Kako će izgledati zimski prelazni rok u Partizanu?

Autor: Darko Mitrović
utorak 01.11.2016.
11:47
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Letos je bilo baš prometno, Partizan je doveo čitav tim, šta se sprema na zimu koja se već ozbiljno približila?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Partizan je u prošloj sezoni ostvario zapažene rezultate na evropskoj sceni, par minuta je delilo crno-bele od ''evropskog proleća'', ali je onaj Bobadiljin gol u finišu meča sa Augsburgom izazvao velike turbulencije u klubu.

Sve što je do tada dobro urađeno, palo je u vodu, a da sve bude gore po crno-bele, Zvezda je u domaćem prvenstvu imala rekordnu bodovnu prednost.

Tog decembra 2015, bilo je jasno da će Partizan u novoj godini pokušati što pre da se konsoliduje i ponovo postane glavni kandidat za šampionsku titulu, a jedan od glavnih kreatora u tim pokušajima je sportski direktor Ivica Iliev.

Zimus je počeo sa ''transfer bombama'', tokom leta angažovano je još 11 novih igrača, kako bi crno-beli i u Evropi i u Superligi imali dovoljno kvalitetnih igrača za borbu na više frontova.

Ali, evropski izlet je prekratko trajao, a ni na domaćoj sceni još uvek nije došlo do smene na vrhu. Partizan je, naravno, sada mnogo bliži Zvezdi, ali aktuelni šampion u ovom trenutku ima šest bodova više u odnosu na crno-bele, i pored serije dobrih rezultata kojom se može pohvaliti ekipa Marka Nikolića.

Glavni cilj kluba iz Humske do kraja sezone svakako je povratak šampionskog pehara iz komšiluka, a da bi se to ostvarilo, neophodno je da aktuelna serija dobrih rezultata (izuzimajući kiks sa Nišlijama), potraje bukvalno do kraja sezone, jer i ''večiti rival'' veoma retko gubi bodove u Superligi.

S obzirom da se zimski prelazni rok bliži, postavlja se pitanje kakvi su planovi sportskog direktora i uprave kluba na čelu sa Miloradom Vučelićem u vezi sa dodatnim potencijalnim izmenama u igračkom kadru i njegovim daljim jačanjem.

Ipak, sudeći po onome što je Iliev izjavio u današnjem ''Žurnalu'', zima će u Humskoj biti mnogo mirnija od leta. Tom prilikom sportski direktor crno-belih otkrio je novu strategiju za naredni prelazni rok.

''Sad je opuštenije, više nema potrebe za dovođenjem tolikih pojačanja. Iskristalisala se i situacija sa omladincima, pa tačno znamo koga ćemo postepeno da uvodimo u prvi tim'', objašnjava Iliev.

On nije želeo da konkretno odgovori na pitanje da li u Superligi ima potencijalnih pojačanja za Partizan, naglašavajući da takav igrač mora najpre u svom klubu da ''pravi raziku''.

Dakle, ne treba očekivati previše dolazaka u Humsku, a kada su u pitanju odlasci, utisak je da je tome najbliži Sedrik Gogua, štoper koji je umesto ''dominacije'' na terenu, doneo samo nove probleme crno-belima posle nedavnog privođenja zbog vožnje u pijanom stanju...

Videćemo i šta će biti sa Valerijem Božinovim, italijanski mediji spekulišu o njegovoj velikoj želji da se vrati u Seriju A, a ako se na zimu ukaže takva prilika, ne treba sumnjati da će Bugarin pokušati da je iskoristi. Naravno, time bi se otvorilo još više prostora da do izražaja dođe budući Partizanov napadački tandem Dušan Vlahović - Đorđe Jovanović.

Ali, o tom potom...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 44
Tuesday, 01.11.2016
19:04

Golmani: Kljajića bi trebalo pokušati prodati, a pokušati dovesti Borjana. Odbrana: Ne razumem ljude koji pominju prodaju Vulićevića, prvo Partizan nema rezervnog desnog beka, a drugo Vulićević je trenutno bolji od oba leva beka pa ne vidim kako onda može da bude prioritet da se proda desni bek? Kako igra nakon povrede Balažic nije dovoljno dobar za Evropu, ističe mu ugovor i mislim da Partizan mora da nađe boljeg štopera nezavisno od Gogue koji će igrati uz Milenkovića, koji će biti stub odbrane i dovoljno kvalitetan za Evropu. Vezni red: Jevtovića prodati ako može, ako ne pozajmiti ga ili raskinuti ugovor i dovesti centralnog veznog igrača kvaliteta kao što su Everton i Leonardo na svojim pozicijama, igrača za Evropu i u veznom redu eventualno prodati A.Stevanovića ali ne ispod 2M €, Kosovića i Đuričkovića ili ga pozajmiti. Napad: Instagram maskota je neozbiljan igrač za Partizan i uopšte me ne čudi što nema nijednu titulu u svojoj karijeri, njega prodati na prvu loptu, a konkurencija za dva napadača treba da bude: Đurđević, Đurđić, Mihajlović, Vlahović i Jovanović. Znači dovesti: golmana ako je u pitanju Borjan, štopera obavezno i centralnog veznog obavezno i to bi trebao da bude temelje za nadogradnju u letnjem prelaznom roku ekipe koja će biti kadra da igra LE najmanje ili eventualno LŠ ako se poklope neke stvari.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 01.11.2016
19:27

