Iliev potvrdio - Partizan blizu novog pojačanja!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.02.2017.
10:41
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivica Iliev potvrdio je pisanje našeg portala da se nije odustalo od ideje angažovanja novog štopera i da bi pojačanje moglo da stigne do kraja prelaznog roka.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Nakon završetka centralnog dela priprema koje su obavljene na Kipru stručni štab fudbalskog kluba Partizan uveliko uteže ekipu za prvi prvenstveni susret u 2017. godini.

Povodom nastavka borbe za titulu o svemu što se dešavalo u prethodnom periodu za TV Partizan je govorio sportski direktor Ivica Iliev koji je izrazio zadovoljstvo urađenim tokom priprema i izrazio uverenje da će ekipa igrati još bolje tokom prestojećeg proleća.

Nezaobilazna tema razgovora sa Ivicom Ilievim bila je i priča o minulom prelaznom roku i šansama da Partizan angažuje ili proda nekog od igrača u danima koji su pred nama.

"Mnogo puta je rečeno da je prelazni rok živa stvar, sve se tu vrlo brzo menja. Sa većom sigurnošću mogu da kažem da neće biti odlazaka nego što postoji mogućnost da možda napravimo dopunu u defanzivnoj liniji" kazao je Ivica Iliev, a potom potvrdio pisanje našeg portala da bi crno-beli mogli da dovedu još jednog štopera.

"Nije o glavu, ne gori, ali tu smo, na ivici da prelomimo da ojačamo još malo odbrambeni blok, najviše zbog godina malog Bošnjaka i dužeg neigranja Lazara Ćirkovića. Videćemo u narednih par dana kako će se to odvijati" istakao je Iliev.

Prelazni rok u Srbiji traje do 17. februara ali bi Partizan i nakon tog datuma mogao da angažuje igrača koji se ne nalazi pod ugovorom.

Kao što je rečeno, odlazaka neće biti iako navijači strahuju da bi Brazilac Leonardo mogao da bude prodat u Kinu ili Japan gde prelazni rok traje nešto duže.

"Znao sam u šta ulazim kada sam davao obećanja i sada se pokazalo da smo ta obećanja ispunili. Pričalo se o tim klauzulama. Da, klauzula postoji za Leonarda, ali sam rekao da neće otići i nije otišao. Da, došao je generalni direktor kluba na Kipar i ponudio je uslove iz klauzule a zatim još jače uslove i (Leonardo) nije otišao" podseća Ivica Iliev.

Kada je reč o igračima koji su se ove zime priključili crno-belima, Ivica Iliev je zatražio da navijači imaju strpljenja, a posebno se osvrnuo na Leandrea Tavambu.

"Ja sam izuzetno brutalan i mnogo strog kada su analize naših igrača u pitanju i želim uvek više. Nisam bio zadovoljan do poslednje utakmice igrom Leandra Tavambe. Ne na zalaganje, jer on je radio izuzetno naporno, nego na neku njegovu ideju. On je momak iz Afrike, ima neke svoje specifičnosti i mi to moramo da shvatimo. Sa nama je nepunih mesec dana i realno, to je kratak vremenski period. Tek na poslednjoj utakmici je počeo da sprovodi u delo zamisli trenera i pokazao zašto je doveden, samo na toj poslednjoj utakmici" rekao je Iliev.

Sportski direktor crno-belih objasnio je kako ljubitelji fudbala u Srbiji mnogo žure i podsetio na primer Nemanje Miletića koji je u datom trenutku 50% bolji igrač nego što je bio kada je stigao u Humsku. Osim toga, Iliev smatra da su i najbolji pojedinci u timu sada bolji nego jesenas.

"Leonardo je sada bolji igrač nego jesenas jer je prošao pripreme, jer je već bio šest meseci sa ekipom. On i Đurđević deluju još ubojitije sada nego što su jesenas bili" dodao je sportski direktor kluba iz Humske.

