Ćurčić: "Pokušaćemo da priredimo veliko iznenađenje"

Autor: Beta Beta
petak 10.10.2014.
20:53
Izvor: Beta

Selektor mlade reprezentacije Srbije izjavio je nakon večerašnjeg baraž meča za odlazak na EP da je njegov tim odigrao disciplinovano i da će u Kadizu pokušati da priredi veliko iznenađenje.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je današnja utakmica protiv Španije u baražu za Evropsko prvenstvo bila dobra i da misli da tim može da napravi iznenađenje u gostima.

"Mislim da smo videli danas dobru utakmicu. Imali smo za protivnika veliku ekipu, koja zaslužuje svako poštovanje i mislim da se jagodinska publika danas uverila u to. Bilo je jako teško neutralisati individualni i timski kvalitet koji ta ekipa poseduje, ali uspeli smo u tome", rekao je Ćurčić.

Prvi meč baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Češkoj Republici odigran je u Jagodini a Srbija i Španija remizirale su bez golova.

"Mislim da smo u poslednjih 20 minuta najbolje izgledali i da smo tada možda i mogli da dođemo do neke prednosti, ali smo apsolutno zadovoljni i ovim rezultatom protiv ekipe koja pet godina nije izgubila utakmicu", rekao je Ćurčić.

Revanš utakmica u kojoj će pasti odluka o tome ko će na Evropsko prvenstvo igra se 14. oktobra u Kadizu.

"Pokušaćemo za ovo kratko vreme da se oporavimo i da napravimo veliko iznenađenje. Sigurno da će u Španiji biti mnogo teže nego večeras. Moramo ponovo da imamo ovakvu organizaciju igre u odbrani, moramo delovati ovako kako smo delovali danas i pokušati da budemo i mnogo bolji nego što smo bili večeras", rekao je Ćurčić.

Novinare je zanimalo da li selektor očekuje nekog od devetorice igrača koji imaju pravo nastupa za ovu selekciju a kojih večeras nije bilo.

"Ne verujem da će biti spuštanja igrača iz A selekcije. Tačno je da smo mi večeras igrali bez devet igrača, ali nećemo se vraćati na to. Oni igrači koji su kod nas ovog trenutka, za nas su najbolji i bilo bi krajnje neukusno sa moje strane da žalim za drugima", rekao je selektor.

"Ponosan sam na igrače koji su večeras igrali i na to kako su predstavili reprezentaciju Srbije", dodao je Ćurčić.

Selektor Španije Albert Selades bio je zadovoljan ishodom današnje utakmice.

"Ovo je bila teška utakmica, ali je na kraju sve ispalo dobro. Vraćamo se u Španiju da se spremamo za narednu utakmicu. Srbija ima dobru ekipu, igrala je vrlo jasno i dobro odradila svoj posao", rekao je Albert Selades.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke