Advokat: "Razmisliću o ostavci"

Autor: Beta Beta
petak 14.11.2014.
23:42
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je da će razmisliti o ostavci posle vecerašnjeg poraza od Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Holandski stručnjak Dik Advokat izjavio je da će razmisliti o ostavci nakon što je Srbija večeras poražena od Danske u okviru trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Ovo je prva užasna utakmica od kada sam ja selektor. Ako neko treba da se krivi, onda sam to ja. Da, razmisliću o ostavci i svom daljem statusu. Preuzeo sam posao jer sam mislio da imamo tim koji može da se kvalifikuje, ali nekoliko meseci kasnije svi smo pod ogromnim pritiskom. Fer je i korektno da sednem i razgovaram sa čelnicima Saveza", rekao je Advokat novinarima posle utakmice.

Srbija je u utakmici opdigranoj na stadionu Partizana bez prisustva publike, sa 1:3 izgubila od Danske i tako umanjila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

Tim Srbije iz tri utakmice ima jedan bod, šest manje od Danske, pet od Portugala, a ispred je još i selekcija Albanije.

"Sve je počelo na utakmici sa Albanijom i sada se samo reflektuje, očigledno je preveliki pritisak na igračima. Ovo je katastrofalan početak kvalifikacija", ocenio je Advokat.

"Orlovi" su od četvrtog minuta vodili sa 1:0, ali su odmah potom drastično pali u igri, te su Danci do kraja utakmice prevladali.

"Uprkos vođstvu i dobroj prilici odmah potom, posle toga je na terenu postojala samo jedna ekipa. Bili smo daleko od gola, od prilika. Nismo delovali kao ekipa. Bilo je mnogo pritiska i problema, sve je počelo posle utakmice sa Albanijom", kazao je Advokat.

Selektor je dodao da, pored Aleksandra Kolarova, njegov klupski saigrač iz Mančester Sitija, Matija Nastasić takođe zbog povrede nije mogao da nastupi protiv Danske.

Srbija će u narednom kolu Grupe I gostovati u Portugalu a ta utakmica je na programu marta naredne godine.

Ostaje nam da vidimo da li će "Orlove" protiv Ronalda i družine sa klupe voditi Dik Advokat ili v.d. selektora koji će obavljati tu dužnost do početka narednih kvalifikacija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Madridista Forever!
Saturday, 15.11.2014
13:18

Idi dok si mlaaaad!

avatar
master_commander
Saturday, 15.11.2014
12:15

Ljudi, dzaba smenjujemo selektore, oni se menjaju a ucinak ostaje isti. U igracima je problem.

avatar
PintoDaCosta
Saturday, 15.11.2014
10:52

JA sam nezadovoljan i utakmicom u Jermeniji...JAKO nezadovoljan! Znaci nije prva losa, ko zna sta bi nam i Albanci uradili da smo se kao sinoc postavili....

Nije Adovkat kriv, kriv je onaj ko ga je doveo u PET DO DVANAEST! Pogotovo sto je stranac i nije bio upucen ni u sta, znaci tek je njemu trebalo vremena... Da je pametan otisao bi.

avatar
mileta
Saturday, 15.11.2014
09:44

Nema sta da razmisljas vec daj tu ostavku podhitno i povedi par igraca sa sobom.Ni tebi ni nekim igracima definitivno nije mesto u reprezentaciji Srbije.Da smo sinoc doveli 11 igraca iz domace lige ako ne bi pregazili Dansku ja dajem glavu na panj.
Drulovica za sleketora odmah.

avatar
Footbal Fanatic
Saturday, 15.11.2014
09:20

Spakuj se i pravac Holandija.Drulovica za selelektora.Zaslužio je čovek.

avatar
Poznavalac
Saturday, 15.11.2014
08:07

pregazilo ga vreme,bas kao i klementea..ali to smo mi srbi,sluzimo svakom za cisto punjenje dzepova..pa ovaj covek godinama unazad nema nikakve rezultate i mi smo prepoznali u njemu kvalitet..mozda je bio nekada trener pre 15-ak,20-ak godina ali sada nije..i ko ce da odgovara sto opet necemo ici na EP?propustena je jos jedna sansa zato sto opet igraju neki gudelji,lazovici,s.mitrovici kao i pre toga neki alen stevanovic,radovanovic...

avatar
elmiki
Saturday, 15.11.2014
05:36

Posle ovakve sramote na domaćem terenu, ostavku ne samo da bu trebao da podnese selektor, nego i celokupno rukovodstvo FSS-a, sa cenjenim nam predsednikom. Dokle će više da se tolerišu ovakvi neuspesi meni stvarno nije jasno. "Desi se da pogreši čovek jednom, ali ne sto puta..."

