Inter vs Juve - Ronaldov pad, Toldov gol, Del Pjerov jezik, Stramina lekcija, Sedorfova bomba...

Autor: Vladimir Stojanović
subota 09.12.2017.
11:12
Izvor: Sportske.net

O rivalstvu sve znate, pisali smo mnogo puta, ali da se podsetimo najluđih detalja u poslednjih 20 godina...

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Priča o Juventusu i Interu je poznata, milion puta ispričana, ali danas, kada se igra novi "Derbi Italije", svakako najveća utakmica italijanskog fudbala, red je da se podsetimo onih najluđih u poslednjih 20 godina.

Jasno je, i Interovi navijači će krenuti od one, za njih najbolnije, poraza na "Dele Alpiju" kada su predvođeni Ronaldom imali sjajnu šansu za titulu. I danas, dve decenije kasnije, Điđi Simoni će reći da je to krađa veka, a sam "Fenomen" da je shvatio kako funkcionišu stvari u italijanskom fudbalu.

Naime, Inter je stigao kao lider u Torino, u prvom poluvremenu Juve je vodio golom Del Pjera, onda sudija Ćekarini nije svirao penal posle prekršaja Julijana nad Ronaldom, da bi u nastavku akcije posle kontre pokazao na belu tačku za domaćina. Juve nije dao gol, ali je sačuvao 1:0, posle toga se Inter raspao u finišu sezone i titula je otišla u Torino. U Parlamentu su izbili nemiri, a nedosuđeni penal je i dalje tema u večnim raspravama klubova koji su najveći rivali.

Julijano

Jedan od najluđih odigran je u oktobru 2002. Radilo se o velikim timovima, uostalom, obe ove ekipe su te sezone stigle do polufinala Lige šampiona. I jedni i drugi su promašivali, a onda je Kolina svirao penal za Juventus u 88. minutu, nakon prekršaja Koka nad Kamoranezijem. Del Pjero je prevario Tolda i činilo se da je gotovo. A onda, u 95. minutu, posle gužve, Inter izjednačuje u poslednjim sekundama, gol je dao Frančesko Toldo, golman Intera, mada je on pripisan Vijeriju.

"Samo je potvrdio gol, ja sam ga dao", i danas priča nekadašnji golman Italije. Juventini su protestvovali, ličilo je na faul nad Bufonom, ali Kolina se nije obazirao, na kraju je za Inter, ovaj remi zbog načina na koji je ostvaren bio kao pobeda.

Te godine su rivali odigrali još jedan meč za pamećenje, bilo je 2:2, bomba Sedorfa ostaće upamćena kao jedan od najlepših golova ovog veka u derbiju.



Inter je umeo da pobedi kada su ih svi otpisivali, 2003. u novembru su stigli sa Zakeronijem na klupi na "Dele Alpi", te godine su završili kao četvrti, a Zakeroni je par meseci u sezoni zamenio Hektora Kupera. I upravo je u tom meču slavio najvažniju pobedu u sezoni, Inter je preslišao favorizovanog rivala, "baštovan" Kruz i Oba Martins su na kontru uništili Juventusovu odbranu, Montero je samo ublažio poraz, 1:3.

U februaru 2006. videli smo i proslavu gola, koja je postala zaštitni znak Del Pjera u poznim godinama karijere. Ibrahimović je doveo Juve do prednosti, Samuel izjednačio, a onda je "Pinturikio" izveo jedan od najlepših slobodnjaka u karijeri i doneo pobedu gostima. Radost sa isplaženim jezikom je postala njegov način radovanja u narednim godinama.



Godina je 2012. Konteov Juventus gazi sve pred sobom, 49 mečeva nisu izgubili na svom novom stadionu, Inter je prežaljen?

Nikako, lekcija fudbala, dva gola Milita, Inter je rasturio šampiona, koji je poveo već na startu golom Vidala iz ofsajda, na kraju 3:1, ispostavilo se da je to Stramaćonijeva pobeda karijere. Tada je Inter stigao na vrh, dva meseca kasnije već su bili daleko od borbe za titulu.



U Murinjovim godinama Inter je bio dominantan u Seriji A, u ovoj deceniji Juve, svejedno, iako Juventus ima mnogo više pobeda, ovaj meč dići će temperaturu večeras do usijanja.

