Zvezda ŽESTOKO uzvratila Partizanu: ''Decenijama su povlašćeni!''

Autor: Darko Mitrović
subota 11.02.2017.
17:12
Izvor: Sportske.net, vkcrvenazvezda.com

Posle najnovijeg apela za pomoć Vaterpolo klubu Partizan, oglasili su se i iz Crvene zvezde, opširnim saopštenjem u kojem situaciju u srpskom vaterpolu posmatraju iz znatno drugačijeg ugla!

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/MO
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/MO

Povezane vesti

Apel za pomoć Partizanu, koji su danas uputili treneri u našem najtrofejnijem klubu možete da pročitate OVDE, a u nastavku i Zvezdinu reakciju u vidu saopštenja objavljenog na klupskom sajtu, koje prenosimo u celini.

''VK Crvena zvezda sa velikim interesovanjem već više od mesec dana prati saopštenja koja se odvijaju u okviru VK Partizan, pa bismo i mi želeli da istaknemo neke činjenice koje su nepobitne, ako smemo, a da ne smetamo 'lokomotivi' srpskog vaterpola.

Pa, ako dopustite:


1. VK Partizan već decenijama ima povlašćen status u okviru vaterpolo sporta. VK Partizan već više od tri decenije ima na respolaganju SC Banjica koji raspolaže sa dva zatvorena bazena, dva otvorena bazena i poslovne prostorije koje daju u zakup. SC Banjica je kao  privatni bazen vaterpolo kluba bila renovirana više od dva puta u poslednjih desetak godina iz državnih sredstava.

Za to vreme su naplaćivali zakupe svim vaterpolo klubovima koji su trenirali na bazenima, reprezentativnim selekcijama i  dobijali organizacije mnogih takmičenja (domaćih i međunarodnih), za koje su uredno dobijali finansijsku nadoknadu. Crvena zvezda je bila jedan od zakupaca, kad nije bila u mogućnosti da plati termine puštena joj je menica, tako je  jedan klub na svom privatnom bazenu ugasio drugi klub 2007. godine. Vaterpolo klub Crvena zvezda nije postojala više od tri godine.

Od ponovnog pokretanja kluba u januara 2010. godine vaterpolo klub je sportskim centrima u Beogradu za minimalne termine treninga i utakmice uplatio više od 65 miliona dinara (30% od tog iznosa bazenima je direktno uplaćivao Gradski sekreterijat za sport a sve po kriterijumu raspodele sredstava sekreterijata).

Ko se ikad bavio vaterpolom razumeće sa kakvim problemom smo se mi susretali, a u istoj takvoj situaciji su i većina ostalih vaterpolo klubova u Beogradu, sem  Partizana. Imali smo na raspolaganju pola olimpijskog bazena, dva sata ujutro za prvi tim i dva sata ceo olimpijski bazen za mlađe kategorije i prvi tim.

Da bi svi dobili po malo mesta na bazenu za organizaciju je potreban iluzionista Dejvid Koperfild, napominjemo da Partizan na svom bazenu ima neograničeno sati i mesta na svoja dva zatvorena bazena. 

Spremali smo se, na primer, za igranje finalnog turnira Lige Šampiona na jednoj polovini bazena a na drugoj polovini su se kupala tri rekreativca a mi nismo smeli da koristimo više, da nas ne bi više koštalo. Zbog toga trenutno igramo na bazenu u Zrenjaninu, a gospoda iz Partizana su u drami što ne mogu da igraju i treniraju na svom bazenu. Tvrde da je to razlog zbog koga su izgubili nekoliko poslednjih utakmica. Možda je neko od njih i shvatio kako se osećamo i šta radimo mi ostali “mali klubovi”.

2.Poslednje četiri decenije na internacijonalnoj sceni, i pored svi ulaganja u “lokomotivu”, VK Partizan je osvojio jednu Ligu Šampiona, jedan Kup Kupova, jedan Lena kup i dva Super kupa Evrope.

Crvena zvezda je od ponovnog kretanja od nule, 2010. godine osvojila jednu Ligu Šampiona (najmanji budžet u istoriji niti 600.000 eura za sezonu) i jedan Super kup Evrope, a  sigurno i još nešto da je imala adekvatne uslove za rad, svoj bazen na korišćenje ili da joj makar nisu fakturisani abnormalni troškovi termina i utakmica.

