Šo samo poslednja žrtva u nizu, evo kako se Murinjo obračunavao sa igračima!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 03.04.2017.
14:47
Izvor: Sportske.net

Portugalac je zlopamtilo, bilo je žrtava, ne samo u Čelsiju, već u Interu, kao i tokom tri godine u Realu. Malo podsećanje na njegove obračune...

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

To što je otpisao Luka Šoa i doveo u pitanje njegov profesionalizam, nije ništa novo za Murinja.

On je tokom svoje karijere dolazio u sukob sa igračima, često su i razlozi bili vanfudbalski, a stalno su se pronosile priče o tome da je zlopamtilo.

Recimo, prve sukobe je imao sa Karvaljom koga je doveo u Čelsi sa sobom iz Porta, a u jednoj izjavi ga je nazvao glupakom, kada je dovodio njegove metode rada u pitanje.

Marija Balotelija je probao da disciplinuje u Interu, sada priča anegdote, ali je bilo napetih situacija između njih dvojice.

Prave ratove je vodio u Realu, Iker Kasiljas je platio ceh, mada zanimljivo, status legendarnog golmana se nije promenio ni kada je stigao Anćeloti.

Zbog podrške Kasiljasu, makao je iz tima Pepea i pružio šansu Varanu koji je ostao njegov vojnik do kraja.

Na odlasku iz Madrida nije govorio sa Ronaldom, ovaj ga je zatim opomenuo nekoliko meseci kasnije da se ne pljuje u tanjir iz koga si jeo.

Prilikom povratka u Čelsi, eliminisao je Matu. Zanimljivo, postoji priča da je svojevremeno sprečio da Mata stigne u Real, jer je smatrao da mu se ne uklapa u koncepciju i da ne može da pomogne u odbrani.

Tada se oslobodio i Davida Luiza koga nije video kao štopera, a priča sa Lukakuom je drugačija od one koja se često ispreda. Prema jednoj verziji on je učinio uslugu Belgijancu i pustio ga jer ga je ovaj molio da ode kako bi igrao standarno.

Za De Brajnea se zna, praktično ga je oterao, Belgijanac kaže da nije bio dovoljno plaćen, odnosno da ga je Murinjo otpisao jer Čelsi nije dao dovoljno para za njega.

I onda Bastijan Švajnštajger u Mančester Junajted, svakako da nije zaslužio takav tretman "Posebnog", njemu je zamerao da previše vremena razmišlja o Ani i njenom tenisu, odnosno da nije posvećen obavezama.

Na kraju, prodao je Šniderlina, oslobodio se Depaja, Šo je samo još jedan u nizu...

Ova priča će se nastaviti...

Ne propustite

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Scholes
Tuesday, 04.04.2017
14:17

U Murinjovo ime govore trofeji koje je osvojio, a igraci su nista vise od preplacenih radnika koji sve vise gledaju cifru u ugovoru, a sve manje se trude da opravdaju tu cifru. Ako je Murinjo mogao da osvoji sve ove trofeje s Portom, Celzijem i Interom, tek ce se naosvajati sa Junajtedom. Igrac koji nece da slusa trenera slobodno moze da ide, niko nije nezamenljiv. Svajnstajgeru kasno doslo u glavu, a So izgleda ni nema nista u onoj cupini kad je toliko samouveren da problem nije u njemu, a kad god igra promaja duva po njegovoj strani. U Realu je uvek postojao takozvani klan u kome su glavni bili Kasiljas i Raul i da su dosta toga odlucivali u ime trenera njemu iza ledja i kad je Raul otisao Kasiljasova rec oslabila i zato popio sut kartu na kraju. O Baloteliju su komentari suvisni.

avatar
Неста13
Tuesday, 04.04.2017
00:51

Фудбал је чудовиште и стално се мења и упркос томе не треба мењати своју филозофију и стил игре ! Сер Алекс Фергусон.

avatar
MANUTD
Monday, 03.04.2017
19:20

To je profesionalizam, samo u celsiju, Realu i Barseloni su igraci veci od trenera.

avatar
CZYNWA
Monday, 03.04.2017
18:07

Murinjo je takav i njegova se mora postovati. Ja ga ne volim jer nikad u svojoj karijeri nije preuzeo odgovornost za neuspijeh, uvijek su krivi igraci, sudije, CIA, BIA, Inrerpol, samo on nikad.

