Sećanja - Prazne tribine, preokret, goleda, i heroj Segundo Kastiljo

Autor: Milovan Longinov
nedelja 18.10.2020.
10:00
Izvor: Sportske.net

Sećate li se kada su poslednji put "večiti" igrali bez prisustva navijača?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Partizan i Crvena zvezda ukrštaju danas koplja po 163. put, a posle 12 godina igraće pred praznim tribinama.

U sezoni 2007/08, u 132. "večitom" derbiju, Zvezda je pobedila Partizan rezultatom 4:1, a to je bio duel dvojice debitanata na klupama - Saše Jankovića i Slaviše Jokanovića.

Zvezda je imala šest bodova zaostatka i morala je da juri pobedu, zbog neverovatno velikog broja remija u sezoni 2007/08, iako nije osetila gorčinu poraza te sezone u šampionatu.

U prvih dvadesetak minuta Partizan je apsolutno dominirao, stvarao i promašivao šanse, postigao gol i onda stao. Nakon  pogotka Đorđa Lazića, izjednačio je Dejan Milovanović iz slobodnjaka.

Onda je na scenu stupio Segundo Kastiljo, koji je postigao dva gola za preokret. Najpre je u 37. minutu pokupio jedan odbitak i sa desetak metara pogodio mrežu. Potom je u 56. ponovo bio na pravom mestu, posle loše reakcije odbrane Partizana, pogađa za 3:1.

Konačan rezultat postavio je Nenad Milijaš iz penala, pošto je prethodno Nenad Đorđević faulirao Nenada Jestrovića.

Baner

Crvena zvezda - Partizan 4:1 (1:0)

Stadion: FК Crvena zvezda. Bez gledalaca.
Sudija: Boško Jovanetić (Užice).
Crveni karton: Nemanja Rnić (Partizan) u 72. minutu.
Strelci: Milovanović u 19, Кastiljo u 37. i 56. i Milijaš u 69. minutu iz jedanaesterca za Crvenu zvezdu, a Lazić u 3. minutu za Partizan.


Baner 13

Crvena zvezda: Ivan Ranđelović, Dušan Basta, Đorđe Tutorić, Ibrahim Gaj, Gžegož Bronovicki, Segundo Кastiljo, Ognjen Кoroman, Nenad Milijaš, Dejan Milovanović (od 83. Nikola Trajković), Milanko Rašković (od 76. Igor Burzanović), Nenad Jestrović (od 88. Ivan Tričkovski).

Partizan: Darko Božović, Ivan Obradović (od 45. Risto Lakić), Nemanja Rnić, Nenad Đorđević, Milan Vještica, Ednilson, Almami Moreira, Darko Maletić (od 70. Marko Jovanović), Đorđe Lazić, Stevan Jovetić (od 70. Žarko Lazetić), Lamine Dijara.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 18.10.2020
10:24

GoleAda. I poslednji i jedini put. Pre prvog gola je bila ruka Gaja, penal za njih nije postojao s tim da to nije nista novo. Maleticu...