Dani opasnog življenja! Daglas Košta - Izgubi utakmicu ili si mrtav!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 21.02.2018.
11:58
Izvor: Sportske.net

Deluje bizarno, ali priča je potpuno istinita i niko u Brazilu nije uradio ništa povodom toga.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Daglas Košta je od početka decenije u Evropi, kao klinac stigao je u Šahtjor, dobro su osetili njegov talenat, plaćen je Gremiu 6 miliona evra, posle velikih uspeha sa "Rudarima", prodat je Bajernu, a pre par dana je Juve otkupio njegov ugovor za 46 miliona evra.

Iako je kao mlad otišao iz domovine i odigrao svega tridesetak utakmicas za klub u kome je počeo još sa 11 godina, imao je vremena da oseti čari "brazilskog fudbala".

"Shvatio sam da je najbolje otići odmah, posle onoga što mi se desilo na početku karijere", priča Košta.

On je naime kao klinac bio u timu Gremija u duelu poslednjeg kola 2009. godine. Gostovali su Flamengu i izveli decu kako bi izgubili meč, domaćin se borio za titulu.

"Na poluvremenu je bilo 1:1, dogovorili smo se da ih pustimo, ne bismo izašli živi, pretili su nam dok smo odlazili sa terena. Kad smo izašli u drugom delu, dogovor je bio driblaj u širinu, ja sam držao loptu, čekali smo da postignu gol", otkriva Košta.

"Ono čega smo se više bojali je da ako uteknemo navijačima Flamenga, naši će nas poubijati kad se vratimo u Porto Alegri. Jer, da smo uzeli bod, naš gradski rival Internasional bi osvojio titulu. Možete li to da zamislite, glava vam je u torbi"
, dodaje Daglas Košta.

"Čvrsto sam odlučio da što pre pobegnem u Evropu, to je stvarno bilo strašno iskustvo, svi su znali da smo pustili i svi se pravili ludi", završio je fudbaler Juventusa.

Na kraju svi su bili zadovoljni sem Internasionala, Flamengo je pobedom proslavio titulu, igrači Gremija su bili sigurni.

Zanimljivo da je član tog pobedničkog tima Flamenga bio i legendarni Rambo Petković, koji je završavao tih godina karijeru.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Wednesday, 21.02.2018
18:26

Brazilci jos bolesnije gledaju na fudbal nego ovi nasi ovde...

avatar
MalaSkoljkica
Wednesday, 21.02.2018
15:25

Nisu ga dzabe zvali rambo izgleda .

avatar
Z
Wednesday, 21.02.2018
13:19

O ovakvim stvarima se prica odmah, preduzima se nesto....ili se jednostavmo pokrijes usima i cutis

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 21.02.2018
20:15

Uvjek se pokriva usima i suti se Na zalost ali je tako

avatar
lonchy2909
Wednesday, 28.02.2018
19:44

I sta da je rekao. Pa lijepo covjek kaze da su svi znali. Zato su I pustili decu da igraju. Znam kakvo je stanje kodd nas u ovim nizim ligama kad odes u goste. Ako ne pustis ubise te, a sudija se samo pravi naivan.