Na današnji dan - Ronaldo u Humskoj, ''ludnica'', produžeci i slavlje crno-belih!

Autor: Darko Mitrović
subota 03.10.2020.
17:36
Izvor: Sportske.net

''Punoletstvo'' nezaboravne utakmice.

Darko Mitrovic/Sportske.net
Darko Mitrovic/Sportske.net

Povezane vesti

Na današnji dan pre tačno 18 godina na stadionu u Humskoj odigrana je jedna od evropskih utakmica koje se navijači Partizana rado sećaju.

Doduše, bilo je dramatično, moglo se sve pretvoriti u jedno veliko razočaranje, ali na kraju, 3:3 posle produžetaka i plasman Partizana u drugo kolo tadašnjeg Kupa UEFA.

Ovoj utakmici prethodio je duel u Lisabonu, gde je Partizan slavio sa 3:1 i stekao veliku prednost pred revanš na svom stadionu, pa se činilo da tim Ljubiše Tumbakovića neće imati velikih problema da izbori plasman u narednu rundu, bez obzira na kvalitet i renome rivala.

Međutim, Portugalci nisu tako mislili, a jedan od startera u njihovom timu bio je i Kristijano Ronaldo, današnja megazvezda, kojoj je dvomeč porotiv Partuzana bio prvi evropski dvoboj u blistavoj karijeri.

Revanš u Humskoj odigran je bez prisustva publike zbog kazne koja je ranije bila izrečena crno-belima, a da bi mogla da usledi prava drama nagovestio je Tonjito, koji je postigao vodeći gol za Sporting u 13. minutu.

To je bio jedini gol u prvom poluvremenu, a posle deset minuta igre u nastavku meča Kutuzov je duplirao prednost gostiju, što im je i dalje bilo nedovoljno za prolaz dalje.

Kada je Andrija Delibašić u 78. minutu smanjio na 2:1 pojavila se nada da će crno-beli izbeći probleme, ali samo četiri minuta kasnije prava drama - Kontreras pogađa za 3:1 u korist Sportinga!

Ušlo se potom u produžetke, drama je trajala do 110. minuta, a onda glavne uloge preuzimaju Partizanovi rezervisti - Čakar odlično izvodi korner sa desne strane, a Dejan Živković je bio najviši u skoku za 2:3.

Sve je potom bilo lakše za Partizan, a sedam minuta kasnije Čakar je postavio konačnih 3:3 i Partizanovo slavlje je moglo da počne.

Partizan se tako plasirao u drugo kolo Kupa UEFA, a tamo mu je rival bila Slavija iz Praga. Prvi meč Partizan je u Humskoj dobio sa 3:1, ali u revanšu je doživeo debakl - 5:1 posle produžetaka.

Partizan: R. Ilić, Mišković, Savić, Stojanoski, Nuhi, Duljaj, Trobok, Ilić, Lazović (Bečanović od 85.), Iliev (Čakar od 60.), Delibašić (Živković od 94.).

Sporting: Nelson, Rui Bento (Paulo Bento), Kiroga, Kutuzov (Barbosa od 74.), Teljo, Kontreras, Kvarežma, Beto, Karlos Martins, Ronaldo (Nikulae od 74.), Tonjito
.
-
Baner 7
-

Ne propustite