Najveće svetske zvezde igrale i za Milan i za Inter, "Partizanovac" ih "pojeo sve"!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 13.10.2017.
18:27
Izvor: Sportske.net

Kad ih nabrojiš, to je da se uplašiš od imena. I nikada niko nije imao problem. Čak, sadašnji lider Milana je igrao za Inter, a kakve priče stoje iza tih prelazaka...

EPA/DANIEL DAL ZENNARO
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Za razliku od srpskog derbija, u milanskom nikada nije bilo skandalozno da igrači nose dres jednog pa drugog kluba, doduše retki su bili direktni prelasci, ali bilo ih je, posebno u ovom veku.

Uostalom stadion nosi ime po "Pepinu" Meaci koji je legenda Inter, čak 13 godina je igrao za klub i postigao 248 golova, prešao je 1940. u Milan, dao gol Interu i plakai u svlačionici. On je u ratnoj ligi stigao da 1942. odigra i sezonu za Juventusu.

Stadion nosi kako rekosmo ime popularnog "Balile", ali ga navijači Intera smatraju svojim, pa "Milanisti" vole za "Meacu" da kažu "San Siro".

U novijoj istoriji, veliki broj fantastičnih igrača nastupao je za oba kluba, recimo Fulvio Kolovati koji je posle šest godina u Milanu sa kojim je osvojio i "Skudeto", bio svetski prvak sa Italijom i tog leta se preselio u Inter za koji je nastupao četiri sezone.

O Mariju Baloteliju znate sve, kao klinac je stigao u Inter, nije se dugo zadržao, nikada nije krio da je navijač Milana, dva puta se vraćao u "Rosonere".

I najveća zvezda u sadašnjem Milanu, Leo Bonući je kao klinac igrao za Inter i to svega jedan meč, kasnije je bio po nižerazrednim klubovima, da bi postao legenda Juventusa i onda stigao u Milan. Inter je inače Bonućija prodao za pola miliona evra.

Antonio Kasano je bio u Milanu i Interu po sezonu, od 2011. do 2013. Prešao je u Inter za koji navija posle sukoba sa Alegrijem u Milanu, mnogi su mu zamerili jer je klub bio uz njega kada je imao problem sa srcem.

Dve velike zvezde Milana iz prošle decenije nastupale su za Inter i to su najveće greške crno-plavih u novijoj istoriji.

Naime, Klarens Sedorf je odigrao dve neubedljive sezone za Inter, da bi se preselio u leto 2002. u zamenu za Frančeska Koka u Milan gde je ostao deset godina osvojio sve i kasnije bio (neuspešno) trener.

Andrea Pirlo je posle svega dvadesetak mečeva u tri godine u Interu, i pozajmica prodat za 17 miliona Milanu, Dražen Brnčić je otišao u suprotnom pravcu. U istom tom prelaznom roku, Kristijan Brko je otišao u Milan u zamenu za zaboravljenog Guljeminpjeta.

Patrik Vijera je na početku karijere iz Francuske stigao u Milan, nije se naigrao, postao je legenda Arsenala, da bi se kasnije vratio u Italiju i iz Juventusa posle "kalćopolija" prešao u Inter.

Pomenimo i Ronalda koji je bio idol navijača Intera, ali se kasnije u finišu karijere vratio na "Meacu" kao igrač Milana i to mu ni Morati, ni navijači nikada nisu oprostili.

Kristijan Vijeri je bio Interov kralj strelaca, i on se u poznim godinama karijere vratio na stadion, malo je pokazao u Milanu, dok je Kristijan Panući, sadašnji selektor Albanije igrao par godina za Inter krajem prošlog veka, iako je pre Reala, nosio dres Milana. Njega ne vole ni jedni ni drugi.

I bivši fudbaler Partizana Taribo Vest igrao je za oba milanska kluba, skandirali su mu "Taribo pojedi ih sve", ostao je da živi u gradu, a i Ernan Krespo je nosio oba dresa.

Ibra je sa Interom po dolasku iz Juventusa osvojio par titula, otišao godinu pre Lige šampiona, pa se vratio u Milan i osvojio još jedan "Skudeto". Ne krije da navija za Milan.

Robi Bađo je proveo po dve sezone u Milanu i Interu, ali te četiri godine na "San Siru" su obeležene povredama, kao i svađom sa Lipijem u Interu, on je posle Juventusa najbolje partije pružao u manjim klubovima.

Od ostalih igrača koji su nastupali za oba kluba pomenimo Hrvata Darija Šimića, Danca Helvega, Sulija Muntarija, Pacinija, Sirila Domoroa, Umita Davalu, dok je Aldo Serena igrao i za Milan i Inter, ali i za Juventus. Istu karijeru imao je i Edgar Davids, i on je nastupao za tri najveća kluba u Italiji, ali je u Juveu ostavio najbolji utisak.

Najluđa priča vezana je za Mauricija Ganca koji je sa Interom krenuo na trening, da bi mu menadžer javio da je dogovorio sa Milanom, pa je uskočio u bus rivala i otišao sa "Rosonerima" da gleda kup meč tog januarskog popodneva.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
INTERnacionalist
Friday, 13.10.2017
18:54

..Inter je napravio velike greske kad je pustio Sedorfa i Pirla u Milyn,doduse u to vrijeme Pirlo je igrao polu spica a Milan mu je izmislio poziciju koja ga je kasnije proslavila! U poslednjoj deceniji uglavnom je Inter 'uvaljivao' Milanu te Pacinija,Polija,Muntarija,pa Matiasa Silvestrea...

avatar
INTERnacionalist
Friday, 13.10.2017
18:47

..kad vec pomenuste Mauricia Gansa sto niste i Suaza koji je j9š u toku pregovora dosao u Milan i čak odradio 3-4 treninga sa klubom a onda naprasno presao u Inter...dje je bogami slabo sta pokazao!