Svi su korektni i dosadni, samo Anćeloti govori istinu!

 • Autor: Boris Jovanović

 • 22. oktobar 2013.

 • 10:45

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Karlo Anćeloti kakvog niste znali, o svinjama, ljudima, debelom Ronaldu, ružnom Seržinju, kako je želeo da pojede Žirkova i zbog čega pred ogledalom posmatra svoju zadnjicu. Autobiografije su dosadne, njegova je iskrena i zabavna.

Svi su korektni i dosadni, samo Anćeloti govori istinu!
"Karleto" je savršeno prirodan, ne boji se da kaže ono što misli, a uvek je spreman za šalu na svoj račun, pre svega zbog proždrljivosti.

"Zabrinut sam za sebe, jednom sam gledao Jurija Žirkova na treningu i činilo mi se da vidim ogroman, ukusni stek"
, priznao je Anćeloti.

On uvek čvrsto stoji na zemlji.

"Okrenem se pred ogledalom, osmotrim dobro svoju debelu zadnjicu, taj prizor je užasan, ali mi pomaže da ne pomislim da sam ono što nisam", šali se Anćeloti, pričajući kako svoje fudbalske gazde ne doživljava kao mit, već obične ljude.

Održao se gotovo deceniju na klupi Milana, uz sve Berluskonijeve mušice.

"Istina je, tražio je da igramo ofanzivno, ja bih odveo Kaku na stranu, rekao mu da pet minuta glumi špica i da se posle povuče malo nazad. Berluskoni je bio zadovoljan, a u desetom minutu on i ne primećuje da ne igramo sa tri napadača", objasnio je taktiku Anćeloti.

U biografiji koja se inače zove "Predivne igre jednog običnog genija", ima dosta rečenica posvećenih kolegama. Anćeloti priča kako ga je Ser Aleks pozvao na čašu vina posle utakmice.

"On je buljio u ekran gledajući konjske trke, ja sam srkutao vino i ćutao", objašnjava Italijan.

Ne voli Kapela, potvrdio je da je Don Fabio toliko iritantan da ga je Gulit jednom okačio na čiviluk u svlačionici. Sa Murinjom je zakopao ratne sekire, ali je nekoliko puta ironično Portugalca nazvao "kraljem konferencije za štampu", "Velikim komunikatorom", "Sveznajućim trenerom" i sličnim imenima.

Trenirali su ga Saki, Kapelo, Nils Lidholm i još nekoliko trenera, Sakija je opisao kao dosadnog cvećara van fudbala, zahvalan mu je jer ga je naučio da u životu ne možeš sve sam i da treba uvek okupiti tim stručnjaka.

Ipak, Anćeloti se podsmehnuo Arigovoj opsesiji brojevima i matematici u fudbalu. Verovatno jer je bio igrač, što Sakiju nije pošlo za rukom.

Dva poraza Anćeloti je u knjizi nazvao nervnim slomom od koga se oporavljao godinama. Jedan je onaj voljene Rome u finalu KŠ, 1984. protiv Liverpula na "Olimpiku" posle penala, drugi naravno Milanov u istanbulskoj noći 2005. godine.

"Pet minuta posle utakmice bio sam u takvom šoku da mi je mozak bio potpuno prazan, zaboravio sam i kako se zovem", objašnjava Anćeloti gubitak finala u kome su "Rosoneri" protiv Liverpula vodili sa 3:0 na poluvremenu.

Kao najboljeg igrača naveo je Brazilca Ronalda.

"Mnogo je teško trenirati Brazilce, ne vole da rade. Ronaldo je imao 100 kilograma, pravo bure. Ali onda sprovedemo test u Milanelu i on je najbrži na 100 metara",
otkrio je Anćeloti.

Zidana je ocenio kao spektakl.

"To je praznik za oči svaki dan na treningu, privilegovani su svi koji su ga trenirali, svaki dan nešto novo", dodaje Karleto koji je Zidana trenirao u Juventusu, a sada je Francuz njegov asistent u Madridu.

Otkrio je i da Galijani nosi "Klempavka" u krevet posle trijumfa u Ligi šampiona, delom zbog straha da će ga pijani Anćeloti i Gatuzo polomiti u nastupu euforije.

Kada je 2007. Anćeloti osvetio Istanbul u Atini, slavili su na bazenu u hotelu. Pijani Seržinjo je prišao treneru i rekao mu: "Karlo ti si moj otac".

Anćeloti je imao odgovor:

"Seržinjo šta pričaš, ti si stariji od mene. A i da nisi, mnogo si ružan da bi bio moj sin. Jesi li video kako su moja deca Katja i Davide lepi",
nasmejao se trener Milana.

I na kraju, kako gleda na to što ga navijači Juventusa zovu "Il maiale" ili "Svinja".

"Našao sam način da to prihvatim, prvo ja sam seljačko dete, moji su svinjari, jeli smo prasetinu po ceo dan i nikad niko nije imao holesterol. Mislim da su holesterol izmislili kasnije. Tako, da kad oni kažu 'Svinjo', to je kompliment, za mene je ona sveta životinja, kao krava u Indiji, ili Zlatan Ibrahimović u Interu"
, zaključio je Anćeloti.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari