Prošla je 21 godina od kako su Partizan i AEK u Humskoj obesmislili NATO bombardovanje

Autor: Ivan Cvetković
utorak 07.04.2020.
14:52
Izvor: Sportske.net

Da se ne zaboravi.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Na današnji dan 1999. godine fudbaleri Partizana i AEK iz Atine odigrali su prijateljsku utakmicu u Beogradu u vremenu ratnog stanja.

U toku je bilo besomučno bombardovanje SR Jugoslavije od strane NATO pakta, a vlasnik grčke ekipe Dimitris Melisanidis odlučio je na ovaj način pokaže solidarnost prema srpskom narodu.

To je naišlo na saglasnost sportskog sektora, čitave ekipe i stručnog štaba, pa su zajedno sa navijačima preko Mađarske ušli u Beograd.

Pred početak utakmice, igrači oba tima izašli su pred 15.000 ljudi na stadion Partizana sa simbolom mete na dresovima uz transparent sa porukom "NATO, prekini rat, prekini bombardovanje".

Rezultat? Bilo je 1:1, golove su postigli Mateja Kežman i Zogulis, ali će u sećanju ostati ovaj hrabar i plemenit gest atinskog kluba koji se odlučio da pruži podrškom čitavom srpsko narodu koji tada već nedeljama bio pod bombama.

Da se ne zaboravi.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Tuesday, 07.04.2020
20:46

Grci, bili i ostali najveci prijatelji naseg naroda!

avatar
Tuesday, 07.04.2020
15:32

AEK-u i njegovim navijacima dugujemo ne samo najdublju zahvalnost nego i najdublje i najiskrenije izvinjenje jer nismo umeli ovo da cenimo, u tome smo uvek bili najbolji. Toliko smo jadni i bedni ispali iako su nam se nasli u najtezim trenucima da ja to ne mogu da opisem i razumem. Isto vazi i za ono sa CSM, to se ne radi.