Žoze Murinjo – Posebni trener, jedinstveni čovek...

 • Autor: Miloš Marković

 • 12. april 2013.

 • 12:29

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Kao fudbalski stručnjak koji u javnosti izaziva podeljene utiske, Žoze Murinjo je neko koga volite ili mrzite. Nakon priče koju će čuti, oni što ga mrze možda će naći razloga da ga zavole.

U vreme kada je fudbal postao biznis i industrija, mesta za romantiku i emocija ima jako malo.

Ipak, scenario za koji je direktno zaslužan Žoze Murinjo može se podvesti pod holivudski, zaslužan Oskara...

Abel Rodrigez, 41-godišnji Meskikanac, čovek radi kao čistač u železnicama Los Anđelesa, večno će biti zahvalan Žoze Murinju, treneru Real Madrida koji mu je ostvario san.

Na koji način?

Abel Rodrigez, kao veliki navijač madridskog kluba, odlučio je da uloži poslednji dolar i dođe u Evropu na El Klasiko u februaru. Bez karte i rezervacije za smeštaj u Madridu, pred njim je bila nemoguća misija.

Nepokoleban, Rodrigez je krenuo put Valdebebasa, trening centra Real Madrida u želji da vidi svoje omiljene fudbalere, koje je inače pratio u Los Anđelesu kada se ušunjao na jednu od utakmica u Kaliforniji tokom predsezone, a pre nego što ga je obezbeđenje uklonilo.

Bez novca i obezbeđenog smeštaja, Rodrigez je seo na trotoar pored ulaza u trening centar u Madridu, gde je pet sati čekao po snegu.

Onda se desila magija.

„Zaista mi je bilo čudno što ga vidim. Sedeo je na trotoaru u trenutku dok sam ulazio u auto, a ispred trening centra je bilo još dosta ljudi. Upitao sam pomoćnika Fariju 'je l' to onaj momak iz Los Anđelesa?“, priseća se u intervjuu za 'Sports Ilustrejted' Žoze Murinjo.

„Amigo! Šta radiš ovde“, upitao ga je Murinjo iz kola.

„Došao sam da vas vidim.“, odgovorio je Rodrigez - „Prvi put sam u Evropi, oduvek sam sanjao da dođem i gledam jedan vaš meč. Nadao sam se daću da gledam 'El Klasiko'“, rekao je Rodrigez.

„Ali karata više nema. Gde si odseo?“, upitao je Murinjo.

„Nisam pronašao smeštaj. Hteo sam prvo da vas vidim pa da odem do stadiona po karte i onda da pronađem smeštaj i prenoćište. Ako mi to ne prođe, onda bih se vratio kući.“, odgovorio je Rodrigez.

Kao da nije bilo dovoljno zapanjujuće što je uopšte prepoznao ovog Meksikanca koga je video jednom u Los Anđelesu, ono što je Murinjo naredno uradio je za divljenje.

Murinjo je rezervisao sobu Rodrigezu za hotelu u kome su odseli i fudbaleri Reala u Barseloni, uz VIP kartu za sam meč.

Ipak, stvari se nisu tu završile...

Tokom večere pred 'El Klasiko', Murinjo je svom novom prijatelju izneo ponudu iz snova – ponudio mu je da radi kao ekonom na predstojećem meču Lige šampiona protiv Mančester Junajteda.

„Nema šanse da se sad vratiš kući. Ideš sa nama u Mančester. Pomozi nam, a ujedno i doživi svoj san na drugačiji način, budi deo Lige šampiona.“, rekao je Murinjo.

rodrigez

Abel se nije dvoumio. I zašto bi...

Nekoliko dana kasnije, Abel je bio na „Old Trafordu“ u čijoj je svlačionici uredno složio dresove fudbalera Real Madrida. Obučen u Realovu 'uniformu', Rodrigez je ujedno doneo sreću kraljevskom timu, čiji su fudbaleri pre meča trljali stomak simpatičnog Meksikanca prizivajući dobar meč i pozitivan rezultat.

Nakon meča i Realovog trijumfa, Rodrigez je užurbano jurio dresove fudblera Junajteda i Reala,autograme i fotografije.

U jednom trenutku ga je čak i sam Ferguson upitao da pozove Murinja na tradicionalnu čašu vina.

Vrativši se kući sa hrpom suvenira svojoj ženi Olgi i tri ćerkice, Rodrigez se upravo porodici zahvalio zbog ostvarenog sna.

„Dvoumio sam se da li uopšte da krenem na put, ali me je supruga ubedila i rekla mi da zaslužujem da idem i oživim svoj san.“, rekao je presrećni Rodrigez.

Holivudski...


 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari