Tužna priča, Juve, trejd za Bufona, Bađo, Gvardiola - Da je ubio čoveka do sada bi bio slobodan...

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 03.02.2019.
14:23
Izvor: Sportske.net

Stariji će ga se setiti, sakupio je i par nastupa za reprezentaciju. Za 20 godina prešao put od Juventusa do rada na dokovima Livorna...

EPA PHOTO/MLADEN ANTONOV
EPA PHOTO/MLADEN ANTONOV

Povezane vesti

Karijera koja se rano ugasila, danas će ga retko ko prepoznati, dok u Livornu radi u jednoj kancelariji u luci zajedno sa suprugom Sabinom.

"Da sam ubio čoveka, manje bio bio osuđen", kaže Džonatan Bakini.

Zvezda padalica, nazovite ga kako hoćete, ali oni koji prate Seriju A sećaju se momka koji je dva puta obukao i dres "Azura", a Dino Zof ga je zvao u mladu reprezentaciju.

Udineze ga je slavio na pozajmice, a onda ga je 1999. doveo moćni Juventus. Tražio ga je Lipi, transfer je bio završen, ali je u međuvremenu na mesto Lipija stigao Karlo Anćeloti.

Odigrao je za par sezona 13 mečeva,, a onda otišao u Brešu na pozajmicu, u to vreme Rondinele su bile na putu stvaranja novog tima u kome će Bakini kasnije deliti svlačionicu sa Gvardiolom i Bađom.


Bakini

Kada je Juve kupio Bufona i oborio svetski rekord za golmane, Bakini je bio deo transfera od 60 miliona evra, otišao je u Parmu gde se nije dugo zadržao, vratio se u Brešu.

Tu su počeli problemi, uzimao je kokain, prvi put je otkriven 2004. suspendovan na godinu dana. Đino Korioni vlasnik Breše ga je oterao iz kluba, kada mu je kazna istekla, Bakini je završio u Sijeni, gde je Konte već bio pomoćnik. Novi test, ponovo kokain, doživotna suspenzija, karijera prekinuta u tridesetoj.

Bakini


Ono je što je ostalo je da se doživotna suspenzija odnosi na sve funkcije u fudbalu. Bakini nije uspeo da upiše trenersku školu, život ga je bacao na razne, čak i fizičke poslove, sada se skrasio u rodnom Livornu radi neke kancelarijske poslove na dokovima grada.

"Da sam ubio čoveka, do sada bi bio slobodan", ponavlja gorko, traži šansu od FIFA, od Infantina da mu ukinu suspenziju, da može da trenira makar klince, odnosno vrati se fudbalu.

Bakini

"Nikome nisam učinio ništa nažao osim sebi, sebe sa upropastio, platio sam dug, mislim da sam jedini koji je zaradio doživotnu suspenziju. Dugo sam čist, samo tražim novu šansu", rekao je pre par dana "Gazeti" ovaj bivši fudbaler koji je za dve decenije od Juventusa i slave, stigao do lučke kancelarije u Toskani...

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stevan Mikša
Sunday, 03.02.2019
18:52

Nisi ti to uradio kao klinac, nego kao zreo covek. I ponovio. Ne bih ti ja nikad dao da radis sa decom. Tuzno, ali posledice moraju da se nose.