Juve, jesi li siguran? Lacio podseća na 2000. zaostatak je bio i veći!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 06.07.2020.
13:21
Izvor: Sportske.net

U Laciju se ne predaju, navode početak veka i svoju poslednju titulu. Ali, mogu li se izvlačiti takvi zaključci..

EPA PHOTO ANSA/FILIPPO MONTEFORTE
EPA PHOTO ANSA/FILIPPO MONTEFORTE

Povezane vesti

Nema ništa loše u tome verovati do kraja. Lacio se raspao posle pauze, mali fond igrača, povrede, loši rezultat učinili su svoje, Juventus je sa +1, otišao na +7. Ako dobiju sutra uveče u Milanu napraviće veliki korak ka tituli.

Ali, zapravo, Juventus je protiv Lacija izgubio i veću prednost, a bilo je kolo manje. Naime, Juve je imao +9, u igri su bila 24 boda, odnosno osam utakmica do kraja.

Tada je u ligi bilo 18 ekipa, Juventus je posle 26 odigranih utakmica imao 59 bodova, Eriksenov tim 50.

Niko nije očekivao čudo, ali je Juventus u poslednjih osam mečeva, dobio polovinu, izgubio od Lacija. Svejedno, imali su situaciju u svojim rukama, pisali smo milion puta, u poslednjem kolu bila im je potrebna pobeda u Peruđi, pali su na stadionu "Renato Kuri", i dok je Lacio osvojio 22 boda u poslednjih osam mečeva, Juve je skupio svega 12, pa je titula završila u Rimu.

baner

E sada, ništa nije isto. Pre svega, Lacio nije bio slabiji tim od Juventusa u to vreme, ili makar razlika u kvalitetu nije bila tolika. Plus, nije se igralo svaka tri dana i Juventus nije imao dva tima, i zamene za povređene, dok je Lacio imao mnogo širi izbor nego danas.

No, da sačekamo, Lacio će sutra uveče u Leće, oslabljeni su, ali bi trebalo da pobede i da se nadaju da će Milan zaustaviti Juve na "San Siru". Ostaje i duel 20. jula u Torinu, dva puta je Lacio pobedio Juventus ove sezone, u prvenstvu, ali i Superkupu, no ko zna, ako ne podignu formu do tada bi sve moglo da bude gotovo, a Juve osvoji i devetu uzastopnu titulu.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Monday, 06.07.2020
19:05

Ne brinite Rimljani igramo za vas. 3:1

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 06.07.2020
15:49

*EriksOnov (tim)

avatar
Crveni Lucifer
Monday, 06.07.2020
15:04

Nema lacio sanse, juvantus ima sudije na svojoj strani koje poguraju kad god je tesko, de liht opet proslo kolo igrao rukom u svoji 16 i opet nista

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 06.07.2020
13:37

Jao kako se bojim