3. Godinama imaju generalnog sponzora koji im daje preko 120.000 eura godišnje. Imaju  većinu igrača na stipendijama Ministarstva za sport i omladinu, a neki su na spisku za plaćanje i kad odu u inostranstvo da igraju, zato što Vaterpolo savez Srbije ne prijavi njihov odlazak. Većina trenera plaćena je od Vaterpolo saveza Srbije, i tako godinama, da ne kažemo decenijama. Predsednik skupštine Partizana je na platnom spisku u Vaterpolo savezu Srbije, pošto je tamo direktor. Crvena zvezda za razliku od njih nema ništa od toga.

4. Godinama uzimaju (otimaju i ucenjuju) najbolje mlade igrače na teritoriji Srbije i Crne Gore da dođu da igraju za njih jer ako ne dođu neće igrati za reprezentaciju. Takođe ne plaćaju obeštećenja nikome ni za koga, a za većinu uzimaju obeštećenje kad odlaze iz kluba. Crvena zvezda je za svakog mladog igrača koga je dovela platila obeštećenje.

5. Sudije i suđenje je druga priča. Da bi napredovali i sudili na međunarodnoj sceni moraju da budu lojalni, a ko želi da ostane objektivan i realan suočavao se i suočava sa velikim problemom.

6. Na sve termine treninga i utakmice koje su fakturisane Crvenoj zvezdi a koje nije platila na vreme dodate su i kamate. Na primer, za reprogram koji smo potpisali sa SC 11. april decembra 2015. godine, na tri godine, a za koji smo u roku u šest meseci platili više od 60% moramo i kamatu da platimo, jer kad smo tražili da nam se bar kamate ne obračunaju, dobili smo odgovor da oni nisu u mogućnosti da nam odobre neplaćanje kamate jer oni nisu država da nekom nesto oprosti. Na bazenu Milan Gale Muškatirović na kome smo uz pomoć naših sponzora podigli balon i preuredili lokal u svlačionice, uloženo je blizu 250.000 eura, isterani smo posle pet meseci zato što smo kasnili sa plaćanjem a imamo od opštine Stari Grad ugovor na 10 godina za postavljanje i upotrebu balona na letnjem bazenu Sportskog centra. Pored pomenutih 250.000 eura Crvena zvezda je platila još preko 20 miliona dinara za troškove  minimalnih zakupa termina bazena, struju, grejanje bazena a na pomenutom bazenu nismo proveli sve zajedno ni 18 meseci iz dva puta.

7. Dok smo bili pod osmomesečnom blokadom od strane SC 11. april nismo dobili ni finansijska sredstva u iznosu od 1.890.000 din. od strane Gradskog sekretarijata za sport koje smo zaslužili za rezultate koje smo ostvarili u 2014. godini i igranje u Regionalnoj ligi a sve po kriterijumu samog sekretarijata. Napominjem da je Crvena zvezda u ovih manje od sedam sezona od Gradskog sekretarijata za sport dobijala sredstva po kriterijumu samog sekretarijata, a van toga je dobila nešto više od 1.000.000 dinara za sedam godina svog ponovnog rada.

Pored svih tih problema mi se i dalje borimo i dug nam je oko 150.000 eura za ovih manje od sedam sezona, od toga je oko 115.000 eura dug igračima a ostatak je SC 11. april.  Koliki je dug Partizana? Nezvanično se čuje da je preko 2.000.000 evra? Pa kad bi se to podelilo na poslednjih 30 godina u proseku su se zaduživali oko 70.000 eura godišnje????? Da li bi Crvena zvezda to izdržala i preživela????

Želeli bi  da se zahvalimo svim igračima koji čekaju svoja dugovanja na razumevanju i strpljenju i da se iskreno zahvalimo premijeru gos. Aleksandru Vučiću kao čoveku i Zvezdašu na pomoći, kao i našim prijateljima, jer da toga nije bilo već bi odavno stavili katanac na bravu, kako su mnogi i priželjkivali, i ostao bi opet samo Partizan i imao bi sve za sebe kao i ranije, kako je navikao.

DA LI TAKO TREBA DA BUDE?
DA LI JE TO SPORT?

Na kraju da našim sportskim prijateljima poželimo da im se ne desi ono sto se desilo Zvezdi, da počinju od nule, ugašeni, jer ne znaju kako je to teško. Da shvate da i mi ostali želimo dobro Srpskom vaterpolu i da bi osvojili Olimpijske igre u Riju zato što su neki posle Olimpijskih igara u Londonu doveli neke naše reprezentativce koji su ostali bez kluba (Radnički i Crvena zvezda) i tako pomogli Srpski vaterpolo. Vaterpolo nije počeo sa njima, niti će da se završi ako oni nemaju u vlasništu sportski centar i budu u situaciji svi ostalih klubova u Beogradu
'', navodi se u saoštenju BVK Crvena zvezda.

