Kosanović: "Borac ima bolji tim od Partizana i Vojvodine"

Autor: Beta Beta
sreda 16.12.2015.
21:00
Izvor: Beta

Trener fudbalera Borca Milorad Kosanović čestitao je svojim igračima na svemu što su uradili u prvom delu sezone i istakao da čačanska ekipa može da završi sezonu u Superligi na drugom mestu.

Betaphoto/BranislavBožić/Mo
Betaphoto/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Fudbaleri Borca izgubili su danas u Beogradu od Partizana sa 2:1 u utakmici 22. kola, poslednjeg u jesenjem delu Superlige Srbije.

"Mislim da smo i jedni i drugi u ambijentu koji je nefudbalski odigrali dobrih 90 minuta. Prvo poluvreme smo igrali odlično. U drugom, posle 15 minuta, sam morao da pravim izmene, tada smo i pali", rekao je Kosanović novinarima posle utakmice.

Čačani su od 17. minuta imali prednost usled gola Milana Jevtovića, a da je Filip Knežević iskoristio zicer u 59. minutu pitanje je da li bi crno-beli uspeli da stignu do tri boda.

"Na nesreću nismo, a mogli smo da damo gol, verovatno bismo završili utrakmicu pozitivno. Nismo to uradili, Partizan je uradio svoje i dobio utakmicu. Ostaje mi da im čestitam. Deci sam čestitao, ne samo na ovoj utakmici već na celoj polusezoni, jer su obzirom na uslove u kojima žive i rade uradili neverovatan posao", dodao je Kosanović.

Novinare je zanimalo koliko tim Borca može u nastavku prvenstva imajući u vidu da je jesenji deo sezone ekipa završila kao trećeplasirana na tabeli sa istim brojem bodova kao drugoplasirani Čukarički.

"Ovaj tim može da igra mnogo bolje, ovaj tim može da bude drugi, jer je bolji tim i od Partizana i od Vojvodine kad su svi tu na broju. A nema ih mnogo, ima ih 12-13. Borac mora da uradi neke stvari, odnosno grad Čačak da napravi taj klub ili da se skloni. Ako ne urade biće šteta, ovaj tim neće ostati", rekao je Kosanović.

Milorad Kosanović je naveo i da postoji šansa da ostane na klupi Borca.

"Ja sam došao na mesec dana, želeo sam da im pomognem da ostanu gore. Borac ima divan raspored, ima šest utakmica od osam sa timovima koji nisu u prvih osam, tako da Borac može da uzme 15-16 bodova i da bude drugi", rekao je Kosanović.

"Imam dosta posla kući, ali šta ja znam. Vezao sam se ovu decu, i ukoliko Borac bude obezbedio njima uslove onda bih možda i ostao do kraja sezone. U suprtonom, nema teoretske šanse. Ja ne mogu da lažem decu, to nije u redu", kazao je Kosanović.

Borac je treći na tabeli sa 37 bodova. Prolećni deo šampionata u Superligi Srbije počeće 20. februara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gorann
Thursday, 17.12.2015
05:53

Sramota je da gubis od ovakvog Partizana...

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Thursday, 17.12.2015
01:49

Hahaha zato Partizan igra LE a ti bunker u svakom meču, jeste bolji si hahahaha

avatar
X
Thursday, 17.12.2015
00:41

Cime je to pokazao? Bunkericom i neiskoriscenim kontrama? A Partizan igra najgoru sezonu u poslednjih 20 godina izmedju ostalog..

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 17.12.2015
00:14

Možda ali su mu treneri nule...oduvek.

avatar
bora majstor
Wednesday, 16.12.2015
23:59

pa videli smo upravo veceras nema potrebe da nam objasnjavas

avatar
sashki
Thursday, 17.12.2015
06:27

Sta smo videli? Suspenzija 3 startera i izvodenje napolje najboljeg strelca kluba i kostur odbrane. Posto vise od pola igraca nece ostati u timu narednu polivinu prvenstva utakmica je prodana/namestena jer igraci nemaju para za hleba. Kom krivo kom mili to je istina

avatar
bora majstor
Friday, 18.12.2015
02:10

pa da ti kazem drago mi je da ste vi dobili sve utakmice posteno dovoljno je da kazem ofk : crvena zvezda vrlo posteno stvarno treba da te je sramota da bilo sta komentarisete