Slovenija slavi - Peter Prevc osvojio ''Četiri skakaonice''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.01.2016.
19:12
Izvor: Sportske.net

Sjajnu formu ove sezone najbolji slovenački skakač Peter Prevc potvrdio je i u Bišofshofenu i superiorno stigao do ukupne pobede na tradicionalnoj turneji ''Četiri skakaonice''!

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Tri pobede Petera Prevca, i to tri uzastopne, ostvarene u Garmišu, Insbruku i danas u Bišofshofenu, bile su dovoljne izvanrednom Slovencu da uđe u istoriju turneje ''Četiri skakaonice''.

On je prvi Slovenac koji je posle dugih 19 godina, još od trijumfa Primoža Peterke, uspeo da osvoji ovo tradicionalno takmičenje!

Podsetimo, njegov najveći rival, Nemac Zeverin Frojnd je uspeo da slavi na startu turneje u Oberstdorfu, ali su sva tri naredna takmičenja protekla u znaku 23-godišnjeg Petera Prevca.

On je danas u Bišofshofenu preskočio 139 metara u prvoj seriji, da bi na kraju bio još ubedljiviji i u velikom stilu stavio tačku na ovogodišnju turneju - 142.5 metara, za još jednu pobedu (297.3 poena) i ukupan trijumf na turneji.

Nemac Zeverin Frojnd je i danas bio odličan, preskočio je 136 i 141 metar (290.5 poena), ali mu to protiv sjajnog Slovenca nije bilo dovoljno za pobedu. Morao je da se zadovolji drugim mestom i u Bišofshofenu i u generalnom poretku.

Treće mesto pripalo je Austrijancu Mihaelu Hajbeku sa 282.6 poena, a za njim sledi njegov zemljak Štefan Kraft i Norvežanin Kenet Gangnes.

A da slavlje u Sloveniji bude još veće, potrudio se i mlađi od braće Prevc, 16-godišnji Domen, koji je zauzeo odlično šesto mesto u Bišoshofenu.

Ne propustite