Pred derbi - Da li je "najveća krađa" u istoriji, promenila sudbinu Milana i Juventusa?!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 28.10.2017.
11:40
Izvor: Sportske.net

Tako je Muntarijev nepriznati gol nazvao Zvonimir Boban, ali on je nosio dres ispod odela, kako je rekao Antonio Konte. Sada više od pet godina kasnije, stvari su se okrenule na glavu. Ovo je priča o golu i svemu što ga je pratilo...

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Bio je februar 2012. Milan se trkao, možda i neočekivano sa Konteovim Juventusom za titulu. Prethodne godine, "Bjankoneri" su bili sedmi, "Rosoneri" se prošetali do titule.

Očekivano je bilo da ponove isto, ali prve pukotine pojavile su se u oktobru, kada je Maks Alegri gostovao na "Areni" tek otvorenoj, sa šampionom i izgubio od Juventusa sa 2:0, Markisio je u finišu sa dva gola srušio prepotentnog šampiona.

Ipak, serijom dobrih rezultata, Milan je stigao Juve, imao je tu utakmicu kod kuće da pobedi i verovatno se odlepi od uporne i odmorne Konteove ekipe (te sezone Juve nije igrao Evropu).

A onda se desio najkontroverzniji detalj u ovoj deceniji u Seriji A, gol Muntarija koji sudije nisu videle. Bufon je izjavio da nikada ne bi priznao da je lopta bila pola metra u golu. Dete Milana, Matri je dao gol i doneo bod Juventusu. Istina, Juventusu je na toj utakmici zbog ofsajda poništen još jedan pogodak, regularan, ali o tome niko nije pričao.

U poluvremenu je došlo prvo do sukoba Kontea i Galijanija, direktor Milana je verbalno napao trenera Juventusa koji mu je odbrusio da je mafijaš. Samo pola godine posle toga je Milan zvao Kontea da sedne na klupu, on je odbio, kao i prošlog leta.

Posle meča, Konte se sukobio sa Zvonimirom Bobanom koji je radio kao analitičar za "Skaj Italiju" i koji je rekao da je ovo bukvalno najveća krađa u istoriji fudbala.

"Da li je poništeni gol Matrija bio regularan"
, pitao ga je Konte tokom uključenja posle meča.

"Jeste, ali to je samo sudijska greška, ovo je lopovluk", dodao je Boban.

"Skini taj dres Milana ispod odela
", zarežao je nekadašnji Juventusov kapiten.

Mnogo toga desilo se posle, optužbe Alegrija na račun Juventusa, prepucavanja sa Konteom, i konstatacija Alegrija da je on Toskanac i da ima manire za razliku od nekih drugih (aludiranje na Konteovo južnjačko poreklo, odnosno Leće gde se rodio).

To je bio početak kraja Milana, ne samo da nisu odbranili titulu, već su prodali Tijaga Silvu i Ibru koji se te godine umalo potukao sa Alegrijem u svlačionici na poluvremenu meča protiv Totenhema u Ligi šampiona.

Od tada, Milan se nije oporavio, Juventus vlada. Naredne godine Alegri je nekako izborio sa mnogo slabijim timom Ligu šampiona, da bi sledeće dobio otkaz. I kako to obično biva, šest meseci kasnije završio je na klupi Juventusa.

On je Juve pobeđivao sa slabijim timom u svojoj poslednjoj celoj godini na klupi Milana, tada je prema svedočenju Pirla, Konte razrušio svlačionicu na "San Siru" uz reči, "Čestitam, od ovih neznalica ste izgubili", ali ni sam Alegri od kada je preuzeo Juve ne blista protiv Milana.

Prošle sezone je izgubio sa 1:0, poražen je i u Superkupu, i ovaj poraz na "San Siru" je bio kontroverzan, Pjaniću je poništen čist gol.

Svejedno, Milan i Juventus nemaju istorijsko rivalstvo koje podseća na neprijarteljstvo, osim što se radi o dva najveća kluba u Italiji, pre će biti da su kroz istoriju bili saveznici i da je na snazi generalno bio pakt o nenapadanju.

Ali, svakako da njihov duel diže temperaturu, onaj nikada priznati gol je možda promenio sve, od tada, Juve je šest puta osvojio titulu, Milan se našao u paklu. Ali, danas sve to pada u vodu, probaće kao i prošle godine da sruše velikog rivala...

