Kubacki novi rekorder Bišofshofena, Ajzenbihler prvi u kvalifikacijama

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 06.01.2019.
16:00
Izvor: Sportske.net

Nemački skakač Markus Ajzenbihler ostvario je najbolji rezultat u današnjim kvalifikacijama u Bišofshofenu. Poljak David Kubacki postavio novi rekord skakaonice.

Epa/Daniel Karmann
Epa/Daniel Karmann

Povezane vesti

Kvalifikacije na skakaonici u Bišofshofenu trebalo je da se održe u subotu, ali su zbog obilnih snežnih padavina odložene za 6. januar.

Tako smo došli u poziciju da u istom danu gledamo trening, kvalifikacije i samo takmičenje, s tim što će se završne borbe za bodove voditi po klasičnom sistemu (trideset najboljih posle prve serije ide dalje).

Današnje kvalifikacije obeležio je skok Davida Kubackog. Poljak je skočio 145 metara i tako postavio novi rekord skakaonice koji je do danas držao Andreas Velinger (144,5) ali mu najduži skok nije obezbedio prvo mesto u kvalifikacijama.

Prvo mesto u kvalifikacijama osvojio je Nemac Markus Ajzenbihler skokom od 143 metra koji mu je doneo 151,2 poena.

Iza Ajzenbihlera su ostali Norvežanin Robert Johanson (143 m/150,3 pts) i lider u generalnom plasmanu Rjoju Kobajaši (131,5 m/147,5 pts).

Među prvih deset u kvalifikacijama našli su se još Štefan Kraft, Štefan Leje, Harvor Granerud, David Kubacki, Mihael Hajbek, Rikard Frajtag i Daiki Ito.

Najboljih pedeset u kvalifikacijama nastavljaju takmičenje, a u prvom krugu skakaće po brojevima iz kvalifikacija.

Podsećamo da zbog pomeranja kvalifikacija za nedelju danas nema nokaut sistema u prvoj rundi, već će trideset najboljih posle prvog skoka nastaviti takmičenje.

Rjoju Kobajaši ima ogromnu prednost pred takmičenje u Bišofshofenu i morao bi da mu se desi neki ozbiljan peh pa da ga Markus Ajzenbihler ugrozi i napravi ogroman podvig.

Prva runda u Bišofshofenu startuje u 17 časova.

Ne propustite