Maraton u 'Tivoliju' podsetio na 1973. godinu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 08.03.2016.
21:00
Izvor: Sportske.net

Sigurni smo da mnogi navijači Partizana nisu ni bili rođeni u momentu kada je košarkaški klub poslednji put odigrao utakmicu sa četiri produžetka.

HRT
HRT

Povezane vesti

Košarkaši Partizana u ponedeljak su stavili tačku na najmanje uspešnu sezonu u ABA ligi porazom na gostovanju Union Olimpiji u dvorani "Tivoli".

Utakmica 26. kola ABA lige između "Zmajčeka" i Partizana ostaće upamćena kao prva od osnivanja regionalnog takmičenja na kojoj su odigrana četiri produžetka.

Partizan je kapitulirao rezultatom 118:115 posle 60 minuta igre, što je statističare nateralo da zavire u bogati istorijat crno-belih i da se vrate u 1973. godinu.

Početkom februara 1973. godine Partizan je u okviru 17. kola šampionata SFRJ gostovao ekipi Kombinata iz Zrenjanina, a crno-beli su slavili sa 120:114 nakon četiri produžetka.

"Uh bilo je davno, a posle sam odigrao mnogo utakimica" priseća se junak pomenute utakmice i legenda Partizana Dražen Dalipagić.

Popularni Praja te večeri je ubacio 46 poena, pet više nego Džamar Vilson Olimpiji, a sigurno da bi Dalipagićev učinak bio još bolji da je postojala linija za tri poena.

"Sećam se da je bilo izuzetno iscrpljujuće. Praktično smo odigrali poluvreme 'više' i to protiv tima koji je bio kvalitetan, bez obzira na to što su, ako se ne varam, na kraju sezone ispali iz Lige. Na kraju nije ni toliko važno ko je koliko postigao poena, ostaju upisane pobede" rekao je Dalipagić.

Crno-beli su sezonu u ABA ligi završili na petom mestu sa skorom 12-14 što je najlošiji rezultat Partizana od kada se klub iz Humske uključio u regionalno takmičenje.

Ne propustite