Partizan 'bez svedoka' dobio Borac posle preokreta

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.12.2015.
18:58
Izvor: Sportske.net

Preokretom u susretu sa čačanskim Borcem fudbaleri Partizana stigli su do desete prvenstvene pobede i na taj način "spustili zavesu" na jesenji deo sezone koji će želeti što pre da zaborave.

partizan.rs/MiroslavTodorovic
partizan.rs/MiroslavTodorovic

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije savladao je čačanski Borac rezultatom 2:1 (1:1) u okviru 22. kola domaće Superlige. Crno-beli su do desete pobede u šampionatu stigli bez podrške navijača i posle preokreta.

Golove pogledajte OVDE!

Partizan: Kljajić, Bandalovski, Ćirković (od 46' Kosović), Fabrisio, Leković, Petrović, Lukić, Brašanac (od 46' Grbić), A. Živković, Abubakar (od 69' Stevanović), Božinov

Borac: Bajić, Tanasin, Živković, Drašković, Đorđević, Mićić (od 67' Obradović), Jovančić, Jevtović, Vukmirović (od 85' Milojević), Knežević, Vujaklija (od 71' Đerić)

Prvo poluvreme utakmice u Humskoj proteklo je u uzaludnim pokušajima fudbalera Partizana da iz izgrađenih akcija probiju dobro postavljene linije tima gostijuće ekipe.

Crno-beli su do vodećeg gola čačanskog Borca uputili dva udarca ka golu Vladimira Bajića ali je prvi šut Brazilca Fabrisija završio u naručju dobro postavljenog čuvara mreže, dok je Valeri Božinov glavom šutirao pored gola posle centaršuta Nikole Lekovića.

Po ko zna koji put u tekućoj sezoni Partizanova zadnja linija omogućila je protivniku stopostotnu priliku a Filip Knežević je na najbolji mogući način iskoristio svoju brzinu da stvori priliku za postizanje gola.

Brzonogi prvotimac Borca stuštio se u šesnaesterac a kada je bio oboren sudija Glođović nije dosudio penal već je dopustio da Milan Jevtović ukliza na loptu i pošalje je u nebranjenu mrežu.

Posle primljenog gola fudbaleri Partizana krenuli su nešto agresivnije ka protivničkom golu ali do izjednačenja verovatno ne bi došli da Andrija Živković u 38. minutu nije na individualni kvalitet poravnao rezultat.

Krilni fudbaler crno-belih prošao je po desnoj strani, a onda je na sebi svojstven način, 'zalomio' u šesnaesterac odakle je snažnim udarcem po zemlji pogodio bliži ugao Bajićevog gola i izjednačio rezultat.

Do odlaska na odmor viđena je po jedna prilika na obe strane. Bugarin Valeri Božinov šutirao je pravo u Vladimira Bajića sa ivice peterca u 40. minutu, dok je Filip Knežević tri minuta kasnije testirao Filipa Kljajića preciznim udarcem sa distance koji je golman Partizana uspeo da ukroti.

Na startu drugog dela igre Ljubinko Drulović je izvršio dve promene pa su mesto na terenu zauzeli Nebojša Kosović i Petar Grbić, dok su u svlačionici ostali Lazar Ćirković i Darko Brašanac.

Uvodnih desetak minuta u drugom delu protekli su bez konkretnih prilika iako je Partizan imao loptu u posedu i pokušavao da probije odbranu gostujućeg tima.

Prvu priliku u nastavku imao je brzonogi prvotimac Borca Filip Knežević koji je izbegao ofsajd zamku i izašao sam pred imenjaka Kljajića ali je očajno reagovao poslavši loptu preko gola.

Usledio je period dominacije domaće ekipe koja je u nekoliko navrata ozbiljno pretila golu Borca ali gosti nisu kapitulirali posle udaraca Abubakara Oumarua, Valerija Božinova, Saše Lukića i Andrije Živkovića.

Sve do 84. minuta na snazi je bio rezultat sa poluvremena da bi Valeri Božinov sjajnim udarcem posle dodavanja Alena Stevanovića pogodio za vođstvo i trijumf Partizana.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka sudija Vlado Glođović isključio je Alena Stevanovića zbog dva nesportska poteza koja je krilni fudbaler napravio za samo nekoliko minuta.

Partizan na zimsku pauzu odlazi sa četvrte pozicije na tabeli i 36 osvojenih bodova, 26 manje u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
116 GODINA VELICINE
Wednesday, 16.12.2015
22:03

Duplo manje pobeda imamo od komsike, to ce morati da se ispravi...

avatar
116 GODINA VELICINE
Wednesday, 16.12.2015
22:00

Hvala vam na demokratskom razmisljanju!

avatar
pjana
Wednesday, 16.12.2015
20:44

ladno Borac kiksnuo!

avatar
Branislav
Wednesday, 16.12.2015
20:38

Malo sam se i uplasio ovog jakog Partizana... Da su samo malo skontali da ovaj Zivkovic uvek ide u levu stranu, ne bi imali tolike muke da zadrze onih 0-1. A ovako me samo srusili na tiketu.

avatar
bora majstor
Wednesday, 16.12.2015
23:58

pa ovo je partizan brate nismo mi cigani pa da moze svaka usta da nas puni kao sto su punili stub .......

avatar
Branislav
Thursday, 17.12.2015
15:07

Koji ste na tabeli? Koji je minus u pitanju? Da imas imalo obraza, ne bi se ni javio ovde.

avatar
Gall
Thursday, 17.12.2015
00:46

Hahahahah bas mi je drago.... kao i ostale strucnjake kladionicare, navijace komsinice,pogotovo na utakmice u Evropi......Evropa to je ono sto vi ne igrate vec dugo....10 godina ? Hehehehehe

avatar
Black Tooth
Wednesday, 16.12.2015
20:14

ili sam ja slep ili je po meni kosa sasvim solidan bio lukic nema blage veze stevanovic uobrazen shisha dao lep gol sve u svemu pojedinima je ovo bila poslednja utakmica

avatar
Scepan Scekic
Wednesday, 16.12.2015
20:32

I jos kad ti kazem da nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji...njegova prirodna pozicija je poluspic.

avatar
Petar Petar
Thursday, 17.12.2015
01:51

I meni se cini da je bolji od svih koji su se menjali na toj poziciji ove sezone. Lukic je vezara najveca, bas kao i Ninkovic. Jos se ovaj Lukic skoro buni sto ne igra vise, a on jadan ne zna gde udara.