Top 50 najtalentovanijih, gde su, šta rade? Prvi na listi, Vošin "hit" decenije!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 14.10.2019.
11:11
Izvor: Sportske.net

Kucamo na vrata zaboravljenih asova, neki su postali veliki igrači, neki ne igraju fudbal. Jednog ćete se teško setiti...

EPA/KIM HEE-CHUL
EPA/KIM HEE-CHUL

Povezane vesti

Uvek je zanimljivo videti liste najtalentovanijih na svetu, posle više od decenije. Ko je ispunio očekivanja, za koga više nikada nismo čuli, gde su, šta rade nekada velike nade.

Tako je prestižni "World Soccer" 2007. napravio listu 50 najtalentovanijih na svetu.

Na prvom mestu zbog prezimena je zanimljivo bio Sadik Adams, napadač koji je naredne sezone otišao u drugi tim Atletika, pa se obreo u Srbiji u Vojvodini, gde se nije proslavio.

Vratio se u Afriku, posle igrao po Aziji, par puta nastupio za Ganu, i nije napravio ništa značajno.

Odmah iza njega je bio Marokanac Aisati koji je iz PSV kasnije prešao u Ajaks, pa se šetao po Rusiji i Turskoj, momak koji je važio za veliku nadu Holandije u kojoj se rodio, takođe nije stigao do zvezda. U top 5 su bili Alešandre Pato, koga su povrede omele da pokaže više, o Andersonu iz Junajteda smo skoro pisali, završio je karijeru.

Na listi su danas velike fudbalske zvezde popit Bejla, Kuna, Benzeme, Di Marije, Krosa, Mate, Aleksisa Sančeza, Rakitića, tu su koš Volkot Vela, zaboravljeni De Vil, zatim Banjega, bugarski golman Mihajlov koji je tada bio u Liverpulu.

Ali zamislite Heralda Brunu koji je stigao iz Reala u Liverpul, igrao kasnije po nižim engleskim ligama, a sada je u amaterskom Deri Sitiju u Irskoj, ili Brena koji je završio u zatvoru zbog podmetanja požara. Makoli Krisijantus tada velika nada Hamburga je sada u Iranu, Kermit Erazmus se vratio u Južnu Afriku, niko se neće setiti Dumitrua Kopila koji je trenutno u trećoj rumunskoj ligi.

Nekada velika nada Kerlon je probao svuda, igrao u Americi, na Malti, u Spartaku iz Trnave je pre tri godine prekinuo da igra fudbal. Njegov zemljak Lulinja se šetao po Azijim vratio se nakon deset godina u Evropu, u kiparski Pafos.Aron Nigez brat Saula Nigeza je u Maleziji, Italijan Andrea Rusoto u trećoj ligi.

Dosta igrača iz Afrike i Južne Amerike igra po domovini, neki koji su bili u velikim klubovima sada igraju po nižim ligama...

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Monday, 14.10.2019
20:30

Није довољан само таленат. Без одрицања и напорног не вреди.

avatar
REVØLT
Monday, 14.10.2019
13:55

Sadik Sadik i Umar Adams:-D

avatar
Bergkamp10
Monday, 14.10.2019
11:57

Alesandre Pato kakav igrac je bio na pocetku karijere, ne bi danas pricali o Mesiju i Cronaldu da je Pato imao malo više srece s povredama, 2007/2008 je bio pa najbolji fudbaler