Snajderov izbor

  • Autor: Boris Jovanović

  • 21. januar 2013.

  • 12:15

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Veslija Snajdera mnogi će optuživati za pohlepu, međutim, svojim izborima u karijeri je pokazao da ne pristaje na kompromise. Kada se analizira kompletna situacija, teško je videti gde je pogrešio...

Danas je lako staviti na optužnicu Veslija Snajdera. Priča se na prvi pogled uklapa u okvir profila plaćenika koji ide za mirisom novca.

No, pre nego što počnemo da preturamo po njegovom novčaniku i dovodimo u pitanje glad iz detinjstva sa fudbalskim izborima Vesu niko nije ništa poklonio, niti je svestan svojih korena bilo kada tražio pomoć. Jednostavno, jedan od mnogobrojnih sinova radnika i ne baš uspešnog fudbalera u svojoj karijeri nije ostavljao dilemu u jedno, uradiće onako kako je naumio, bez obzira na posledice.

Legendarna je priča kada je postigao gol po ulasku sa klupe u jednom meču Ajaksa i Ronaldu Kumanu pokazao srednji prst, smatrajući da mora da igra od početka.

Odbacivan i dovođen u sumnju zbog svog karaktera, "Štrumf" kako ga zovu je uvek primao udarce na nogama. Veslija ne možete ucenjivati, nepripremljen je bio na čistku u Realu, do poslednjeg dana odbijajući da poveruje da će mu pokazati vrata. Našao je najbolji način da se osveti, "tripletom" u Interu.

Nikada ne propušta priliku da istakne da je novac zaradio sam i da nikoga ne treba da bude briga šta će sa njim uraditi. Sprečio je mlađeg brata da potpiše za Real kao junior, smatrajući da je afirmacija u Ajaksu bolje rešenje. Rasturio je brak kako bi se zabavljao sa "selebriti" devojkom i jednom od najpopularnijih Holanđanki, Jolante Von Kabau, sada mu je to žena, a ima sina iz prvog braka. Na komentare svojih nekadašnjih drugova da je previše uzleteo, uglavnom se nasmeje podvodeći ih pod ljubomoeru.

Snajder nema potrebu da bilo kome bude simpatičan, njegovo odbijanje da se odrekne plate u Interu je princip. Ne gubi ništa odlaskom u Galatasaraj jer je Serija A odavno prestala da bude primer bilo čega dobrog, a sa druge strane ni u takvoj ligi "crno-plavi" ne vode više glavnu reč. Snajder nema vremena, istina je da je želeo u Englesku, ali ne po svaku cenu.

Turska je novi Eldorado, porez na platu je 15%, sada svi timovi u toj zemlji mogu da sebi priušte dobre strance, a naredne godine će pre Galatasaraj igrati u Ligi šampiona nego Inter.

Ono što je privlačilo Snajdera je engleski glamur i prilika da igra protiv najboljih, ali protekle dve godine su mu zatvorile vrata najboljih klubova. Liverpul i Totehnem su bili zainteresovani, ali ne toliko da bi mu ponudili veliki novac. Kako rekosmo, Snajder ne krije da se neće odreći primanja, i dok god neko želi da plati, ima legitimno pravo da donese takvu odluku, bez obzira na negativne komentare.

U Turskoj će zarađivati 6 miliona, tačnije 4, i 25 000 evra po meču. Sa bonusima za golove i asistencije ponovo će biti blizu one sume iz Intera.

Nova avantura počinje...
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari