Partizanovo kolo sreće - Trojke za ponos i najveću tugu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 25.04.2020.
09:26
Izvor: Sportske.net

Na dan kada je Dušan Kecman doneo titulu Partizanu u ABA Ligi trojkom sa svoje polovine crno-beli su doživeli najteži poraz u novijoj istoriji na gotovo identičan način. Ateisti će reći karma, vernici će pogledati u nebo.

screenshot: youtube
screenshot: youtube

Povezane vesti

Na dan kada se "Grobari" sećaju jedne od najdražih pobeda u novijoj istoriji, ostvarene trojkom u poslednjoj sekundi meča sa Cibonom u sred Zagreba, navršava se i šest godina od najboljnijeg poraza koji su crno-beli pretrpeli od Cedevite.

Poraz od Cedevite najteži je u novijoj istoriji KK Partizan što je odmah nakon polufinalne utakmice potvrdio i trener crno-belih, a način na koji je klub iz Zagreba stigao do pobede gotovo da je identičan onom koji je klubu iz Humske doneo pehar 2010. godine.

Bilo je to finale za infarkt a ulog je bio nešto manji no onaj iz polufinala 2014. godine. Da je tada Partizan poražen ostao bi bez trofeja ali ne i bez šanse da nastupi u Evroligi, a dve godine nakon trojke Nolana Smita jasno je koliko je poraz od Cedevite bio katastrofalan za crno-bele.

Izabranici Duška Vujoševića su i 2010. godine od gotovog napravili veresiju jer je Lorens Roberts imao šansu da osam sekundi pre kraja donese Partizanu makar tri poena prednosi ali je Amerikanac podbacio sa linije penala.

Cibona je za kratko vreme stigla do trojke iz ćoška preko Bojana Bogdanovića i činilo se da je na 0.6 sekundi pre kraja utakmice Partizan ostao bez trofeja u ABA Ligi.

Loptu je u tom trenutku uzeo Dušan Kecman i sa svoje polovine poslao projektil ka obruču Ciboninog koša a sve posle toga ostalo je istorija i ušlo u anale evropske i svetske košarke.



Kuriozitet je da je Partizan na dan kada je Dušan Kecman pogodio tu čuvenu trojku, posle četiri godine, ostao bez plasmana u finale ABA Lige, samim tim i bez šanse da brani titulu, ali i bez mnogo važnijeg plasmana u Evroligu.

Baš kao i Dušan Kecman, Cedevitin Amerikanac Nolan Smit odvažio se da svojim šutem van linije 6.75 pokuša da reši pitanje pobednika.


Istini za volju, udaljenost nije bila ni primaći onoj sa koje je Kecman pogodio u Zagrebu i čini se da Smitova trojka ne može da zaseni tu iz "Draženovog Doma", ali nema sumnje da je dočarala Partizanovim navijačima kako su se Cibonine pristalice osećale 2010. godine.



Pored toga što je Nolan Smit pogodio na isti dan kada i Kecman, što se radilo o okršaju zagrebačkog kluba i Partizana, podudarili su se i trenuci kada je upućen šut za tri poena - 0.6 sekundi pre kraja.


Kao što već rekosmo, ateisti će reći da je u pitanju "kolo sreće" a oni koji veruju u Boga još jednom će pogledati u nebesa kada sledeći put izađu iz kuće.

Ne propustite

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 25.04.2016
21:59

Ovo sto je uradio Kecman nije se desilo u istoriji kosarke,,, Ne da nema u Nba nego ni u Space Jam-u ... Da se u fiinalu postigne ovakav kos... Ispisao je istoriju ,,, Hvala ti Kecmane !

avatar
Kipe99
Monday, 25.04.2016
18:13

Kakav je osecaj bio nakon sto je pogodio, zamalo nisam umro

avatar
PoparaZarko
Monday, 25.04.2016
15:44

Mislim da ce se 90% Grobara sloziti da je znacaj pobede Kecmanovom trojkom mnogo veci od ove Nolanovom trojkom. Ne znam odakle redakciji ideja da je Noalnova trojka bitnija. Partizan jeste ostao bez EL zbog toga, ali onakvi momenti nakon Kecmanove trojke su neprocenjivi, ne bih ih menjao ni za sta. To su stvari koje se ne mogu kupiti novcem niti nekakvim guranjem, to su stvari koje pripadaju i srpskoj kosarci, mnogi sa suprotne strane se kite tom pobedom kao velikom pobedom srpske kosarke, a danas govore o tome kako Partizan igr asamo za svoj interes. To govori o njima.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 25.04.2019
12:14

Redakcija je apostrofirala cinjenicu da je nakon te sezone bez EL uslijedio raspad sistema kod vas, pocetak krize koja i dan-danas traje. Da nije bilo te trojke, vjerovatno biste se krpili jos neko vrijeme, ali vjerovatno sa istim ishodom. Sto se tice Kecmanove trojke, svakako je antologijska, nema dalje.

avatar
Partizan/Lazio
Monday, 25.04.2016
13:44

To je sport,privilegija je imati ovakve trenutke u svojoj istoriji.

avatar
Lux
Monday, 25.04.2016
13:17

Šta im učini crni Smite

avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Monday, 25.04.2016
14:15
avatar
Sin Dragan
Monday, 25.04.2016
13:11

Danas primetno neobicna tisina na forumu... Izgleda su izborni rezultati ostavili traga na navijace malenog kluba. Naravno, ovde nema nesta za politiku ali posto oni to dovode u vezu sa sportom, eto cisto da ih pozdravim :)

avatar
PoparaZarko
Monday, 25.04.2016
15:38

Prvo, ovo nije forum. Drugo, izgleda da nemas dobro zapazanje. Trece, to sto je doticni pobedio na izborima, ide vama u prilog, imate 5 000 000 razloga za to. Cetvrto, svugde glumis nekakvu finocu i respekt, a sebi dozvoljavas ovakve prizemnosti. I peto, kako ovakve prozivke mogu da prodju kao objavljene. Kreiranje lazne stvarnosti se nastavlja, samo napred..