Obrukali ste Srbiju, EURO nije za vas!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 14.11.2014.
22:37
Izvor: Sportske.net

Reprezentativci Srbije doživeli su težak poraz u duelu sa selekcijom Danske posle kojeg plasman na EURO 2016. u Francuskoj deluje kao nemoguća misija ali i nedostojna onih koji nose dres sa državnim grbom.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Nakon šamara koji smo doživeli u Jermeniji i incidenata u duelu sa Albanijom reprezentacija Srbije večeras se, može se slobodno reći, oprostila od plasmana na EURO 2016. godine.

Kukavička i bezvoljna igra fudbalera kojima ne pristaje nadimak "Orlovi" omogućila je reprezentaciji Danske da u Beogradu slavi rezultatom 1:3 (1:0) i može se slobodno reći da ovi igrači ne zaslužuju da nose dres sa državnim grbom!

Kompletan tok utakmice OVDE!

Reprezentativci Srbije otvorili su večerašnju utakmicu sa Danskom kako se samo poželeti može. Agresivnom igrom i pristiskom na zadnju liniju gostujuće reprezentacije "Orlovi" su u prvih deset minuta stvorili dve šanse a prva je rezultirala vodećim golom.

Fudbaler Majnca Filip Đuričić stuštio se po levoj strani terena, ubacio loptu u sredinu u visini šesnaesterca a onda je Nemanja Gudelj lucidno poskočio i omogućio Zoranu Tošiću da se nađe oči u oči sa Kasperom Šmajhelom.

Nekadašnji fudbaler Banata i Partizana nije propustio priliku koja mu se ukazala pa je drugim golom u tekućim kvalifikacijama doveo Srbiju u prednost već u četvrtom minutu!

Prava je šteta što četiri minuta kasnije još jedna prelepa akcija naše reprezentacije nije krunisana golom za šta je zaslužan sin legendarnog Pitera Šmajhela, Kasper.

Duško Tošić ubacio je loptu u šesnaesterac, Filip Đuričić spustio je glavom ka Danku Lazoviću a iskusni napadač Partizana "makazicama" gađa u desni ugao gola gostiju ali Kasper Šmajhel sprečava siguran pogodak.

Na odbijenu loptu natrčao je Zoran Tošić ali se ni strelacu vodećeg gola nije dalo da savlada Šmajhela u osmom minutu.

Već nakon deset minuta igre izabranici Dika Advokata počinju da posustaju a gostujući sastav preuzima inicijativu. Kako je vreme odmicalo Danci su delovali sve opasnije a najbolje prilike za postizanje izjednačujućeg gola tokom prvog dela propustili su Niklas Bendtner i Lase Vibe.

Udarac napadača Volfsburga u 19. minutu završio je visoko preko gola ali je zato samo zahvaljujući Vladimiru Stojkoviću Vibe sprečen da poravna na 1:1 u 28. minutu.

Do kraja prvog poluvremena Danska je zapretila još nekoliko puta ali je odbrana našeg nacionalnog tima uspela da interveniše i spreči da lopta dođe do Stojkovića.



Uvođenjem Zdravka Kuzmanovića umesto Filipa Đuričića selektor reprezentacije Srbije pokušao je da neutrališe nalete Danaca ali se već na startu drugog dela moglo naslutiti da će gosti uspeti da se vrate u meč.

Najpre je Kristijan Eriksen pogodio stativu u 49. minutu a onda je i Niklas Bendtner osam minuta kasnije glavom tukao pored stative.

Sve što se dešavalo nakon vodećeg gola reprezentacije Srbije i u prvih 15 minuta drugog dela igre dalo je jasne naznake da će Danci uspeti da dođu do izjednačenja i da je samo pitanje vremena kada će postići gol.

Usledio je period od samo dva minuta igre koji je gostima sa severa Evrope bio dovoljan da totalno preokrenu rezultat i da materijalizuju sve ono što su radili do tog trenutka.

Prvo je Niklas Bendtner u 60. minutu natračao na odbijenu loptu i savladao Stojkovića za 1:1 a onda je i Simon Kjar pogodio posle prekida igre za vođstvo gostiju od 1:2!

Način na koji su u tim trenucima i posle dva primljena gola igrali pojedini igrači Srbije treba da im služi na čast jer su se blago rečeno vukli po terenu, a zahvaljujući želji i obrazu pojedinaca "Orlovi" su izbegli težak poraz.

Od 65. do 75. minuta reprezentativci Danske stvorili su tri fantastične prilike, pre svega zahvaljujući načinu na koji su igrali naši reprezentativci. U dva navrata Stojković je vadio kestenje iz vatre, dok nam je u 66. minutu prečka bila saveznik.

Jedinu priliku u drugom delu igre reprezentativci Srbije stvorili su u 65. minutu kada je Danko Lazović na asistenciju Nemanje Matića pogodio prečku.