Ne propustite

Komentari

60 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 12.02.2017
20:19

Moram da dodam, ako se objavi: Partizan u vaterpolu verovatno jeste bio povlašćen. Normalno i zasluženo. I trebalo je da budu mnogo više povlašćeni, jer su pisali istoriju i podizali u nebeske visine taj sport na ovim prostorima. Sramota je koliko je CZ bila povlašćena u mnogim sportovima, gurana, opraštani joj milioni evra, prekidani krivični postupci, nameštalo se i namešta da budu naj, a da to ničim ne zaslužuju. Kad se pomene Partizan, a pogotovo VK, pognite se malo, klimnite glavom u znak poštovanja.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 13.02.2017
12:45

PARTIZAN je zasluzio te povlastice, nije ih sigurno avansno dobio vec tek po postignutim rezultatima (taj bazen smo dobili tek posle 4 uzeta KES-a, sve to lepo pise dole u mom komentaru), a i nakon toga je apsolutno i u kontinuitetu opravda(va)o dobijeno. Ono drugo sportsko drustvo koje to zapravo vise i nije, a nije i zbog toga sto mnogo sekcija vise nisu izvorno njihove, a takmice se pod tim imenom, to drustvo se pretvorilo u srpsko drustvo, tacnije, u ovom momentu postoji jedan totalni znak jednakosti i unije izmedju ta dva drustva, a da u tome nema niceg lepog i pozitivnog, naprotiv, rec je o silama mraka i tame.

avatar
Nicklas Bendtner
Sunday, 12.02.2017
10:52

Ko je uopste trazio odgovor od njih, sto se ne bore za sebe, drugo o kakvim oni rezultatima pricaju instant klub koji je postojao tri godine. O trofejima da ne pricam i ne znam samo kako mogu tvrditi da smo imali vise para one godine kada ste vi osvojili ligu sampiona, koje su to nebuloze. Tih godina kao i sada nas su nosili juniori dok je zvezda dovela Sefika, Prlainovica, Radjena, Pjetlovica koji ne igraju za kikiriki. Mislim ovo njihovo obavjestenje je toliko besmisleno jer u nasim obavjestenjima mi apelujemo na drzavu da se ukljuci a Zvezda nije pomenuta ni u kakvom smislu.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 12.02.2017
14:06

Ni u Interu niko nije napao juventus nego sudije posle poslednjeg meca, ali se juve nekako (opet) pronasao prozvanim:-D

avatar
leonidis
Saturday, 11.02.2017
21:58

nemaju za leba a sa velikim interesovanjem prate desavanja u partizanu..neprocenjivo..

avatar
Балша Николић
Saturday, 11.02.2017
21:53

Рекоше из тима који од кад постоји није десет трофеја сакупио. Заслужујете на Дунаву да тренирате нису за вас базени.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 11.02.2017
23:00

Na kanalu DTD mozda, taman tamo pored Klise i Vidovdanskog naselja, Slane bare Hahaha, Dunav je vec premija za njih. Kad malo nauce, onda mogu da predju u Sangaj:-D

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 12.02.2017
14:06
avatar
Балша Николић
Sunday, 12.02.2017
04:27

Тако је брате

avatar
Vojin Gosovic
Saturday, 11.02.2017
21:17

Nemojte braco iz crvene zvezde molim vas pricati o vaterpolu...jednostavno kada kazete vaterpolo na prostorima znatno sirim od granica ove nase sve manje zemlje ljudi pomisle na partizani partizanovu vaterpolo skolu...bez da ikog vredjam jednostavno skapirajte da su na banjici potrebni jos sest bazena i 4 kluba da sve talente izvedu na put...i nemojte mi o renoviranjima bazena molim Vas pricati jer sam jedan od decaka iz generacije 84 koji je na banjici trenirao kada nije bilo ni grejanja ni prozora dakle trenirali smo i kada nije bilo uslova...vi gospodo iz crvene zvezde generaciju 84 niste ni imali nikada a mi smo imali 40ak talenata od kojih niko nije imao mesta u prvom timu jer je tamo opet bilo puno talenata...kamo srece da je bilo sposobnosti u sd cz i drugim klubovima kao sto su Beograd,Student Cement i slicni pa da smo izgurali sto vise talenata na pravi put...i slazem se da je druava kriva sto me ume da ulaze ili nece da ulaze u mlade ali ne kukajte na druavu...vi rezultate u tom sportu nemate i nikada niste imali...skidam kapu za ovih par titula al to je sve bilo neplanski sa ciljem da se priblizite partizanu...jbg treba vam jednostavno jos par decenija ucenja i mozda nam pridjete...al nije poenta u tome...poenta je da nam jedan od najtrofejnijih i jedan od najzdravijih sportova nestaje...zapitajte se samo jel bitna cz jel bitan partizan ili je bitan sport...