Po toj logici, zasto i Kljajica da prodamo koji nije ni rezervni nego nas prvi golman:-D Zasto da dovodimo novog golmana? Ne kazem da se protivim angazovanju Borjana, ali Stevanovic uopste nije dobio sansu kakvu zasluzuje, zbog cega ga i ti preskaces? Sa druge strane, uvek je potrebno imati dva gotovo podjednaka golmana i tome treba teziti u svakom trenutku. Treba nam NOVI desni bek (po mogucstvu domaci igrac), a, kad vec dolazi, bilo bi pozeljno i da odmah uskoci u prvi tim. Balazic nije za Evropu, ali bojim se da to nije ni Vulicevic, a ni Miletic...

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 01.11.2016
21:41

Znam i na koju kartu mislis:-D Nisam se mozda najpreciznije izrazio, mislio sam na to da dovedemo igraca sa srpskim pasosem od kojeg moze i da se zaradi sto bi prakticno znacilo da dodje neki pecalbar (i povratnik), ne mora taj igrac iz nase lige da bude jer i dalje u SL (a to jeste jako tuzno samo po sebi) stvarno nema bolje dvojke od njega...

avatar
Povratak kralja 44
Tuesday, 01.11.2016
20:25

Nije to isto, imamo 3 golmana, a samo 1 desnog beka. Borjan je bolji golman od N.Stevanovića, mislim da imamo kartu na koju možemo da ga dovedemo, N.Stevanović je mlad i ima vremena za njega. Ne vidim koji je to bolji desni bek u ligi od Vulićevića? Da dovedemo domaćeg igrača iz inostranstva koji je bolji od Vulićevića na poziciji desnog beka? Da li misliš na Baneta Ivanovića? :D Miletić sigurno nije za Evropu, zelen je i nije školovan do kraja kako treba :D Vulićević može da odigra dobro bar u kvalifkacijama.

avatar
KO!
Tuesday, 01.11.2016
16:12

prvi koji treba da ide je bozilol! pa onda jevtovic, kljajic, vulicevic, bogosavac i djurickovic. ja big i necu utopio pre alena. sa balazicem ne znam kakva je situacija. da li ostaje on? trebaju nam stopper za prvi tim i desni bek pod hitno a moze i jedna 8mica prava da bude bolji od brasanca.

avatar
zlocko
Tuesday, 01.11.2016
18:07

Moze ako imas 50.000.000 za prelazni rok. Treba biti realan

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 01.11.2016
20:13

Tacnije, 400 hiljada...

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 01.11.2016
19:23

Dinara? To mozda i jeste dovoljno, pola miliona evra ako se snadjes...

avatar
KO!
Tuesday, 01.11.2016
19:12

ma niko ne prica o nekoj mega zvezdi brate

avatar
Tuesday, 01.11.2016
14:57

Nikoga netreba dovodit dok se neprodaju visak igracii!Prodati Bozinova (uovor mu istice na leto,a za njega sigurno ima zainteresovanih) ,Kljaica,Gogou,Bogosavca pa mozda cak i Vulicevica (sem cesto neupotrebljivih centarsuteva nista nepokazuje znacajno) ,na njima se moze zaraditi sasvim lepo za nase uslove,pogotovo na Bozinovu.A onda eventualno dovesti zamene na poziciji na kojoj je igrao Vulicevic,sredina i napad ostaju netaknuti i bice sasvim dovoljno odlicnih i na terenu i u rotaciji,a pre svega nista se negubi njihovom prodajom a dobijaju se solidne pare!Misljenja sam da bi moglo da se prodje dobro i sa prodajom Mihajlovica jer je ovo mozda poslednja prilika da se uzmu dobre pare na njemu,jer je decko u konstantnom padu forme,mada mislim da to nebi bilo toliko pametno ali u slucaju dobre ponude (moje misljenje) obavezno ga prodati i time bar malo rasteretiti napad !