Do kraja utakmice Danci su samo uspeli da uvećaju prednost i pobedu učine ubedljivijom.

Još jedna katastrofalna intervnecija odbrane Srbije omogućila je Niklasu Bendtneru da drugi put večeras pogodi mrežu Vladimira Stojkovića i da postavi konačnih 1:3!

Srbija nakon večerašnjeg poraza ima samo jedan osvojen bod i čini se da su za "Orlove", ako nije sramota nazvati ih takvim imenom, kvalifikacije za EURO 2016. već sada završene.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

36 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kalegospodarvremenabrateuuuuu
Sunday, 16.11.2014
02:13

matic veze sa vezom a i Ivanovic je rupa zesca.

avatar
Ivan Cosic
Saturday, 15.11.2014
18:19

tamo neki takozvani fudbaler nazva prave srbe budalama jer su utrcali na teren protiv albanije pa sad oni moraju da igraju pred praznim tribinama,sva sreca pa oni utrcase jer bi juce doslo 25 000 budala da gleda bruku i sramotu zar se toliko voli svoja zemlja ,zar je to igra sa srpskim grbom na grudima treba lepo da se zahvale i prestanu da igraju za reprezentaciju .nikada nam reprezentacija nije jadnije izgledala kao pod rukovodstvom karadzica mitrovoc , lazar markovic na klupi nastasic ,kolarov na tribinama a lazovic 90min na terenu izvodi tadica a lazovic ni u partizanu neigra 90 minuta sramota .hvala uefi i onoj desetorici sto nedodjosmo u beograd jer u ovoj situaciji to bi bio veliki trosak a i oni fudbaleri treba da su sretni jer bi se i ovog puta naslo bar desetorica koja bi utrcala da ih isamara zbog ove sramne igre za drzavni grb BRUKA.

avatar
Triple H
Saturday, 15.11.2014
16:34

Po meni osim stvarno sramotne igre u dobrom delu utakmice, u ovoj konkretno utakmici veliku gresku je napravio Advokat kada je odlucio da zapocne utakmicu sa jednim napadacem i to Lazovicem, koji iako jeste dobar u Partizanu, ipak nije bolji ili bar nije u boljoj formi od Djordjevica koji je mislim drugi strelac u Italiji i Mitra koji daje gol svaku drugu utakmicu. Igramo kuci bre, stavi dva napadaca i u napad, a ne ovako :S Treci smo najvise primili zato sto smo morali da zaigramo ofanzivnije, a oni su se poceli braniti jer i nereseno da je bilo njima bi odgovaralo, pa su lepo sacekali priliku i dali i treci. Stojkovic jos jednom pokazao koliko je dobar golman; u zadnjih par godina mnogo bismo se lose proveli da nam nije njega jer cesto on bio taj koji nas je vadio iz problema i cuvao rezultat, i zato je sa svakim mecom sve veca sramota za "navijace" Zvezde koji mu zvizde kada igra reprezentacija.

avatar
Saturday, 15.11.2014
13:01

Standardno. Hvala ti Bambi za sve sto radis u reprezentaciji, jos jednom si dokazao da si jedini koji igra fudbal. Stojke brani sve sto moze da se brani, cak i kod treceg gola za malo da obrani udarac, nema veze sto nije gol za rukomet u pitanju vec za fudbal, ali to je sve od ove reprezentacije.

Odlaskom Mihe izgubili smo sve, igru, ideju, zelju, kolektiv, reprezentaciju, a znamo ko je najglasniji bio za odlazak Mihe samo zato sto je govorio ISTINU o svom bivsem klubu.

Trazili ste, dobili ste, Srbi tuguju, ovi ostali uzivaju ...

Za jednog Nastasica nema mesta ali zato ima za Bisevca, kod drugog gola Matic i Mitrovic cuvaju jedan drugog, boze me sacuvaj ovakve reprezentacije i ovakvog selektora.

A krivci, krivci uvek isti i dok ih se ne otarasimo ovako ce nam prolaziti i reprezentacija i klubovi.

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
14:18

Stojkovic je u prvom poluvremenu mogao i bolje da reaguje kod njihove sanse, a i on je kriv za prvi gol Danske. Za sve ostalo si u pravu, jedino nemoj da diras znas vec koga:-D

avatar
Saturday, 15.11.2014
20:29

Nisam siguran da je mogao bolje, mozda da je izbaci u korner, e sad, sta bi bilo kad bi bilo ...

avatar
Homer J.Simpson
Saturday, 15.11.2014
14:28

Inace,mogu da zamislim na sta ce da lici sad ovaj mec sa Grcima..Oni se osramotili,za nas ne znam ni sta da kazem,nikom se tu nece igrati,i ne vidim smisao u tom mecu...Sta cemo mi tu da dobijemo.KAd bi mogao da se otkaze,bilo bi dobro....