Prvi operativac Partizana progovorio je i o Marku Nikoliću, odnosno o onome što su crno-beli dobili povratkom mladog stručnjaka u Humsku.

"Izuzetno sam ponosan, Marko je moje najveće pojačanje i najveće pojačanje Partizana. Ne može ni jedan igrač, bez obzira na kvalitet, da donese timu ono što može trener. Funkcionišemo kao jedno, imamo izuzetno poverenje jedan u drugog. Sve što smo dogovorili pre šest meseci, kada je dolazio, stoji i dan danas. Divna saradnja sa puno poverenja. On je najveće pojačanje jer će od svakog pojačanja izvući maksimum. Videćete, ubeđen sam, već u prolećnom delu sezone na koji nivo je podigao Nebojšu Kosovića i još neke igrače. Nemanju Mihajlovića ponovo vraća na nivo na kojem je bio prošlog proleća. To je nešto što me čini ponosnim i sa sigurnošću mogu da kažem da je Marko Nikolić moje najveće pojačanje" zaključio je Iliev.

Nakon svega rečenog, sportski direktor fudbalskog kluba Partizan smatra da je ekipa jača nego jesenas i da je spremna da uđe u borbu za trofeje u domaćem šampionatu i nacionalnom Kupu.

Prvi takmičarski meč u 2017. godini fudbaleri Partizana odigraće u nedelju protiv Rada.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Komreolne
Thursday, 16.02.2017
21:16

O cemu se radi ukratko, posto me mrzi da citam po ko zna koji put Ilijeve izvale

avatar
Anderton
Thursday, 16.02.2017
20:22

Desni bek ništa? Forsiranje Jevtovića?

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 17.02.2017
00:23
avatar
Dragonkš
Thursday, 16.02.2017
16:45

Jel ovo znači da je bilo prodaje Leonarda ili Evertona ili obojica ?

avatar
Davor RS
Thursday, 16.02.2017
13:44

To definitivno znači da su prodali Milekovića.Ukoliko je to tačno mozda je i najbolje da se odmah dovede štoper koji bi se uigravao za proljeće.

avatar
Povratak kralja
Thursday, 16.02.2017
13:34

Kao što sam i rekao za Bošnjaka i Ćirkovića, a pitanje je da li će i posle leta u Partizanu biti Milenković i Ostojić tako da je štoperu potreban alo ne da bi popunio broj već da bi najkasnije od leta bio stub odbrane, takav kvalitet nam je potreban.

avatar
Zmaj sa Juga
Thursday, 16.02.2017
13:29

Svaka cast Ilijevu na ovakvoj izjavi!!!

avatar
Zoran Vukic
Thursday, 16.02.2017
12:47

sto treba jos igraca za ovlko utakmica da sao opterecuje platni spisak kad ce maksmalno korstit 18-20 igraca

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Thursday, 16.02.2017
12:25

U datom trenutku:-D Ako je iz Afrike, nije sa Neptuna, po cemu su oni toliko posebni u odnosu na ostale da im se bas toliko ugadjalo? Inace, neki genijalci iz nase uprave (kazu, deo uprave, znaci da nije tek jedan clan) su stopirali (?!) dolazak Borjana u Partizan (setite se koliko je bila stetna po nas odluka u avgustu i septembru (mogao je i tad) '15 da ne dodje Saranov- ne zato sto je Bog zna kakav golman nego zato sto tad nismo imali ni takvog vec veoma lose opcije) iako je lik zeleo da dodje!

avatar
Lazar Grobar
Thursday, 16.02.2017
11:52

Slobodni (iskusni) štoperi : Simić,Spahić,Foren. Nadam se Spahiću,Krstajić je takođe došao iz Bundeslige i kasnije napravio štopera od Savića :)

avatar
Slavkoo
Thursday, 16.02.2017
13:50
avatar
Lazar Grobar
Thursday, 16.02.2017
14:12

Do skoro igrač Moldea.