Zvezdo, do nekog novog Tokija!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 08.12.2016.
09:03
Izvor: Sportske.net

Na današnji dan pre tačno 25 godina, beogradska Crvena zvezda ostvarila je najveći uspeh srpskog klupskog fudbala, uspeh koji će, kako stoje stvari, ostati nedostižan za naše klubove još dugi niz godina.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

'Pevala je tad cela planeta, da je Crvena zvezda prvak sveta'

Tog 08. decembra 1991. godine čitava je Srbija gledala rano izjutra prema Tokiju gde je Crvena zvezda igrala, kasnije će se ispostaviti, poslednje finale Interkontinentalnog kupa čiji je jedan od učesnika tim iz istočnog dela Evrope.

Uspeh koji je ostvaren tog osmog decembra ostaće zauvek upisan u fudbalske knjige kluba sa "Marakane", ali i srpskog fudbala, koji sa ponosom gleda na ovaj datum.

Prilično izmenjene ekipe u odnosu na onu koja je samo nekoliko meseci ranije u Bariju postala prvak Evrope, Crvena zvezda je izašla na megdan prvaku Južne Amerike, čileanskom timu Kolo-Kolo.

Pred punim "Nacionalnim stadionom", izabranici Vladice Popovića su demonstrirali svoju nadmoć i ubedljivo, rezultatom 3:0, postali prvaci sveta!

Golove za trijumf crveno-belih postigli su (dva) Jugović i Darko Pančev, a zlatan tim srpskog tima činili su još i Zvonko Milojević, Duško Radinović, Goran Vasilijević, Miodrag Belodedić, Ilija Najdoski, Milorad Ratković, Vlada Stošić, Dejan Savićević i Siniša Mihajlović.

Uspeh na koji sa izraženim ponosom gledaju i "Delije", ali i čitava srpska javnost ostaće zauvek zapamćena u globalnim fudbalskim okvirima, gde se ime Crvena zvezda izgovara sa posebnim osećanjem.

Ne propustite