Romantika na "Bridžu" - 20 godina od jednog od najlepših Mihinih golova

Autor: Milovan Longinov
nedelja 22.03.2020.
16:33
Izvor: Sportske.net

Na današnji dan, jedan od značajnijih golova Siniše Mihajlovića za Lacio.

Foto: EPA PHOTO/EFE/J.C.CARDENAS/ell-hh
Foto: EPA PHOTO/EFE/J.C.CARDENAS/ell-hh

Povezane vesti

Ako se sećate, tosu bile one divne sezone Lige šampiona, kada su se dva puta igrale grupne faze po četiri tima u grupi. Umesto osmine finala, preostalih 16 timova bilo je podeljeno u nove četiri grupe, koje su na papiru bile još jače, nego u prvoj rundi kada je bilo 32 tima.

U drugoj grupnoj fazi, Lacio je igrao u grupi sa Čelsijem, Olimpikom iz Marseja i Fejenordom. U meču protiv Čelsija, na današnji dan, pre tačno 20 godina, Sniša Mihajlović je postigao spektakularan pogodak za pobedu Lacijala od 2:1, kojim su Rimljani otišli u četvrtfinale. Nažalost, u toj rundi ih je zaustavila najjača Valensija u istoriji, koja je stigla i do finala.

Koliko je taj meč na "Bridžu" vredan sećanja, dodaćemo da je Fernando Kouto dobio crveni karton, a da su uz Mihu igrali još i Markeđani, Negro, Pankaro, Simeone, Nedved, Veron, Almeida, Simone Inzagi i Dejan Stanković, a ušli su Alen Bokšić i Marselo Salas.

Na drugoj strani, za Čelsi su igrali golman De Goj, te Petresku, Babajaro, Lebef, Dešan, Di Mateo, Zola, Tore Andre Flo, Didije Dešan, Đanfransko Zola, a jedini strelac za Plavce bio je Gustavo Pojet.

Na drugoj strani, pre Mihe, pogodak je postigao Simone Inzagi... divno sećanje na jedan divan fudbalski period i šampionski tim Lacija...

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Sunday, 22.03.2020
21:22

Pre neki dan sam pričao sa drugom o ovim sezonama Lige šampiona kada su se igrale dve faze po grupama, on mi kaže da se ne seća, misli da sam lud. Tad su se i prva dva kola u tim novim grupama igrale u decembru, a još četiri kola od februara, ako nisam nešto pobrkao. Brutalne sezone!