I posle 24 godine ostavlja bez daha, Luis Nazario de Lima Ronaldo i pogodak za sva vremena!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 12.10.2020.
12:18
Izvor: Sportske.net

Primera se prisetila, a mi ne zaboravljamo.

EPA
EPA

Povezane vesti

Luis Nazario de Lima - Ronaldo.

Mnogo je fudbala u ovih nekoliko reči što potvrđuje i karijera jednog od najuzbudljvijih fudbalera koje smo imali prilike da gledamo.

Na to nas je podsetio i jedan detalj pre tačno 24 godine, tačnije 12. oktobra 1996. kada je Brazilac postigao jedan od najpoznatijih pogodaka.

Barselona je igrala protiv Kompostele u Primeri u okviru sedmog kola, gosti su lako savladali rivala sa 5:1, a dva gola je postigao "Zuba".

Posebno je ostao upamćen onaj u 36. minutu kada je vele-slalomom prevario nekoliko svojih čuvara u trku, ostao na nogama posle teških duela i matirao nemoćnog golmana nakon što je pretrčao skoro 40 metara.

"Jedino mi je žao što taj pogodak nisam postigao u dresu Reala", kasnije je rekao čuveni Brazilac i tako možda navukao gnev Katalonaca, koji će mu ipak oprostiti zbog ovakvog remek-dela...

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zlogi
Monday, 12.10.2020
12:40

Najveca Barsina greska, prodaja Ronalda. Covek ih je tih godina mogao nositi na plecima i da redjaju sve moguce trofeje. Jednostavno je bio nezaustavljiv. Ko nije gledao Ronalda pre povrede, u prajmu, ne moze da shvati kakav je to igrac bio (brzina, tehnika, snaga, sut, realizacija, leva-desna noga ili glava ne bitno svaki deo tela je bio opasnost po golmane). Da nije bilo te povrede ne bi bilo debata ko je najbolji ikada. ^^
ps: mozda sam samo nostalgicar i jako subjektivan, ali fudbal je nekada imao leprsavost i lepotu. Naravno imao je i vise prljavstina, podlih udaraca i grubosti, ali generalno imao je dusu. Danas je fudbal sport gladijatora.

avatar
Brat Bastijan
Monday, 12.10.2020
14:25

On je svakako najveći igrač ikada !

avatar
crno-crveno
Monday, 12.10.2020
12:28

Ovo je napadac gledaj koliko se bori da ostane na nogama ovi sad bi odma pali i trazili zuti