Hugo da ne brine - Donald ne pretenduje na mesto špica

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 27.09.2016.
11:25
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Vezni fudbaler Crvene zvezde Mičel Donald objasnio je zašto poseduje instinkt golgetera ali je u isto vreme poručio da Hugo Vieira ne mora da brine za svoje mesto u timu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde za vikend su upisali ubedljivu pobedu nad Vojvodinom pa su posle kraće pauze ponovo izbili na čelo superligaškog karavana.

Drugi pogodak u derbiju sa Vošom postigao je Mičel Donald koji je u razgovoru za klupski sajt objasnio otkud mu taj golgeterski instinkt koji je u više navrata pokazao od dolaska u Crvenu zvezdu.

"Kada sam bio mlađi igrao sam špica, ostalo je valjda nešto od toga još uvek u meni. Više volim kada postignem pogodak jakim udarcem sa dvadesetak metara, to su atraktivniji golovi. Mada, kod mene to dosta zavisi i od trenutka i atmosfere" objasnio je Donald.

Holanđanin je na početku karijere igrao u Ajaksu a u periodu kada je branio boje "Kopljanika" imao je priliku da trenira i igra sa vrhunskim napadačima poput Luisa Suareza i Marka Pantelića.

"Svaki gol mi znači i izaziva posebna osećanja. Ipak, nemam želju da postanem najbolji strelac ekipe, morao bih mnogo puta da pogodim do te titule, a neki momci ovde su to vrlo ozbiljuno shvatili" dodao je Donald.

Pogodak u duelu sa Vojvodinom bio je prvi ligaški za Mičela Donalda u novoj sezoni, s tim što je u Evropi Holanđanin postigao dva gola i polako postaje pretnja najboljem strelcu ekipe Hugu Vieiri koji ne može da se pohvali dobrom formom.

"Da sam se našao na terenu kao špic sigurno bih postigao pet golova. Šalu na stranu, nikada ne bih zauzeo Hugu mesto, ne možemo tako lako da zaboravimo da je postigao 21 gol u prošloj sezoni i koliko je pomogao ekipi. I mi i on znamo da može mnogo bolje da igra" rekao je Donald i time pružio podršku Portugalcu.

Crvena zvezda do odlaska na novu reprezentativnu pauzu treba da odigra još jednu utakmicu, a u pitanju je teško gostovanje ivanjičkom Javor Matisu koje je na programu narednog vikenda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milan Djukaric
Wednesday, 28.09.2016
10:27

Ponajbolji na terenu i ubedljivo najcvrsci,poletanovic mi je malo podbacio,nije bio kao na proslim utakmicama mogao je da popravi utisak da ga je dao pred kraj ali jbg.a Plavsic koga gotivim zbog brzine i borbenosti iako je dao gol i imao asistenciju nekako nije bio sav svoj na terenu.To je barem moj utisak.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Tuesday, 27.09.2016
14:17

Како је почело овај ће до краја дати више голова од Вијеире.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 27.09.2016
13:15
avatar
ZubA
Tuesday, 27.09.2016
15:09

Pitaj Šarana on najbolje zna 😂😂😂

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Tuesday, 27.09.2016
20:59

A kako se zove, odnosno izgovara Gogua?

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 27.09.2016
16:41

Za Sarana vec znam ko je, ali ne cita se Hugo vec Ugo, o tome se radi.

avatar
Jedan jedini
Tuesday, 27.09.2016
12:03

Sta kaze Halid Muslimovic 😂😂😂