Prošlo je tačno 15 godina od "Istanbulskog ludila" - Najbolja utakmica ikada?

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 25.05.2020.
12:25
Izvor: Sportske.net

Preokret o kome se priča a i pričaće se.

Epa/Salvatore Di Nolfi
Epa/Salvatore Di Nolfi

Povezane vesti

Da nije nastupila korona pandemija ovih dana bi gledali sam završetak mnogima omiljene Lige šampiona. Kako smo uskraćeni tih utakmica nije loše da se podsetimo šta nam je sve to takmičenje donelo, a nekima i odnelo.

25. maj 2005. godine će za mnoge predstavljati magičan, ali i za mnoge tragičan datum. Zavisi kojoj strani pripadate. Naravno tiče se ludog finala u Istanbulu na "Ataturk" stadionu u režiji Milana i Liverpula.

Anćelotijev Milan je od prvog minuta poveo golom kapitena Maldinija, a onda je nastupio Krespo i golovima u 39-om i 44-om minutu doneo, činilo se, nenadoknadivih 3:0 pred odlazak na pauzu.

Niko nije bio spreman za ludilo koje je nastupilo.

Baner live stream

Puleni Rafe Beniteza su šest minuta od 54-og do 60-og odigrali nestvarno. Kapiten Džerard je postigao prvi gol, dva minuta posle njega Šmicer bombom vara Didu da Ćabi Alonso zaokružio povratak iz drugog pokušaja pošto mu je Dida odbranio prvi udarac sa penala.

U nastavku i produžecima Ševčenko je imao šansi da donese "klempavka", ali je Dudek bio neverovatan a u penalima neopisivim. O 'vragolijama' poljskog golmana se i danas priča, golmani nemaju takvu slobodu kretanja tokom izvođenja penala u današnjem fudbalu.

Utakmica za pamćenje, Milan je dobio svoju osvetu dve godine kasnije, ali ovo je "rosonerima" bio ožiljak za života dok je Liverpul postao pravi 'feniks' klub.

  

Ne propustite