Bišofshofen zavejan - Danas kompletan program!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 06.01.2019.
12:42
Izvor: Sportske.net

Jake snežne padavine odložile su jučerašnje kvalifikacije u Bišofshofenu, pa ćemo danas imati produženi program jer odmah nakon kvalifikacija kreće završna borba na novogodišnjoj turneji Četiri skakaonice.

Epa/Angelika Warmuth
Epa/Angelika Warmuth

Povezane vesti

Sneg koji je u prethodnih 48 sati padao u većem delu Evrope uslovio je odlaganje kvalifikacija za takmičenje u Bišofshofenu.

Juče je u Bišofshofenu palo metar novog snega, a na snazi je bio meteo alarm četvrte kategorije, zbog čega su organizatori bili prinuđeni da kvalifikacije pomere za nedelju.

To znači da ćemo danas imati produženi program na poslednjoj skakaonici i da će skakači od 13 časova i 30 minuta početi sa treningom.

Kvalifikacije su zakazane za 14 časova i 30 minuta, a takmičenje počinje u 17 časova i to bez eliminacione runde.

Na prethodne tri skakaonice (Oberstdorf, Garmiš-Partenkirhen i Insbruk) slavio je Japanac Rjoju Kobajaši.

On će danas pokušati da ponovi podvige Svena Hanavalda i Kamila Stoha, dvojice skakača koji su jedini uspeli da osvoje Turneju trijumfom na sve četiri skakaonice.

Bude li Kobajaši osvojio novogodišnju turneju Četiri skakaonice, postaće drugi Japanac kojem je to pošlo za rukom. Pre Kobajašija Turneju je u sezoni 1997/98 osvojio njegov zemljak Kazujoši Funaki.

U generalnom plasmanu, nakon tri skakaonice, Rjoju Kobajaši vodi sa 815,9 bodova. Drugi je Nemac Markus Ajzenbihler sa 770,4 bodova, a treći Norvežanin Andreas Stjernen sa 766,2 boda.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
_Goran_
Sunday, 06.01.2019
13:52

Bez duela, ali kao i tokom sezone iz prve serije prolazi najboljih 30 takmicara u drugu seriju.