avatar
Carina_11303
Monday, 03.04.2017
16:55

Samo gledajte kako Rasford i MArsijal dozivljavaju sudbinu Lukakua i De Brujnea. On te igrace koje ne voli forsira u nekim kriticnim situacijama i ako se tad ne pokazu, on kaze da je to razlog zasto ih je prodao. Ja posle ovih reci ne vidim kako ce se SO vratiti u ekipu. Sve bi bilo drugačije da je pratio svoje srce i dosao u Celsi, za koji navija. Mada je Murinjo tad vodio Čelsi, verovatno ni kod nas ne bi bolje prosao.

avatar
Nemanjici
Sunday, 14.05.2017
18:40

Ne lupaj gluposti. Rasford mu je standardan i ceni ga. Decko se trudi.dobro igra.skoncentrisan je na fudbal. Marsial je poceo vise da razmislja i drugim stvarima i Murinjo mu je rekao da mu je bolje da slusa njega nego svog menadžera.

avatar
mrancic
Monday, 03.04.2017
16:36

A kako to drugi treneri rade?Hajde recimo Real ili Barcelona.Da li će oterati Lingarda,Marsijala,Rašforda,Matu?Zašto bi ih držao.Smeta im dobar golman,bunker,stativa. Pogledajte koji su klubovi oduzeli bodove na Old Trafordu.Pre će biti da će i Murinjo van posle januara ako i dalje gleda u leđa bar pet klubova i ako ne promeni sistem igre.

avatar
Monday, 03.04.2017
16:19

Karvalaj je nazvao glupakom, ali je on bio jedan od njegovih omiljenijih igraca, a i ovaj ga je pratio u Real Madridu posle. A zeleo ga je i u Interu. Pa kad nije uspeo uzeo je Luicija. MAta evo sad igra, ima sasvim solidne minute i dobru ulogu u timu. Dakel niej da ima nesto odredjeno protiv igraca, vec jednostavno covke radi onako kako oce u trenutku u kom se nalaiz i onako kako misli da je najbolej za klub i njega.

avatar
Stevan Mikša
Monday, 03.04.2017
16:07

A da napisete i o dobrim odnosima Murinja i igraca? Koliko njih je reklo da bi u rat isli sa njim... Covek se promenio, nije vise kakav je bio, ali nije bas toliko los kakvim ga novinari sada predstavljaju.

avatar
riquelme
Monday, 03.04.2017
15:48

Ima svoj stav. Tutule sa Interom i Portom niko ne moze da mu uzme. Posle Celzi i Real su vec druge price. Svaka cast za titule sa Celzijem, postujem pristalice bilo kog kluba ali dok nije stigao Abramovi pa on Celzi se vrteo od 4 do 6 mesta! Napravio je ozbiljan klub sa puno zvezda. Sa MU ce sada bitu teze posto sada ima City kojo daje 2 puta vise za igraca nego sto vredi. Plus jos 4 kluba koji su poceli da zlazu 3 puta vise nego ranije. I svi ti igraci iz Celzija nisu tada imali mesta!!! De Brujne je sada dobar igrac ali posle konstantne igre u ekipi koja je 5 po kvalitetu u Nemackoj. Isto vazi i za Lukakua koji je to i sam rekao. Celzi je imao BOMBA igrace na svim pozicijama i nije tu imao niko od njih sta da trazi. A i samo on vidi kako treniraju.

avatar
brekbaCh1
Monday, 03.04.2017
15:47

I ja bih oterao igraca koji se ne zalaze dovoljno. Profesionalac, uzima masne pare, a izlezava se po terenu. Povrh svega, hoce da igra u jednom od najvecih svetskih klubova, more mars bre.

avatar
Roči Salamanka
Monday, 03.04.2017
15:00

Covek je jednom izjavio da bi i rodjenu majku prodao za dobijenu utakmicu.nTakav je kakav je,nijedan igrac nije iznad kluba ali ni iznad Murinja,ko ne postuje njegov rad, metla.

avatar
dock
Monday, 03.04.2017
15:55

Stvari nisu bas tako crno-bele. No, svakako, ista stvar se desila i Murinju koji je pokusao da bude veci od Rala.

avatar
Стефан Б.
Monday, 03.04.2017
14:55

Koliko vi samo clanaka izbacite o Junajtedu to je fascinantno.. I to dosta onakvih da ove hijene sa sajta imaju cime da se slade.