Sve se vraća, sve se plaća - Brazilce stigla kazna za 'greh' posle dve decenije

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 13.06.2016.
17:22
Izvor: Sportske.net

Na Kopa Amerika odigranom 1995. godine, Brazil je eliminisao Argentinu na sličan način na koji je eliminisan sinoć od Perua.

Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko
Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko

Povezane vesti

'Karioke' su završile učešće na Kopa Amerika Sentenario već nakon grupne faze zahvaljujući golu koji je rukom postigao Peruanac Raul Ruidiaz.

Zbog toga se podiglo dosta prašine, ali Argentinci podsećaju da je ruka zaboravlenog asa Tulija Maravilje bila kobna za njih u Urugvaju 1995. godine.

Istna, on nije dao gol rukom, već je samo primirio loptu, a onda zatresao mrežu za 2:2 u 81. minutu, tek što je ušao u igru s klupe umesto Leonarda i odveo meč u produžetke. U dodatnih pola sata igre se rezultat nije menjao, a Brazil je bio bolji nakon izvođenja penala i prošao u polufinale.

Zanimljivo, sadašnji selektor Brazila Karlos Dunga je bio akter te četvrtfinalne utakmice.



Na Kopa Amerika pre 21 godine, Brazilci su u finalu izgubili od domaćina Urugvaja na penale.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RamboBabaManUtd
Tuesday, 14.06.2016
11:19

Svi su ovo ocekivali znajuci da je Dunga selektor. Mene nimalo nije iznenadilo ispadanje Brazila, iznenadilo me je ispadanje Urugvaja. Bio sam siguran da idu do samog kraja.

avatar
Realan tip
Monday, 13.06.2016
20:22

Razumijem da Brazil nije bio kompletan i da nemaju igrace kao nekada, ali Dunga selektor i to dva puta, eeeee, zivote, bivsa ribo...

avatar
violafan
Monday, 13.06.2016
17:26

Svakome po zasluzi na kraju.