Konačno - Partizan opet efikasan!

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.07.2014.
20:03
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana su novom pobedom okončali pripreme u Sloveniji i utisak je da trener Marko Nikolić sada može da bude znatno zadovoljniji nego što je to juče bio.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Neefikasnost je bila glavna boljka crno-belih tokom pripremnog perioda, ali je današnji meč, na kraju priprema u Sloveniji, protiv ND Gorice najavio da se i taj problem polako rešava.

Crno-beli su slavili rezultatom 3-1 i tako upotpunili utisak posle prepodnevnog trijumfa rezervne ekipe Partizana protiv slovenačkog drugoligaša Dravinje (3-0).

Na početku je delovalo da će nevreme pokvariti ovo fudbalsko popoodne na stadionu u Ptuju, ali je sve završeno onko kako su crno-beli i priželjkivali.

Igralo se dinaimčno, dopadljivo, s tim da je Partizan imao inicijativu i više konkretnijih akcija. Prva koja je donela rezultat dogodila se u 36. minutu, kada je Škuletić lepo uposlio Lazovića, a iskusni napadač crno-belih rutinski završio akciju za vođstvo Partizana od 1-0.

Do kraja prvog poluvremena još dve dobre prilike za Partizan, ali i jedna za Goricu, kada se istakao golman crno-belih Milan Lukač.

Drugo poluvreme bilo je efikasnije, i to zahvaljujući poslednjih desetak minuta igre. Partizan i dalje ima više loptu u nogama, dok Slovenci vrebaju priliku iz kontri i u još par navrata su uspevali da priprete Lukaču, ali bez uspeha.

A da će Partizan dobiti ovaj meč postalo je jasno u 83. minutu, kada se Lazović maestralno oslobodio svojih čuvara, odlično centrirao za Ninkovića, a ovaj je volej udarcem poslao loptu u mrežu - 2:0.

Tri minuta kasnije, lopta i u mreži Partizana, pošto su fidbaleri Gorice iznudili jedanaesterac, a siguran sa bele tačke bio je Vetrih - 2:1.

Konačnioh 3:1 postavio je Petar Grbić, samo minut kasnije, posle još jedne asistencije Petra Škuletića.

Crno-beli se posle ove utakmice vraćaju u Beograd gde će obaviti finiš priprema pred start u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Partizan
: Lukač, Vulićević, Trajković (Stevanović od 88′), Stanković, Petrović, Drinčić, Brašanac, Živković (Grbić od 61′), Pantić (Ninković od 78′), Škuletić (Šaponjić od 88′), Lazović (Lukić od 89').








Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke