Ignjatović: "Očekujem bolji rezultat u slalomu"

Autor: Beta Beta
četvrtak 15.02.2018.
11:08
Izvor: Beta

Srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je danas 26. mesto u veleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, dok je zlatnu medalju u toj disciplini osvojila Amerikanka Mihaela Šifrin.

Epa/Vassil Donev
Epa/Vassil Donev

Povezane vesti

Nevena Ignjatović je trku završila rezultatom 2:25,40 minuta, sa 5,38 sekundi zaostatka za pobednicom.

"Na startu se osećala mala tenzija, sve devojke su želele da urade više od normalnog. Što se skijanja tiče, baš sam uživala, sve mi je išlo tečno, gornji deo staze sam išla odlično, sneg je bio super. U donjem delu staze sam malo posustala u ritmu i to me je koštalo par pozicija, iako je staza bila jako zahtevna za skijanje", rekla je Ignjatović, preneo je Olimpijski komitet Srbije.

Ona je dodala da veleslalom nije njena disiplina, ali da je imala veliku želju da učestvuje, kao i da se nada boljem rezultatu u sutrašnjem slalomu.

"Zbog svih dosadašnjih odlaganja trka raspored će nam narednih dana biti pretrpan, a devojka koja psihički ostane sveža će verovatno biti u vrhu. Sutra u slalomu se nadam da će mi noge biti sveže i očekujem da će biti bolje nego u veleslalomu", navela je Ignjatović.

Šifrin je do druge zlatne olimpijske medalje došla rezultatom 2:20,02 minuta, nakon što je u drugoj vožnji nadoknadila zaostatak od 0,20 sekundi za Italijankom Manuelom Melg, koja je na kraju zauzela osmo mesto.

Prethodno, Šifrin je kao 18-godišnjakinja osvojila zlatnu medalju u slalomu na Igrama u Sočiju 2014. godine, a tu titulu braniće u petak.

Srebrnu medalju danas je osvojila Norvežanka Ragnhild Movinkel sa 0,39 sekundi zaostatka, a bronzu je osvojila Italijanka Federika Brinjone sa zaostatkom od 0,46 sekundi za pobednicom.

Ne propustite