PROBLEMI - Otkazan i slalom u Mariboru i veleslalom u Garmišu!

Autor: Beta Beta
nedelja 31.01.2016.
12:11
Izvor: Beta

Dva važna skijaška takmičenja danas su otkazana zbog lošeg vremena, odnosno loših uslova za vožnju.

fis-ski.com
fis-ski.com

Povezane vesti

Trka u slalomu u sklopu Svetskog kupa za skijašice u Mariboru otkazana je danas zbog lošeg kvaliteta staze, saopštili su organizatori.

Visoke temperature omekšale su stazu na Pohorju, a posle starta 25 skijašica, organizatori su otkazali trku pošto su se uslovi vidno pogoršali.
 
Sneg se odvojio na nekim delovima staze nakon što je nekoliko skijašica završilo prvu vožnju, a kiša je samo pogoršala situaciju.

Predstavnica skijašica Sarka Strahova iz Češke rekla je da većina takmičarki nije želela da trka uopšte počne.

Medjunarodna sijaška federacija (FIS) i organizatori odlučili su da posle vožnje 25 skijašica odlože takmičenje dok ne poprave stazu, ali su nekoliko minuta kasnije saopštili da je trka otkazana.

Pre nego što je trka otkazana Strahova i Švajcarkinja Vendi Holdener su delile prvo mesto, ispred Slovakinje Petre Vhlove.

A trka u veleslalomu za skijaše, koja je danas u sklopu Svetskog kupa trebalo da se održi u Garmiš-Partenkirhenu, otkazana je zbog lošeg vremena, saopštili su organizatori.

Tokom noći padala je kiša, ali se kasnije pretvorila u sneg, pa staza nije dovoljno kvalitetna da bi se održalo takmičenje.

Organizatori su se nadali da bi takmičenje ipak moglo da se održi, ali su se vremenski uslovi pogoršali, pa je trka veleslaloma otkazana.

Nije saopšteno da li će i kada trka biti održana.

Nešto ranije, Međunarodna skijaška federacija (FIS) saopštila je da se za slalom u konkurenciji skijaša, koji je trebalo da se održi u finskom Leviju, neće tražiti novi termin.

Ne propustite