Dvadeset godina - Da li je priča o Perici i Realu mogla da završi drugačije?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 15.01.2019.
12:12
Izvor: Sportske.net

Pre tačno 20 godina Srbin se dokopao najvećeg kluba na svetu. Šta se potom desilo?

marca.com
marca.com

Povezane vesti

Verovali su da je "Atomski mrav", brt, eksplozivan, neuhvatljiv dribler.

Koštao je oko 400 miliona pezeta (oko tri miliona evra), a prevedeno u današnji novac, plata mu je bila oko 850 000 evra po sezoni.

Miljan Miljanić ga je preporučio klubu koji je trenirao i u kome je bio veliki autoritet. Doduše, prethodni transfer Srbina u Real, onaj Ramba Petkovića se nije dobro završio, ali tada Jugosloven, Crnogorac, Mijatović je bio poput uragana i doneo titulu prvaka Evrope, prvu od 1966.

Del Boske koji je nasledio Tošaka na klupi je rekao da je Realu potreban igrač kao Perica i zanimljivo, iako je Majorka tražila Ognjenovića na pozajmicu, Real im je poslao Etoa.

Ognjenović delom i zbog povreda, više zbog nesnalaženja nije uspeo da se nametne, odigrao je 11 mečeva u Realu, i posle 18 meseci kao slobodan igrač otišao iz Madrida, nije uspeo odmah da nađe klub, trenirao je privatno, na kondiciji i kako bi se vratio u formu.

Sledili su Lautern, kineski Dalijan, Dinamo iz Kijeva, Anže u Francuskoj, odiseja u Maleziji, pa Grčka, postigao je šest golova za 11 godina pre nego što se vratio, da karijeru završi u Jagodini.

Nikada od kada je otišao u Real nije igrao za reprezentaciju, iako je proglašavan najtalentovanijim fudbalerom u poslednjoj deceniji prošlog veka.

Karijera koja je mnogo obećavala...

Ne propustite

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jagger86
Wednesday, 20.03.2019
10:25

Nije njemu kriv Real , kriva mu je neka daska u glavi , dovoljno je bio mlad kad je otisao u Real da moze da napravi povratak u karijeri na prave staze odlaskom u neki manji klub ili drugu ligu, nego ..tipican Balkanski mentalitet, udarile mu lake pare u glavu i smorio ga fudbal. I posle 20 godina imamo takvih glibana na kilo (Lazar Markovic, Zivkovic itd). Kad se sve to zavrsi , onda otvore neki kafic u Beogradu ,ili eventualno udju u menadzerske vode i eto..zivot je lep .

avatar
Don Silvio
Wednesday, 23.01.2019
16:31

Videli su kako je Barsu razbio na marakani sa Zvezdom zato su ga i kupili, medjutim njegov dolazak se poklopi i sa dolaskom F.Pereza a ovaj je tad obecao galaktikose pa je stigao Figo kao direktna konkurencija na njegovoj poziciji, zato i nije dobio priliku u Realu. Zasto se poslije nije snasao to je jako upitno...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 15.01.2019
18:57

Ko je najveci klub na svetu? Uz sve ono sto se vezuje za i uz njih, bas tesko...

avatar
MALI PLAVI
Tuesday, 15.01.2019
16:12

Samo u Zvezdi je igrao ozbiljan fudbal.

avatar
Fejs str Hehe sport
Tuesday, 15.01.2019
15:10

Nije video zute banke sve pare mu uzeo Dzaja on dobio stub da slusa muziku

avatar
neme
Tuesday, 15.01.2019
14:26

Cica zalego da je rekao dve Perice i jedna Marica i nju bi uzeli toliko je bio jak.Posle vise nisu zeleli da imaju bilo kakva posla sa nama i nasim talentima do daljnjeg .Sledeci Srbin koji ce igrati u Realu jos nije roden.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 15.01.2019
14:17

Podsjeca me na Lazara Markovica, vjerovatno je bio jos talentovaniji, ali nedostaje nesto u mentalitetu. Sjecam se dobro tog perioda, na pocetku Del Boskeovog mandata je igrao dobro, ulazio redovno s klupe, cak i davao golove (sjecam se barem jednog, u Kupu protiv Saragose), mislim da je najvise bio zrtva politike 'galaktikosa'. Dolazak Mekmanamana oznacio je kraj za Pericu, sljedece sezone nije dobijao priliku. Nije na vrijeme prepoznao da jednostavno nema sansu, bio je tvrdoglav, neko vrijeme nije ni igrao i mislim da ga je to slomilo fizicki, a i psihicki. Mogao je puno vise, zbog takvih igraca se gleda fudbal, ali takvim driblerima obicno ono 'nesto' fali da iskoriste sav potencijal...

avatar
Don Silvio
Wednesday, 23.01.2019
16:34

Lazar je mjesan sta je bio Perica. Figo je zatvorio vrata Perici tacnije galaktikosi... Steta sto se posle nigdje nije snasao