Zbogom - Deset stvari koje niste znali o Ronaldinju!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 17.01.2018.
20:23
Izvor: Sportske.net

Da ostavimo majstorije, brojeve, klubove, Dinjo je bio više od toga, ikona svetskog fudbala. O ovim stvarima se retko pričalo...

EPA/EMILIO NARANJO
EPA/EMILIO NARANJO

Povezane vesti

O Ronaldinju je rečeno sve, doduše više toga je on ispričao na terenu i zaista malo ko se neće složiti da je u pitanju jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala.

Brazilac je rekao "dosta", mada praktično već tri godine ne igra fudbal, pa možemo reći da je ovaj oproštaj samo zvanična potvrda onoga što smo znali.

Ali, neka ovo bude umesto posvete, da li ste znali ove stvari o Ronaldu de Asisu Moreiri?

1. Čitavu karijeru posvetio je ocu koji ga je inspirisao kao klinca i objasnio mu da je najvažnije igrati lep fudanl. Ostao je bez tate, lučkog radnika i amaterskog fudbalera u osmoj godini. Njegov otac je umro u bazenu od infarkta, u novoj kući koju su kupili kada je stariji brat Roberto produžio ugovor sa Gremiom.

Ronaldinjo 7


2. Roberto je po Ronaldinju bio talentovaniji od njega, mada je otac tvrdio drugačije. Dinjov stariji brat je imao ponudu Torina, ostao je u Gremiju, kasnije se povredio i umesto fudbalske karijere brinuo se o mlađem bratu i bio njegov agent.


Ronaldinjo

3. Ronaldinjov dribling je delom rezultat neumorne igre sa psima i loptom. Naime, jurio se sa ljubimcima kada nije igrao na ulici i to mu je pomoglo da razvije neverovatnu tehniku, njegovu motoriku nije imao niko. Uvek je oko sebe imao pse, Negrao (Crni) i Bola de Fogo (Vatrena lopta) su bila imena njegovih ljubimaca.

Ronaldinjo


4. "Ronaldinjo" je nadimak, na početku su ga zvali "Gaučo" jer je iz Porto Alegrea,m kasnije su mu nadenuli ovaj nadimak kako bi ga razlikovali od "Fenonema" ali i jednog brazilskog golmana.

Ronaldinjo

5. Kao mlad završio je na TV špicama, svet ga je upoznao upravo po najčuvenijem golu koji je postigao kao klinac. Vrteo se na TV Globo kao spot, pa takav stigao i u Evropu. Mlađi se ne sećaju, to je gol protiv Venecuele na Kopa Amerika, remek delo koje je uverilo Brazil i svet da je rođena nova zvezda.



6. "Nisam lep, ali sam šarmantan", umeo je da kaže. Zube nije sređivao jer mu je to postao imidž, sponzori mu nisu dozvolili. Na žene nije uticalo, zaveo je i Rajkardovu ćerku između ostalih, a manekenke su se ređale. Umeo je da nestane iz hotela, ali iskoristi i liftove, hodnike i ostave.

Ronaldinjo

7. Najveći strah je imao od vožnje, nikada nije položio, vozio se taksijem koji su mu retko kada naplatili, a jedno vreme vozio ga je rođak Tijago koji je bio profesionalni automobilista.

8. Uvek je imao problem sa težinom, jeo je apsolutno sve, slatkiša se nikada nije odrekao, pa bi pred sezonu išao na rigorozne dijete, mnogi kažu da mu je to skratilo karijeru na vrhunskom nivou i ometalo ga u kasnijim danima, zbog povreda...

Ronaldinjo

9. Ronaldinjo drži jedan rekord o kome se malo zna, naime, on je fudbaler čiji je potpis privukao najviše ljudi na promociji u istoriji Serije A. Italijani nemaju tu naviku da napune stadion, čak ni kada su imali najjaču ligu na svetu na promociji pojačanja. E, Dinja je dočekalo na "San Siru" 40 000 ljudi, a koštao je relativno malo, za današnje vreme, 25 miliona. Sedorf mu nije dao "desetku" uzeo je 80, godinu rođenja. U Milanu je već bio gotov, 76 utakmica, 20 golova.

Ronaldinjo

10. Bio je prisutan na "bunga-bunga" večerima kod Berluskonija. Ali, samo kao maska. Izvesna Iris Berardi je obožavala da se maskira u Dinja, mnogi tvrde po želju samog gazda Silvija. Ovde ćemo stati...

Ne propustite

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brazilero11
Thursday, 18.01.2018
00:28

Najveci svih vremena, ono sto je on uradio nece niko i sto je predstavljao ljudima.

avatar
ZubA
Wednesday, 17.01.2018
23:29

Sva magija fudbala se vidi na cetvrtoj slici.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 18.01.2018
00:23

Sve sto najvise volim u fudbalu stade u jednu sliku. :) Mondijal 2002., Ronaldinjo u usponu, Ronaldova labudova pjesma, Rivaldo jos uvijek klasa... Kakvi MSN-ovi, BVBC-ovi i ostali bakraci. Bekovi, sredina, golman... najbolja i najbolje izbalansirana ekipa ikad, bez slabe tacke.

avatar
ZubA
Thursday, 18.01.2018
01:27

Svaka na mestu.

avatar
Bayern ljubav
Wednesday, 17.01.2018
22:11

Legenda za mene najbolji ikad hvala ti bože sto sam rodjen 87 i uživao gledati ovog madjioničara.

avatar
Lecter
Wednesday, 17.01.2018
22:05

Jedan od 3 najbolja igraca svih vremena i najveci zabavljac na terenu koji je ikad igrao.Njegove poteze niko ne moze da uradi.

avatar
Perajambor
Wednesday, 17.01.2018
21:57

Ode u legendu.....

avatar
MaNcHesTeR_ed
Wednesday, 17.01.2018
21:43

Rodjeni borac, uvek nasmejan kad je igrao, igrao je fudbal iz ljubavi, nikad nisam video Ronaldinha da simulira. Legenda.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Wednesday, 17.01.2018
22:01

Pre svega umetnik...

avatar
Devil born 1878
Wednesday, 17.01.2018
21:40

Kakva radost kod prvog gola za reprenzentaciju, danas niko tako nije tako srecan, to je bio fudbal, ovo danas sve zbog para, jesu pocinjali zbog ljubavi prema fudbalu, ali kasnije, pare pare i pare, ali neka, kad ih placaju toliko boli ih uvo