Tačno četvrt veka, "Admiral" postrojio Ameriku, posle njega više niko to nije uspeo!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 17.02.2019.
16:42
Izvor: Sportske.net

Samo četiri čoveka uspela su da naprave ovo ostvarenje, jedan dva puta, niko se posle Dejvida Robinsona nije upisao među heroje. Entoni Dejvis bio relativno blizu pre par godina...

EPA/CJ GUNTHER
EPA/CJ GUNTHER

Povezane vesti

Tačno je četvrt veka, posle njega ovo niko nije ponovio.

U pitanju je bio meč protiv Pistonsa, San Antonio je dobio utakmicu 115:96, a legendarni Dejvid Robinson je meč završio sa 34 poena, po 10 skokova, asistencija i Blokada. Uz to 10 poena je postigao sa linije bacanja.

Da li se neko posle toga približio ovom neverovatnom dostignuću?

Zapravo jeste, Entoni Dejvis, 2017. nedostajala mu je blokada i tri asistencije. To je ipak daleko, jer ipak u pitanju su bili i produžeci u pobedi protiv Nagetsa.

Prvi kradrupl-dabl napravio je u oktobru 1974, Nejt Tarmond, još jedan član kuće slavnih. On je ubacio za Čikago 22 poena, imao 14 skokova, 13 asistencija i 12 blokova, takođe se igrao produžetak, "Nejt d'grejt" je ovo uradio u prvoj utakmici sezone. Čovek je igrao sedam puta na Ol-Staru, bio poznat kao strašan defanzivac, a karijeru je završio sa prosekom 15 poena i 15 skokova.

Dvanaest godina kasnije Alvin Robertson je ponovio podvig Tarmonda, u to vreme ovaj košarkaš je bio poznat kao strašan kradljivac lopti, čak je poneo jedne sezone i titulu defanzivca godine. Igrao je na Ol Staru četiri puta, u utakmici sa Sansima protiv Sparsa završio je sa 20 poena, imao je 11 skokova, po 10 asistencija i ukradenih lopti.

Početak devedesetih je obeležeio jedan od najboljih centara u istoriji Hakim Oladžuvon. "San" kako su ga zvali je osvojio par prstenova sa Roketsima, a Nigerijac je 1990. napravio prvi od dva kvadrupl dabl, u istom mesecu i u istorij sezoni. Protiv Voriorsa je imao 29 poena, 18 skokova, 10 asistencija, 11 blokada, a onda 26 dana kasnije u duelu sa Milvokijem je ubacio 18 poena, imao 16 skokova, 10 asistencija i 11 blokada. U Baksima je interesantno te večeri igrao Alvin Robertson čovek koji je kako rekosmo, jedan od četvorice u istoriji koji su stigli do neverovatnog učinka.

Krug je zatvorio Dejvid Robinson 17. februara 1994.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Monday, 18.02.2019
02:24

Danas više ne smeš da pipneš igrača, odbrane su smešne u odnosu na to vreme, i veliko je pitanje da li će ovo iko ponoviti.