Dan kada je Asprilja "zaledio" najbolji Milan u istoriji!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 02.12.2018.
12:00
Izvor: Sportske.net

Na matineu Parma gostuje danas na "San Siru", a sećanja se vraćaju na legendarni meč...

Povezane vesti

Desilo se 21. marta 1993. godine, tim Parme koji je već činio čuda pod Neviom Skalom, napravio je i najveće tog proleća.

Fauntino Asprilja koji je prethodnog leta stigao na "Tardini" je pogodio iz slobodnjaka protiv Kapelovog Milana, verovatno najboljih "Rosonera" svih vremena.

Zaledio je "San Siro" koji je i zaboravio kako izgleda poraz, naime taj tim je u Seriji A bio neporažen na 58 mečeva.

Prethodne godine, Milan je osvojio šampionat bez poraza, 22 pobede, 12 remija, imali su osam bodova više u odnosu na Juventus, naredne su takođe bili neprikosnoveni u Italiji, ali ih je eto Parma pobedila, tada je stvoren mit o Asprilji.

Njega je Kalisto Tanci ukrao pred nosem Čekiju Goriju i Fiorentini, Parma je te 1993. osvojila KPK, u finalu su dobili Antverpen, pre toga eliminisali Atletiko iz Madrida, Meli i Asprilja su činili sjajan tandem, "Dukali" su završili na trećem mestu u šampionatu.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 02.12.2018
13:14

Osvojili su i Superkup Evrope protiv nas mada ne bas te godine nego tek one sledece jer se tad igralo usred sezone, a ne u avgustu, dobili su nas u dvomecu iako smo mi dobili prvu u Parmi:-P Da simbolika i ironija budu jos veci, mi smo to igrali umesto onih dopingasa, a nismo osvojili ni to ni Interkontinentalni kup posle.