''Delije'' ga se rado sećaju - Gde je i kako danas igra Abiola Dauda?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.11.2017.
13:48
Izvor: Sportske.net

Prošlo je već tri i po godine od njegovog odlaska sa Marakane.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Nigerijski napadač Abiola Dauda je boje Crvene zvezde branio od zime 2013. do leta naredne, 2014. godine.

Sa Marakane je otišao kao šampion Srbije sa crveno-belima u sezoni 2013/14, a uz Dragana Mrđu bio je i i najbolji strelac tadašnje ekipe Crvene zvezde. Mrđa je tada bio prvi strelac lige sa 19, a Dauda je postigao 11 prvenstvenih golova u šampionskoj sezoni.

Zanimljivo je prisetiti se i njegove izjave za ''Arenu Sport'', posle meča sa Hajdukom, kada je briljirao u pobedi od 3:0 i kada je iskazao divljenje prema najvatrenijim navijačima Crvene zvezde.

Takvu atmosferu nije mogao da vidi u švedskom Kalmaru, odakle je u zimu 2013. došao u Crvenu zvezdu.

To je, u najkraćem, ono po čemu ga navijači Crvene zvezde uglavnom pamte, a posle odlaska iz Zvezde sreću je potražio u holandskom Viteseu.

Tamo nije uspeo da ponovi učinak iz vremena provedenog na Marakani, selio se i na pozajmicu u škotski Harts, a od početka ove godine je u ''toplijim krajevima'' - u grčkom Atromitosu.

Tamo je otišao kao slobodan igrač, a u maju ove godine je na Transfermarktu njegova vrednost procenjena na 540.000 funti.

U tekućoj sezoni je uglavnom standardan, a najnoviji gol postigao je u pobedi nad AEK-om (1:0), 23. oktobra ove godine. I taj pogodak možete da vidite u prilogu.

--

Ne propustite