Ne propustite

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nik22
Sunday, 10.12.2017
03:31

Prva laz inter nije stigao kao lider 98 nego je bio drugi na tabeli juventusu je iiksodgovarao bilo je 65 66 u korisst juventusa, naredne 99 godine juve tus je dobio opet intera i to sa igracem manjem u torinu a tamo je bio ika

avatar
neme
Saturday, 09.12.2017
15:00

U svojoj nemoci prodavac pneumatika morati unistio najjacu ligu ikada posle samo par godina sve je po starom juve

avatar
INTERnacionalist
Saturday, 09.12.2017
17:32

..sa tim 'prodavac pneumatika' si rekao kolko ne znas!

avatar
neme
Monday, 11.12.2017
17:42

Cale mu je ostavio samo taj deo imperije i inter da razmaxenko ima igracku dani anjeli nikad nije hteo da ga primi na razgovor smatrao ga je nedostojnim.

avatar
mi#9
Saturday, 09.12.2017
13:48

E ovako se pisu tekstovi...Objektivnost na nivou, svaka cast za admina, vidi se da ovo nije pisao on nego kolega koji navija za Juventus. On bi ovde Interovu pobedu iz 2012 opisao kao nezasluzenu i da je Vidal bio u cistoj poziciji i da Milito tu utakmicu nije imao pojma nego mu se izodbijale lopte u gol protivnika. Veceras neka pobedi bolji. nn#forzainter

avatar
Stevan Mikša
Saturday, 09.12.2017
13:48

Juvntus je krao i i dalje krade. Otimali titule. Dokazano! Pa neka njihovi navijaci optuzuju i druge, za njih je dokazano da su namestali. Sramota fudbala! Tacka.

avatar
nik22
Saturday, 09.12.2017
20:26

Naravno i 30 meceva manje u derbijima ima inter statistika nivo Juve Udineze vala 30 puta vise da vas dobijemo je brutalno ne prilici derbiju , evo zvezda partiznan pa manje , river boka itd, a ovo na 30, bolju statistiku ima torino no inter sa juventusom u medj duelima

avatar
Maximovic
Saturday, 09.12.2017
13:18

Meni je bas zao serije A I sto nikad vise nece biti kao nekad. Kad samo pomislim da je to bila onako mocna liga I kakve su sve velicine igrale za danas bas slabe timove(u to vreme nisu bili). Ali nekako najdraza godina mi je onda kad je Juve izgubio na svom stadionu u zadnjem kolu titulu po onom potopu gde I Kolina nije bio siguran dal da prekida utakmicu ili ne jer I mi pored ekrana smo videli jedino obrise ljudi na terenu :) I meni tada omiljeni tim u toj Italiji dosao do titule :) doduse gotivio sam vise timova zbog igraca koji su igrali u njima ali ipak mi je Lacio bio na prvom mestu :)

avatar
INTERnacionalist
Saturday, 09.12.2017
16:15

..nije na svom stadionu nego u Peruđi!

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Saturday, 09.12.2017
20:10

Igrali su u gostima, Interista je napisao i gde, a u kolu pre toga su na pravdi Boga pokrali Parmu na svom stadionu tako da im se na kraju samo vratilo za to...

avatar
mak_juventino
Saturday, 09.12.2017
12:51

Uvek kontraverze , uvek prelepe golove , ova utakmica uvek je nesto posebno ! Veceras uzivajmo ! I da , citajte Sportske.net , bice prituzbe na sudije , bice svasta :D FORZA JUVENTUS

avatar
Che Wolfasin
Saturday, 09.12.2017
12:44

Ide Juve do pobede.

avatar
The_Matrix
Saturday, 09.12.2017
12:42

Zanimljivo cak ni sportske.net ne mogu sakriti svu kradju juventusa u ovim utakmicama. Kod svake 90% njihovih pobeda ima neka kontraverzna situacija ili kradja. Npr u ovoj Straminoj pobedi je Inter ostecen jos za cist gol i Lihtstajner postedjen crvenog kartona. Prosle godine 2 penala nad Ikardijem i 1 nad D' Ambrosijem nije sviran, iskljucen Perisic bez razloga...A kao sto rece Ronaldo za utakmicu iz 98' gde je skontao kako stvari funkcionisu nije bio samo problem taj penal vec jos 10 situacija sa tog meca i jos milion sa drugih iz te sezone.

avatar
nik22
Saturday, 09.12.2017
20:28

A smijesno je da prica inter 30 puta manje pobijeda sramotna je statistika intera sa juventusom ,sto je previse previse je, aj reci mi derbi u svijetu gdje ima neko 30 pobijeda manje od rivala

avatar
INTERnacionalist
Saturday, 09.12.2017
12:26

..proslogodisnja utakmica u Torinu je jedna od sramnijih u poslednjih 10-ak godina,famozno izvodjenje ofsajda Kjalinija Ikardiju u noge 1 na 1 sa Bufonom,2 školska penala nad Ikardijem i jedan nad Dambroziom pred nos sudiji...

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Saturday, 09.12.2017
12:20

Ne 49 na svom stadionu nego uopste. Naravno, samo zvanicno je bilo tako.