Igrali su četvrtfinale Lige šampiona sa Malagom, gde su sada?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 11.04.2020.
21:47
Izvor: Sportske.net

Evo igrača koji su igrali četvrtfinale LŠ sa Malagom.

EPA/JORGE ZAPATA
EPA/JORGE ZAPATA

Povezane vesti

Trenutno ekipa koja se takmiči u Segundi, Malaga, pre samo sedam godina je igrala četvrtinu finala Lige šampiona i nezasluženo ispala od Klopovog Dortmunda koji se provukao postigavši dva gola u nadoknadi vremena od kojih je jedan bio iz očiglednog ofsajda.

Ko je tada igrao za Malagu?

Branili su Vili Kabaljero koji je sada u Čelsiju i Karlos Idris Kameni koji je sada slobodan igrač nakon što je napustio Fenerbahče.

U odbrani su igrali Hesuz Gamez koji je takođe sada bez kluba nakon dve godine provedene u Njukaslu, on je imao najviše odigranih utakmica za Malagu od svih defanzivaca koji su tada igrali za taj klub. Pored njega je bio Martin Demikelis koji se povukao, baš kao i Velington i Diego Lugano.

Još dvojica defanzivaca koji su igrali bitnu ulogu u toj sezoni (2012/13) su Serhio Sančez koji je sada u Albaseteu na pozajmici iz Kadiza, kao i Vitorino Antunes koji je sada u Hetafeu.

Sredina terena je bila impresivna. Eliseu je igrao bitnu ulogu (sada se penzionisao, Benfika mu je bila poslednji klub), a bitan je bio i Ignjasio Kamačo koji je sada u Volfsburgu. Žeremi Tulalan se penzionisao, a možda i najbitniji igrač tada je bio Isko koji je sada član Real Madrida. Kada sve to dopunite Hoakinom, legendarnim vezistom koji je sada u Betisu, onda dobijete fantastičnu sredinu terena.

Baner

Šta reći za napadače?

Bio je to kvartet snova za navijače Malage, predvodio ih je najjači napadač u to vreme, Žulio Baptista koji je završio karijeru, baš kao i Duda. Havijer Saviola je takođe bio u timu (sada je pomoćni trener u Ordinu), a kvartet je dopunio još jedan legendarni fudbaler, Roke Santa Kruz koji i dalje igra fudbal i to u Olimpiji iz Asunsiona.

Predvodio ih je Manuel Pelegrini.

Šta kažete na ovaj tim?


Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 12.04.2020
11:38

U Italiji isto 10 (Milan, Inter, Juventus, Fiorentina, Roma, Sampdorija, Torino, Parma, Napoli, Lacio), u Engleskoj i Nemackoj po 15 (Liverpul, Mancester Junajted, Notingem Forest, Aston Vila, Celzi, Lids, Arsenal, Totenhem, Vest Hem, Mancester Siti, Everton, Ipsvic, Vulverhempton, Midlzbro, Fulam /// Bajern Minhen, HSV, Borusija Dortmund, Ajntraht Frankfurt, Borusija Menhengladbah, Bajer Leverkuzen, Magdeburg, Verder, Minhen 1860, Fortuna Dizeldorf, Karl Cajs Jena, Lokomotiva Lajpcig, Stutgart, Salke, Keln)- ukupno 50 klubova finalista.

avatar
Savoa
Sunday, 12.04.2020
10:33

Dobar tim, sjajno ukomponovan, Isko bio u top 5 na svetu.

avatar
Sunday, 12.04.2020
10:30

Barselona, Real Madrid, Atletiko Madrid, Valensija, Atletik Bilbao, Sevilja, Majorka, Alaves, Espanjol, Saragosa, osvajaci i/ili finalisti.

Fin tim, ali, 1/4 finala im je bila i maksimalan domet. Tada je i jedan Malagin gol takodje bio neregularan zbog ofsajda, a Borusija je i u finalu mozda bila zrtva velike sudijske greske tako da...

avatar
MarkoYNWA
Sunday, 12.04.2020
00:42
avatar
Monday, 13.04.2020
00:26

Otisao sezonu pre toga.

avatar
Saturday, 11.04.2020
21:58

Kako je samo to gotivna ekipa bila... Šteta što su u Segundi, bilo bi lepo da se prvo vrate u Primeru a onda pokušaju da se bore za Evropu.