Hiršer pobednik slaloma u Oreu

Autor: Beta Beta
ponedeljak 15.12.2014.
01:06
Izvor: Beta

Austrijski skijaš Marsel Hiršer pobednik je današnjeg slaloma u Oreu u Švedskoj.

gofinland.org
gofinland.org

Povezane vesti

Austrijski skijaš Marsel Hiršer pobednik je današnjeg slaloma u Oreu.

Drugo mesto je zauzeo Nemac Feliks Nojrojter, a treće Rus Aleksandar Korošilov.

Hiršer je posle prve vožnje bio na drugom mestu, ali je dobrom drugom vožnjom uspeo da pretekne Nojrojtera i tako dodje do treće pobede u nedavno započetoj sezoni, što mu je donelo prvo mesto u generalnom plasmanu.

Austrijanac je završio s vremenom od jednog minuta, 40 sekundi i 37 stotinki, dok je drugoplasirani Nojrojter za pobendikom zaostajao jednu desetinku.

Do svog prvog podijuma u Svetskom kupu došao je 30-godišnji Korošilov koji je posle prve vožnje bio na petom mestu, a na kraju je zaostajao samo 15 stotinki za Hiršerom.

Švedjanin Matijas Hargin zauzeo je četvrto mesto sa 52 stotinke zaostatka, dok je Aksel Bek bio osam desetinki iza, te je tako zauzeo peto mesto, a veliki pomak u odnosu na prvu seriju, od čak 23 pozicije, napravio je Kale Lind, koji je zaostao sekund i 13 stotinki.

Prvu desetoricu kompletirali su Nemac Fric Dopfer, švedjanin Jens Bigmark, Norvežanin Espen Lisdal i Italijan Patrik Taler.

Amerikanac Ted Ligeti bio je trećeplasirani posle prve vožnje, ali ga je preagresivan pristup u drugoj vožnji koštao ispadanja, kao i Austrijanca Marija Mata, koji je bio četvrti.

U poretku slaloma vodi Hiršer sa 180 bodova, prati ga Nojrojter sa 140, a treći je Norvežanin Henrik Kristofersen sa 100.

U generalnom plasmanu Hiršer ima 440 bodova i zauzima prvo mesto, dok je drugi Norvežanin Kjetil Jansrud sa 412, a treći je Ligeti sa 246.

Takmičenje u Svetskom kupu nastaviće se idućeg petka u Val Gardeni, Italija, kada je na programu superveleslalom.

Ne propustite