Počinje u 18 časova...

Ne propustite

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DR DRE
Monday, 30.10.2017
08:44
avatar
MARCO NICO
Sunday, 29.10.2017
09:10
avatar
MARCO NICO
Saturday, 28.10.2017
16:23

Onaj trubadur na nasoj klupi opet krece bez Musakio i Silve, opet ih rotira i mesa im i mesta i pozicije kao u nekoj ves-masini, ovo je plac majke Bozije...

avatar
INTERnacionalist
Saturday, 28.10.2017
13:55

..e da je ovo jedina kradja pa ni p'o jada! Evo da uzmemo u obzir poslednjih 3-4 sezone i nikad regularnije prvenstvo,tu i tamo greske nenamjerne ili ne al uglavnom regularno,a zasto? Zato sto su najjaci i bukvalno nema potrebe za 'guranjem' ali...prije to nije bilo tako,mali detalji su odlucivalu sampiona,nije se titula uzimala u malim utakmicama nego u direktnim duelima,otuda ovakvi 'previdi' sudija,fantomski penali u poslednjim minutima,crveni kartoni,golovi sa po 3 m u ofsajdu,igranje dok se ne da gol...

avatar
INTERnacionalist
Saturday, 28.10.2017
13:44

..ako se neko pita zasto se samo juventus buni protiv VAR-a!

avatar
LaJoya#21
Saturday, 28.10.2017
13:11

Bas tako. Svi pricaju o ovom golu a niko o Matrijevom koji je bio regularan. Ajmo do pobede Bjankonerii !!!

avatar
Mino Rajola
Saturday, 28.10.2017
12:56

Nije priznat Muntarijev gol, poništen REGULARAN gol Juvea, dakle na istom su. Pa Milan i Berluskoni su prekiadli i poništavali utakmice kada bi gubili kako bi ih ponovili. Tako je Berluskoni zatražio da UEFA prekine i ponovi utakmucu protiv CZ kad su gubili 1:0 golom Savićevića (koji je puštan iz vojske da igra), u Milanu je bilo 1:1nTo je bila razbojnička krađa iz koruociju UEFE. Zaslužuju sve što im se događa, sudbinu Parme.

avatar
Juventino SS
Saturday, 28.10.2017
12:41

Ušla lopta u gol, poništen regularan gol, kratko i jasno nerešeno, gledamo danas u 18 super derbi, šta je bilo ostaje u arhivi. Ko pati od toga šta bi bilo kad bi bilo ima psihički problem i maltretiranje sopstvenog uma, fudbal je igra i tako gledajmo na to, a za život svoj kidajmo i borimo se, a lopta nek se kotrlja u našim očima i bez nervoze.

avatar
brekbaCh1
Saturday, 28.10.2017
12:30

Lopovluk su otete titule, ovo se desava.

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Saturday, 28.10.2017
12:26

Zasto pod navodnicima?

avatar
Paris Saint Germain
Saturday, 28.10.2017
11:55

Milan je propali klub. Ovo Juve uzima lagano sa drugom postavom.

avatar
SERBON
Saturday, 28.10.2017
11:53

Konte je stvarno težak čovek, čuj izjavu: Izgubili ste od ovih neznalica! -Pa kavi god da su Milan je Milan a sa T. Silvom, Ibrom, Robilnjom, Van Bomelom...ne mogu biti opisani kao takvi. Da je taj Muntarijev gol priznat verovatno bi sve bilo drugačije. Biće, nadam se, dobar derbi i Juventus je dosta bliži pobedi ali iskreno, navijaću za Milan.

avatar
MARCO NICO
Saturday, 28.10.2017
16:10

Nisi razumeo na koju sezonu se misli, rec je o 2012/13 i onoj u jesenjem delu.

avatar
MARCO NICO
Saturday, 28.10.2017
11:50

Prosle sezone na San Siru nama nije dosudjen cist penal, i bilo bi u redu da se i to ponekad napomene, ovako ispada da idete na izjednacavanje samo kad to vama ide u prilog. Da je samo do tog detalja iz februara '12, Milan bi i zvanicno osvojio titulu, ali, nisu nas -samo- tad sudije ostetile, a nije tacno da vam nije bio priznat regularan gol, i Boban je pogresio u tom pogledu. Sa druge strane, osteceni ste pola godine kasnije za penal koji nije postojao. https://www.youtube.com/watch?v=__LwsOwviL4