Tako blizu, a tako daleko - Mihu Juve dva puta smenio, bio na korak od klupe "Stare dame"!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 05.01.2018.
15:58
Izvor: Sportske.net

Ponekada je važno imati i sreće, ali biti na pravom mestu u pravo vreme. Njegova karijera bi dobila verovatno sasvim drugi smer da je Konte podneo ostavku na kraju, umesto na početku sezone...

EPA/MATTEO BAZZI
EPA/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Juventus je zla kob Siniše Mihajlovića, kada je trenerska karijera u pitanju. Kao igrač zadavao im je u Seriji A mnogo glavobolje, uzeo titulu poslednjeg dana sezone, ali je dve smene doživeo kao trener posle poraza od Juventusa.

Prvu na klupi Milana, kada je nakon neuspeha od 2:1 i pet mečeva bez pobeda izgubio posao u Milanu, do kraja sezone ga je zamenio Kristijan Broki.

Pre par dana, ponovo je Juve bio koban, poraz u kupu od gradskog rivala značio je smenu Mihajlovića.

Zanimljive su dve stvari, on je jedini čovek koji je prošle godine u prvenstvu Italije jedini ostao neporažen na Juventusovoj tvrđavi, šampion je dobio 19 od 20 mečeva, jedino su "Bikovi" ostali neporaženi i čak bili blizu pobede.

I tada je bilo kontraverzi, isključenje Akve, u finišu je Iguain izjednačio rezultat i spasao domaćina poraza. Miha je kao i u sredu isključen tokom meča.

Zanimljivo, malo je nedostajalo da postane trener Juventusa, verovatno bi njegova karijera imala sasvim drugi tok.

Jer, kada se Antonio Konte premišljao da li će odraditi poslednju godinu ugovora u Juventusu, Anjeli je kontaktirao Mihajlovića, da je Konte dao ostavku u maju, Srbin bi seo na klupu Milana.

Ipak, Konte se prvo složio da ostane sezonu, a onda zbog nesuglasica sa upravom oko pojačanja odšetao drugog dana priprema u julu. Mihajlović je već tada postigao dogovor sa Sampom oko ostanka, a "Bjankoneri" su se okrenuli Alegriju koji je sa klubom osvojio tri titule, ređao duple krune i igrao dva finala Lige šampiona.

Ko zna, šta bi se desilo sa Mihajlovićem da je dobio šansu u Juventusu, koji je mnogo organizovaniji i igrački jači od Milana u kome je kasnije radio...

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Friday, 05.01.2018
21:38

Ne znam sta da mislim o Mihajlovicu kao treneru, da li je dobar ili ne. Da je los, to nije sigurno, ali da li je dobar... Ima puno argumenata i za i protiv. Cesto mu timovi zavrsavaju bez neke posebne igre, a treba uzeti u obzir i onu Bakinu izjavu... Rezultati mu se mogu uvijek dvojako tumaciti, ali poslije njega sa skoro istom ekipom jedino je Montela napravio bolji posao, a i to se ispostavilo kao kratkotrajno.

avatar
neme
Friday, 05.01.2018
18:31

Nemojte tako grubo da se salite ovaj pajac smesni pozer i egocentrik ma klupi Stare dame Samp Torino Verona godinu dve dok gs gazde ne provale i pedala veci prevarant je samo njegov kum Mancini.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Friday, 05.01.2018
17:00

Juventusa, ne Milana, na nasu klupu je seo.