avatar
Dzontra Volta
Saturday, 15.11.2014
02:26

Idi, molim te. Ovo je bruka najveca!

avatar
Luke Shaw #3
Saturday, 15.11.2014
01:39

Lord 2 gola ... Dovoljno.....

avatar
postmanns
Saturday, 15.11.2014
01:38

da razmislis? :)))))))

avatar
Uncounquered
Saturday, 15.11.2014
01:37

Ne razmisljaj uopste, vec je daj.

avatar
ivke89
Saturday, 15.11.2014
01:23

Rekao sam ja da cemo plakati za Mihajlovicem.

avatar
Antonio Mihajlovic
Saturday, 15.11.2014
01:21

Za ovo je pre svega najodgovorniji Tomislav Karadzic.Znam da je sad lako biti pametan ali mislim da je doveo istrosenog trenera kojeg niko ozbiljan nije hteo i to ga je doveo u cajtnot,nit je poznavao sve igrace,nit se nesto preterano interesovao da ih upozna,coveka koji svojom filozofijom igre ubija ove igrace,mada se ni oni do sad nesto nisu pretrgli za drzvavni grb ali sve u svemu bruka saveza za ovakvu neozbiljnost i neodgovornost koju su pokazali postavljanjem ovog trenerskog ''penzionera''!!!!

avatar
Đuriću Odlazi
Saturday, 15.11.2014
01:19

Kakav crni pritisak!? Pa nisu ovo igraci nekih nizeligaskih klubova koji nikada nisu odigrali neku iole ozbiljniju utakmicu pa da se toliko prica o tom pritisku! Uostalom, veceras su igrali pred praznim tribinama, prepusteni sami sebi.

avatar
Homer J.Simpson
Saturday, 15.11.2014
00:58

Kao prvo,i treba da ode...
Kao drugo,lepo se najezim kad procitam to cuveno V.D.selektora.To samo kod nas ima.....
Sta sad,ako ode Advokat,postavit nekog,pa onda opet tamo kasnije za sledece kvalifikacije uzeti novog...To je cista budalastina.......Sad,ako ode Dik,postaviti trenera i to za duze......Na primer Drulovic,zasluzio je to.....
Trece,nikada vise stranac ne treba da bude selektor.....

avatar
Genclerbirligi
Saturday, 15.11.2014
12:52

Kakve veze ima ako je stranac?

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
15:58

Nazalost, prevario sam se kad sam mislio da ce stranac biti najbolje resenje. Racunao sam na potpunu objektivnost, iskljucenje klubastva iz kombinacija, profesionalni odnos prema radu i obavezama, vrhunsku taktiku i strategiju. Nista od toga nismo dobili sa Advokatom, jedino sto je dobro uradio su bile njegove izjave povodom utakmice drugog kola, sve drugo je za momentalni zaborav...

avatar
Homer J.Simpson
Saturday, 15.11.2014
14:11

JA mislim da ima i te kako.....
Ne poznaje mentalitet,okruzenje,navike,atmosferu u nasem fudbalu,u i oko reprezentacije.....Ne zna dovoljno stvari i cinjenica vise vremena treba strancu da udje u mentalitet tima,pogotovo ako hoce da ga menja...Drugo,ne verujem d ec stranac mnogo da se cima ako rezultati krenu lose.......I ako bude otpusten,uzece pare..BAs briga tamo nekog Spanca,Holandjanian i sta ja znam koga za Srbiju.....Uzece nam pare,plus sto svi ti stranci koji dodju,su na zalasku karijere,i nekad su bili neto.SAda vise nisu.....Stranac moze,ali takve kvalitetne i skupe mi ne mozemo da dovedemo,zato sam rekao stranac nikad vise...
Ne verujem da se Advokat bas nesto potresao,uzece pare i gotovo,pa i ako on da otkaz i ne uzme pare,nista to ne vredi....NAs trener bi drugacije radio,upoznat bi bio sa okolnostima,sa nekim sporednim stvarima,i mnogo vise bi mu bilo stalo do tima,jer je ovo njegova zemlja....I jos mnogo drugih razloga.....

avatar
JUVENTIN
Saturday, 15.11.2014
00:54

Nema ti sta da razmisljas,pocni da pakujes cebe i povedi i "precednika"

avatar
Kladionicar BAN 40
Saturday, 15.11.2014
00:52

Nemoj da razmisljas molim te, ti da si hteo da razmisljas postavbio bi bolje utakmicu, nego ti lepo pod ruku sa Toletom pa da nam se vrati Antara...

avatar
UnderShad13
Saturday, 15.11.2014
00:50

Ko izađe zadnji,neka ugasi svetlo. :((((

avatar
Saturday, 15.11.2014
00:49

Sto bi Ceca rekla 'Zlato srecan put' i povedi brata toleta ako mozes ikako.