Zvezda - "Ćuretina" vazda slatka

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.02.2015.
18:27
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije nalazi se u nezavidnom položaju kada je borba za titulu u pitanju ali ako negde Zvezda sa lakoćom osvaja bodove onda je to Jagodine. Crveno-beli "beru" bodove pod Đurđevim brdom a u nedelju ih očekuje novog gostovanje Jagodini.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Prolećni deo sezone nije dobro počeo za branioca titule u domaćem šampionatu pošto je bod osvojen na gostovanju Radničkom u Nišu bio dovoljan tek da se održi korak za vodećim Partizanom.

Kada se uzme u obzir podatak da je Zvezda na prethodnih pet utakmica u Jelen Superligi ostvarila tek jedan trijumf uz ukupnu gol razliku (2:1), jasno je da izabranike Nenada Lalatovića čeka veliko iskušenje narednoj utakmici.

Gostovanje u gradu na Belici po pravilu je neugodno za većinu superligaša ali za Crvenu zvezdu dueli sa Jagodinom pod Đurđevim brdom predstavljaju priliku da se upiše lagana pobeda.

Neverovatno deluje podatak da je na sedam superligaških utakmica u Jagodini domaćin poražen svih sedam puta a Zvezda je do 21 boda na gostovanjima u gradu na Belici stigla uz impozantnu gol razliku 5:22 (+17)!

Poslednji međusobni susret koji su Jagodina i Crvena zvezda odigrali u prestonici Pomoravskog okruga završen je pobedom crveno-belih rezultatom 0:2 a golove su postigli Dragan Mrđa i Nenad Milijaš.



Sezonu ranije publika je gledala najuzbudljiviju utakmicu koju su ova dva rivala ikada odigrala pod Đurđevim brdom pošto je Zvezda slavila u neizvesnoj završnici rezultatom 2:3. Golove za klub iz Ljutice Bogdana tada su postigli Kadu Mendeš, Abiola Dauda i Luka Milunović.



Najubedljivije pobede u Jagodini crveno-beli su ostvarili u sezoni 2008/2009 kada su slavili sa 1:4 i 1:5.

Nedeljni derbi susret 17. kola Jelen Superlige zakazan je za 15 časova a ako verujete tradiciji onda ćemo u Jagodini gledati goleadu. Bude li trenutna forma odlučivala o pobedniku može se očekivati jako tvrda utakmica i malo ili nimalo golova.

Sudeći prema očekivanjima građana Jagodine, došao je trenutak da Crvena zvezda kapitulira pred "Ćuranima"!

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja BAN9
Thursday, 26.02.2015
22:30

Vi računate Crvenoj zvezdi pobedu protiv OFK-a? Pa drugačiji rezultat nije ni mogao da bude protiv njenog satelita. Skor Crvene zvezde u poslednjih 5 utakmica je 1-4-0 3:2 ako računamo onu pobedu protiv OFK-a. Što se tiče gostovanja Crvene zvezde u Jagodini bilo je dosta čudnih reakcija igrača i golmana Jagodine i kad se ima to u vidu nije ni čudo što je skor 0-0-7 ali videćemo sada...