I istorija podseća da je vreme je za revanš!

Autor: Boban Filipović
sreda 06.12.2017.
18:09
Izvor: Sportske.net

Na današnji dan pre 28 godina Keln je eliminisao Crvenu zvezdu u 1/4 finalu Kupa UEFA...

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Tog 6. decembra 1989 godine, Zvezda u Kelnu nije uspela da odbrani pobedu od 2:0 izvojevanu na 'Marakani' dve sedmice ranije.

Dejan Savićević je sa dva gola srušio 'Jarčeve' u Beogradu i obezvedio crveno-belima lepu prednost pre revanš, ali ona nije sačuvana.

Nemci su pred 40 hiljada svojih navjača trijumfovali sa 3:0, Zvezda je pala u finišu, drugi gol je primila u 83. minutu meča, treći u 89-om.

Minut pre trećeg gola 'Jarčeva' Robert Prosinečki je imao veliku priliku, nažalost nije je iskoristio i naplata za promašaj je stigla ekspresno.

Keln je poveo preko Falka Geca u 57. minutu, isti igrač je anulirao prednost najvećeg jugoslovenskog i srpskog kluba, a pogodak za plasman u narednu rundu postigao je Franko Ordenvic.

Zvezdu je tada sa klupe predvodila njena druga Zvezda Dragoslav Šekularac, koji je izveo sledeći sastav:

Zvonko  Milojević, Goran Jurić, Slobodan Marović, Dragi Kanatlarovski (od 60. minuta Duško Radinović), Miloš Drizić, Ilija Najdoski, Robert Prosinečki, Dejan Savićević, Vladan Lukić, Dragan Stojković, Vlada Stošić.

U toj generaciji Kelna bila su trojica koja su iduće godine na Mundijalu u Italiji podigli 'Boginju' u dresu reprezentacije Zapadne Nemačke - golman Bodo Ilgner, majstor za prekide Tomas Hesler i hitronogi Pjer Litbarski.

Sudbina je tako htela da 28 godina kasnije Zvezdino evropsko proleće ponovo zavisi od duela sa Kelnom.

Nadamo se da će crveno-beli sutra uterati Nemcima stari dug.

Ne propustite