avatar
Homer J.Simpson
Saturday, 15.11.2014
14:26

Problemi su mnogo veci i kompleksniji.....Ivanovic ce u Celziju ponovo da bude sjajan i da probija stranu i da igra u oba pravca,Matic ce opet u Celziju da bude nezaustavljiv i da kupi lopte,TAdic ce opet,garantujem,sad sledecem kolu da ima asistenciju,Mitrovic ako bude igrao mozda ne da gol za Anderleht,ali ce biti medju boljima,i da ne nabrajam sad za sve.....
Oni igraju u klubovima,ali u reprzentaciji ne....
Da li oni ne vole jedni druge,da li su tu klanovi,sujete,da li dolaze na silu u reprezentaciju,da bi se spasili linca javnosti,da li se njima uopste i igra,ja ne znam.....Izgleda mi sve ovo kao moranje neko,ili u drugom smislu,kao izlet..Da dodju,malo se slikaju,vide se sa svojima i to je.....
ivanoviceve izjave su mi malo zbunjujuce,ocigledno su razlozi Subotica sve samo ne naivni,ko zna kakva je atmosfera u timu,odnosi medju igracima.....

avatar
Srbija
Saturday, 15.11.2014
12:30

Gudelj i djuricic su NASA nada fudbala

avatar
Dzontra Volta
Saturday, 15.11.2014
11:24

Unistio nas Lord.

avatar
Don Silvio
Saturday, 15.11.2014
11:03

ukljucio sam tv kad je svirana nasa himna i kad sam video da lazovic stoji na kraju odmah sam pogasio tv. sad vidim da sam uradio kako treba.
gledam golove pa da lazovic nije zapo na travku sapleo se i pao nebi mi dali ni onaj jedan gol

avatar
Saturday, 15.11.2014
10:30

Dokle je god na celu FSS Tole Karadzic i njegovi klimoglavci kojima su u interesu lazni uspesi samo jednog kluba, a ne srpske reprezentacije nas fudbal ce da tone sve dublje i dublje.

avatar
Carina
Saturday, 15.11.2014
08:44

Mitrovic, Bisevac, Gudelj, Djuricic,Tosic, Kuzmanovic, Petrovic i Lazovic nisu smeli da dobiju poziv a kamoli da igraju za reprezentaciju. Imas Djordjevica koji razbija u Laciju i Mitrovica u Anderlehtu starter je covek koji ne moze da da gol u super ligi. Kuzmanovic i Djuricic su ovde zalutali, ja stvarno ne znam, ali dobro, ne pozivati Ljajica i Radovica nikako. Ajde Advokate kupi prnje i paljba!

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
11:53

Zasto Bisevac, Kuzmanovic, Petrovic i Lazovic? Bisevac i Lazovic su jos i bili dobri, a ovi mogu barem za klupu, ne moraju obojica, ali jedan bi posluzio.
Treba da zove Spajica, Pejcinovica, Lomica, Radovica, Ljajica i Djurdjica, ali i Fejsa i Sulejmani da se vrate. Jos ne znamo u cemu je problem sa Suboticem, valjda cemo jednom i to saznati...

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
15:05

Mislim da sam jednom video kad si napisao to za Bisevca (neko je sigurno napisao), a Nastasic bi mogao da predje u Milan, nas je:-D

avatar
Homer J.Simpson
Saturday, 15.11.2014
14:38

sto se odbrane tice,Pejcinovic svakako,Subotic nam treba kao lebac,sto se Bisevca tice,ja njega u neki varijantama vidim kao defanzivnog veznog,sa MAticem,imamo i druge opcije tu,ali to bi bilo dobro za probati.....Nastasic mora pod hitno da igra negde.....

avatar
Saturday, 15.11.2014
08:04

Mi necemo propustiti Euro zbog 10 budala,vec zbog 11 nesposobnih fudbalera.I,da ne zaboravim,trenera.

avatar
33333333333333331993
Saturday, 15.11.2014
07:37

Fudbal je u srbiju umro ocene milovana rajevca ili antica za trenera ili nista

avatar
Karamela
Saturday, 15.11.2014
06:36

Smesna smo reprezentacija.

avatar
zvezdabre
Saturday, 15.11.2014
02:30

Lazovic,Stojkovic,Gudelj,o Boze...

avatar
slavoljublilic
Saturday, 15.11.2014
01:02

Što se ne posvetimo košarci, vaterpolu, odbojci...a ne reprezentaciji lenčuga.

avatar
Antonio Mihajlovic
Saturday, 15.11.2014
01:37

Pa bravo,dokle vise trositi pare na amaterski sport u Srbiji,lepo i posteno uloziti u sampione vaterpoliste najvise,pa onda u kosarkase i odbojkase da bude kako Bog zapoveda,a ne bacati pare,nade i veru u rupu bez dna