Kao Adrijano, od slave i reprezentacije do alkohola i psihijatrije!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 24.03.2018.
16:00
Izvor: Sportske.net

Brazilac je već kao velika zvezda stigao u Evropu, na kraju je završio u blatu. Sada svaki dan predstavlja borbu sa samim sobom.

EPA/ERIK JOHANSEN NORWAY OUT
EPA/ERIK JOHANSEN NORWAY OUT

Povezane vesti

Svi pričaju o Adrijanu i njegovom padu na dno, ali malo ko će se na "prvu" setiti jednog drugog brazilskog fudbalera koji je prošao put od slave, laskavog nadimka do tužnog kraja.

Ako kažemo Sisero Žoao de Sezare, teško da ćete se setiti, ovo Sezare je od Di Ćezare, baba i deda su mu Italijani, osim brazilskog ima i italijansko državljanstvo.

On nije kao mlad stigao u Evropu, igrao je kao klinac za Botafogo, pa Atletiko Mineiro, da bi sa San Paolom za dve godine bukvalno osvojio sve, uključujući i titulu prvaka sveta, dobili su Liverpul u meču za titulu.

Dobio je nadimak "novi Kafu", veoma brz, sjajne tehnike, čak se pričalo da je apgrejdovana verzija "Pendolina" Kafua, da ima bolji centaršut.

Sisinjo

Pogodili ste, Sisinjo, kako ga svi poznajemo je već kao etablirana zvezda stigao u januaru 2005. u Real Madrid, dugo su trajali pregovori, doveden je da zameni Mičela Salgada.

Ali, brzo se povredio, ipak vratio se u aprilu 2007. bilo je dovoljno vremena da sa Realom osvoji titulu. Ipak, sledeće sezone ga je Šuster zakucao za klupu, a osim Salgada, desno je igrao i Serhio Ramos.

Sisinjo

Brazilac se pokupio i stigao u domovinu predaka. Kupila ga je Roma za 9 miliona evra, u to vreme veliki novac, i u Romi je osvojio trofej, kup Italije, dobili su Inter.

Adrijano

Ipak, usledili su novi problemi sa povredama, još jednom je pokidao ligamente. Počeo je da pije, nikako nije uspeo da se oporavi. Sam kaže da je imao mnigo lažnih prijatelja, da je na sreću uspeo da ostane van sveta droge. I kada je bio spreman, nije dobio šansu, pa se vratio, sada već kao tridesetogodišnjak u Brazil, u San Paolo. Tu se vratio u formu, ali u Romi ponovo uz probleme sa alkoholom nije išlo, šansu mu nisu dali ni Ranijeri, ni Luis Enrike.

Sisinjo

Bio je na pozajmici u Viljarealu, pa ga je nekadašnji saigrač Roberto Karlos odveo u Sivaspor u Turskoj. Pre par sezona je probao u San Paolu, ali sada je već bio totalni pijanac, čovek koji je 20-tak puta igrao za Brazil i osvojio i Kup Konfederacija.

Završio je na psihijatriji, tvrdi da je video Isusa nakon 14 koktela i 18 piva.

"Ako nastaviš ovako umrećeš", rekao mu je psihijatar, Sisinjo je uspeo da se otrgne od alkohola, pre svega zbog porodice.

Vratio se prošle godine na teren, sa amaterima Brasiliensea.

Jedini cilj, ostati trezan, što mu za sada uspeva.

Srećno ti bilo u toj borbi...

Ne propustite

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Sunday, 25.03.2018
06:24

Veciti talenat

avatar
England
Sunday, 25.03.2018
00:16

Zna li neko sta je sa onim brazilcem Nilmarom sto je igrao za Viljareal?

avatar
Luka Toni
Sunday, 25.03.2018
03:07

Msm da je raskinuo ugovor sa Santosom, tu je igrao proslu sezonu.

avatar
Real Only
Saturday, 24.03.2018
20:11

Sami odlucuju da im je bitniji provod, lake zene itd. od karijere. Zaradis milione i odlucis na koju ces stranu, oni su izabrali, za vecinu, pogresnu. Mozda oni ne misle tako.

avatar
$$$ BRACELA $$$
Saturday, 24.03.2018
19:58

Sta bi smo m uradili verovatno nesto slicno ko i sti se desava kod nas u slucaju Radonjica ...

avatar
Roj Kin 16
Saturday, 24.03.2018
19:13

Adrijano i Mutu, dva simbola bačenog talenta zbog poroka...

avatar
amigo999
Saturday, 24.03.2018
17:32

Menmi zao sto Adriano nije odigrao vise vremena....Sa 25 skoro skroz nestao......

avatar
The_Matrix
Saturday, 24.03.2018
17:26

Zasto se forsira prica da je Adriano propao?? OK, upropastio je sansu da bude jedan od najboljih igraca koje smo gledali, odbacio je talenat, ali daleko je od toga da je propao ili je na dnu. Covek samo u voznom parku ima vozila u vrednosti od skoro milion eura. Vila sa bazenom velicine kao u mom gradu sto je gradski... Putuje po svetu, pravi zurke od nekoliko hiljada... Jedino sto covek i dalje voli svoje drugove iz favela i puno vremena probodi tamo sto je opet za pohvalu jer im nije okrenuo ledja

avatar
Oldboy
Saturday, 24.03.2018
17:21
avatar
Saturday, 24.03.2018
17:17

Штета за све кроз шта је прошао ! За каријеру фудбалера је прекасно, али нека успе да се излечи од алкохола, срећно Сисињо !!!