Šifrin neizvesna u Oreu, korona virus odlaže i Krotinu d'Ampeco?

Autor: Beta Beta
četvrtak 05.03.2020.
16:08
Izvor: Beta

Američka skijašica Mikaela Šifrin rekla je danas da putuje u Evropu na nova takmičenja, ali da nije sigurna da li će učestvovati u predstojećim trkama posle jednomesečne pauze zbog smrti oca.

Epa/Christian Bruna
Epa/Christian Bruna

Povezane vesti

Šifrin je na društvenim mrežama objavila video snimak u kome je navela da danas putuje u Skandinaviju, gde će se u švedskom Oreu naredne nedelje održati tri trke Svetskog kupa.

"Ne obećavam da ću moći da se takmičim. Nesumnjivo smo svi slomljeni. Biće potrebno vreme da prihvatim novu 'stvarnost', možda to nikada nećemo u potpunosti uspeti, možda i ne moramo", navela je trostruka uzastopna šampionka Svetskog kupa.
 
Ona je dodala da je pomalo trenirala, uz teškoće.

"To je bio spor proces, mučila sam se da održim koncentraciju. Ali, boravak na planini ima terapeutsko dejstvo", navela je Šifrin.

Tokom odsustva, Šifrin je izgubila prvo mesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa, pa je sada prva Italijanka Federika Brinjone.

Prema rasporedu ostalo je još sedam trka, u Švedskoj i Italiji. Neizvesno je da li će trke u Kortini d'Ampeco biti održane zbog epidemije koronavirusa u Italiji.

Međunarodna skijaška federacija saopštila je da će u petak objaviti više detalja, pošto bi trke mogle biti otkazane ili mogu da se održe na nekom drugom mestu.
 
Šifrin se poslednji put takmičila 26. januara, kada je pobedila u superveleslalomu u Banjskom.

Ne propustite