Poslednji trener koji je sa Vojvodinom izbacio Partizan u Kupu sada je Miloševićev prvi saradnik! Sećate li se ove utakmice?

Autor: Darko Mitrović
petak 19.06.2020.
14:48
Izvor: Sportske.net

U Humskoj je te večeri ''grmelo'': ''Plavi, odlazi''

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Ekipe Vojvodine i Partizana večeras igraju prvi od dva njihova preostala međusobna duela do kraja sezone. Večerašnji meč se igra u okviru poslednjeg kola Linglong Superlige od 19 časova na ''Karađorđu'', ali mnogo značajniji je onaj koji sledi za pet dana, naredne srede u Nišu, u finalu Kupa.

Vojvodina i Partizan se u Kupu nisu sastajali tri godine, od polufinala iz 2017, kada je Partizan u dva meča bio bolji (0:0 i 1:0) i kasnije osvojio trofej, a prethodni Kup dvoboj bio je onaj čuveni iz maja 2011. godine, kada je prekinuto finale, jer su Novosađani napustili teren nezadovoljni suđenjem, pa je Partizan podigao pehar.

Ipak, ono čega se verovatno mnogi ne sećaju jeste polufinalni duel Partizana i Vojvodine iz aprila 2010. godine.

Bio je to poslednji trijumf ''Lala'' nad Partizanom u Kupu, a to su učinili na stadionu u Humskoj, rezultatom 3:1. Sjajno je tada funkcionisao tandem Dušan Tadić-Dragan Mrđa, zaslužan za prva dva gola Vojvodine, a sve dileme rešio je Mario Đurovski majstorskim projektilom za konačnih 1:3. Jedini gol za Partizan postigao je Radosav Petrović na kraju prvog poluvremena, koje je završeno rezultatom 1:1.

Ipak, iz ove perspektive, posebno je zanimljiv još jedan detalj - ekipu Vojvodine tada je predvodio Milan Đuričić, koji je sada na klupi Partizana, kao pomoćnik šefu struke Savu Miloševiću.

Đuričić je tada nadmudrio svog kolegu Gorana ''Plavog'' Stevanovića, koji se posle meča našao na udaru skandiranja nezadovoljnih navijača, pa ga je nedugo zatim na klupi Partizana nasledio Aleksandar Stanojević.

Uz to, Vojvodina je pod vođstvom Đuričića tada nanela Partizanu jedini poraz u sezoni na domaćoj sceni, s obzirom da su crno-beli u prvenstvu 2009/10 imali učinak 24-6-0 i osvojili titulu sa sedam bodova više od Crvene zvezde.
-
Baner 2
-

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DVA HRAMA
Friday, 19.06.2020
15:59

Kralj/Stojkovic (Radisa Ilic, damjanac)- Mirkovic (Stevanovic, Rnic, aksentijevic), Djordjevic (Rasovic, Branko Savic), Krstajic (Saveljic, Jovanovic), Lomic (Brezancic, Gulan)- Nadj (Smiljanic), Ivan Tomic/Drincic- Ciric (Tosic, Radovic, Nenad Marinkovic), Cakar/Vukic (Djordje Tomic, Pantic, Babovic), Ilic (Iliev, Markovic)- Lazovic (Bjekovic junior, Stojanoski, Paunovic, Boja).

avatar
DVA HRAMA
Friday, 19.06.2020
15:04

2007/08 pet bodova vise, 2009/10 sedam, 2010/11 sest, 2012/13 jedanaest, ali, i tu je Derbi odlucivao o tituli, tek od njega i posle njega smo se odvojili na sigurnu i bezbednu udaljenost. U tome je razlika izmedju nasih titula i zvezdinih, koliko god da smo imali jaci tim od njih, uglavnom smo morali da se mucimo maltene do poslednjeg kola, ali, to je ipak bilo overeno u Derbijima dok oni mogu da slave vec u avgustu ili septembru, a mi ponovo imamo bolji skor od njih tako da pecat izostaje.

avatar
Man united
Saturday, 20.06.2020
17:13

Јачи тим сте имали само прве Лукићеве сезоне јер је он тада растерао све што ваља да би му играли полуиграчи. Свих осталих сезона смо били егал. Што се тиче титула без победе у дербију, читај https://mondo.rs/Sport/Fudbal/a1335526/Zvezda-cetiri-titule-bez-pobede-u-derbiju-Partizan-ima-osam-bez-pobede-u-derbiju.html Трећину титула сте освојили а да нисте победили на дербију. Толико о томе. Једина разлика између наших титула је што смо ми 3 године за редом улазили у Европу и освајали бодове док кад сте ви освајали, сте улазили сваке преступне године притом редовно испадајући од смешних екипа. Врхунац је испадање од конобара из Шамрока. Доминантни шампион Србије коме нико не може ништа испада од аматерске екипе.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 21.06.2020
15:20

Samo prve sezone?! Svake sezone smo bili bolji od vas kao sto smo i sad bolji, ne lupetaj!