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 01.11.2016
16:40

A sta ako niko nece da kupi taj nas visak igraca i sta ako i sam trener odluci da vise ne racuna na njih? Ako prodas Goguu, moras da kupis stopera jer Balazicu istice ugovor, a pored njih treba prodati jos neke, slazem se za Kljajica i Bozinova pa i Bogosavca (napisao sam to i sam ovde dole), ali Vulicevic je sasvim OK kao neka rezerva, nece taj preko, kasno mu je. Slazem se i za Mihajlovica, a i za to imam dokaz ispod:-D

avatar
Tuesday, 01.11.2016
23:18

Pa napisao sam da treba dovoditi zamene samo ako se igrac proda.A slucaj Gogua je ja bar mislim jasan,taj se vise nece vracati u klub (bar tako izgleda).A za Vulicevica je ok da ostane ako bude zamena,ali zamena kome kada na toj poziciji trenutno nemamo boljeg klasivnog beka,znaci treba dovesti drugog!Misljenja sam da Nikolic nikada nece pristati da mu Vulicevic bude na klupi ako ga ima u timu,tako da sumnjam da ce biti prodat i ako bih ja bar to zeleo.Ali velika greska ce biti ako neproduze ugovor Balazicu uz Milenkovica brutalan tandem i mislim da ih netreba dirati,dovesti nekog iz teleoptika da se kali kao trecu zamenu.

avatar
paok
Tuesday, 01.11.2016
18:59

Od svih koje si nabrojao mozemo nesto uzeti jedino na Bozinovu i mozda Jevtovicu. Kome da ua kada su nikakvi.topis kiksaru Kljajica ili Bogosavc

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 01.11.2016
14:05

Znam da nije vest o reprezentaciji, ali moram da napisem ovo dok mi je jos sveze, znam da smaram za medalju, ali mislim da ce vam se dopasti ovaj moj komentar Hahaha Rajkovic (Dmitrovic/Radunovic (/) Jovanovic)- Spajic (Rosic/Veljkovic), Maksimovic (Milunovic), Nastasic (Rajkovic/Pejcinovic/Babic/Milenkovic) - Basta (Ivanovic//Rukavina/Gajic), Maksimovic (Kacar/Petrovic/Gudelj/Grujic), Matic (Fejsa/Radoja), Antonov (Obradovic/Mladenovic)- Tadic (Zivkovic/Sulejmani), Ljajic (Kostic/Katai)- Mitrovic (Djurdjevic/Stojiljkovic/Pavlovic). ETO, ispostovao sam formaciju 3-2-2-2-1, Tadic poludesno, Ljajic polulevo:-)

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 01.11.2016
14:21

Sad sam i ja zaboravio jednog jako vaznog, a dodacu i preostalu dvojicu i time zatvoriti krug, barem se nadam:-D. Rajkovic (Dmitrovic/Radunovic (/) Jovanovic)- Spajic (Rosic/Veljkovic), Maksimovic (Milunovic), Nastasic (Rajkovic/Pejcinovic/Babic/Milenkovic) - Basta (Ivanovic//Rukavina/Gajic), Maksimovic (Kacar/Petrovic/Gudelj/Grujic), Matic (Fejsa/Radoja), Antonov (Obradovic/Mladenovic)- Tadic (Zivkovic/Milinkovic-Savic/Sulejmani), Ljajic (Kostic/Katai/Ivanic/Meleg)- Mitrovic (Djurdjevic/Stojiljkovic/Pavlovic). ETO, ispostovao sam formaciju 3-2-2-2-1, Tadic poludesno, Ljajic polulevo:-) 42!

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 01.11.2016
13:41

Stevanovic (?- moze i neko iz Teleoptika drugi ili treci golman, Jovicic)- ? (Vulicevic), ? (Gogua/Ostojic), Milenkovic (Ostojic/Bosnjak), ? (Miletic ili Bogosavac, ali jedan je suvisan)- Everton (Radin)- Stevanovic (Jankovic- naravno, i tu bismo mogli bolje, ali 'ajmo sada polako i korak po korak, jedan bek po toj strani, a kasnije i levo pa onda moze i to, tako nekako),n? (Marjanovic/Nisic/Birmancevic, a mozda cak i mali Glavcic koji sigurno nije zadnji vezni, svi su oni mali, pilici nasi:-D), Leonardo (Damnjanovic)- Djurdjic ili Mihajlovic- jednog bih prodao najkasnije na kraju sezone jer imamo nagomilan napad (Jovanovic/Petrov), Djurdjevic (Vlahovic). Radi, Bobe, radi!

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 01.11.2016
13:07

Hahaha Kakva Serija A, kakvi bakraci!!! Nego, da predjemo na stvar, nama su za Evropu potrebna oba beka, ali najpre desni bek, nama je potreban i stoper, a i ta osmica (i osica) na sredini terena ako uzmemo da je Everton 4-ka, Uros devetka, Djurdjic deset, a zapravo devet i po, a Leonardo 11:-D Prava je istina da sada igramo bez desetke, otuda i ovakva podela brojeva kao i varijacije na temu, ali taj koji bi dosao u veznom redu mora da bude i osmica i desetka u isto vreme to jest morao bi da bude nesto na fazon recimo dr Sedorfa, ali da mnogo vise deluje po centrali i igra dupli pas:-D