avatar
magister
Sunday, 12.02.2017
20:13

Priznajem da nisam ni pročitao celo pismo, jer mi je sama ideja da na apel VK Partizan, da se obezbede sredstva za minimalno funkcionisanje najtrofejnijeg sportskog kluba u Srbiji, najtrofejnijeg sporta u Srbiji, odgovara VK CZ (koja eto zaista i dalje postoji), a to me je inspirisalo na razmišljanje. Na Crvenom Krstu postoji sportsko društvo Radnički, Beograd. Najstarije postojeće sportsko društvo u Srbiji, osnovano daleke 1924. Osvajali prvenstvo i kup u košarci (Jarić otac, Ivković, Damjanović, Marović...), finalisti Kupa u fudbalu, ne znam koliko su Ceca Kitić i rukometašice osvojile prvenstava, kao i Bokserski klub, ne znam baš sjajno njihovu istoriju, ali znam da je veliki klub, oduvek u zapećku. Koliko li su oni pretrpeli realnih nepravdi zbog favorizovanja Večitih? Ima li Crvena Zvezda pravo da govori o nepravdi i favorizovanju nekog drugog posle svega. Zaista skandal, bezobrazluk, teška sramota...

avatar
Tuesday, 18.04.2017
08:23

Nema na cemu. Mrze R, ali ne zbog Radnickog nego zbog Revolta:-D

avatar
magister
Saturday, 18.02.2017
22:10

Hvala gospodine R na ispravkama i preciziranju... Ne razumem otkud ti minusi i zašto? Neko ima nešto protiv Radničkog? Ili slova R?

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 12.02.2017
22:46

Nije Radnicki najstarije SD, SD Vojvodina je starije sest godina jer su Krstasi osnovani 1920, a ne 1924. ZRK Radnicki je 14 puta bio prvak drzave, 13 puta su osvojili Kup Jugoslavije, 3 puta su njihove devojke i zene bile prvakinje Evrope (jos 4 puta su igrale u finalu) i 4 puta osvajacice KPK. KK Radnicki je bio i osvajac KPK, a BKK im je pet puta bio prvak SFRJ, za kasniji period nisam pronasao podatke. Interesantno je da su prvaci tadasnje drzave u boksu bili i Radnicki iz Nisa, Kragujevca i Pristine:-D

avatar
Anderton
Saturday, 11.02.2017
21:10

Šta znači odgovorila? Njih je neko pitao pa su odgovorili? Ovo deluje kao pisanije ostavljene žene..Borite se sami za sebe i ostavite nas na miru.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 11.02.2017
21:02

Dozvoli mi objavljivanje posta u integralu ako vec neces da uvazis ovo prvo!

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 11.02.2017
21:01

Nemojte tako površno posmatrati stvari.Od tog pozajmljivanja igrača više koristi je imao Partizan nego oni.Trojica igrača (Repanović, Janković i Andrejević) koji su prošle sezone bili kod njih su ove nosioci kod nas i svakako da im je značilo što su prošle godine igrali a ne sedeli na tribinama, što bi ih snašlo da ih nismo pozajmili.nnŠto se tiče saopštenja, evidentno pisano za široke ciganske mase, uostalom kao što rade i u njihovom FK i KK.Ima tu doduše ponešto i tačno, prevashodno ovo oko infrastrukture, gde Partizan jeste u prednosti a bio bi i više, da nije onoga što sam pomenuo u predhodnom postu.nnAli Jelenić i njegov kum svesno izostaviše iz saopštenja neke stvari.Vaterpolo u Beogradu i Srbiji jeste počeo sa Partizanom.U Kraljevini se vaterpolo igrao jedino u NS i Somboru ali daleko od onoga kako se igrao pojavom Partizana.Partizan je taj koji je popularizovao ovaj sport i od kojeg je sve počelo.nNek podsete svoje cigane da su starije generacije cigana dolazile 50-ih godina na bazen Doma Garde na Topčider da preko leta gledaju Partizanove vaterpoliste, koji su bili prava atrakcija za Beograđane i čije je mečeve pratilo više ljudi nego li danas.Atrakcija, jer je vaterpolo bio nepoznat sport do tada, nije imao nikakvu tradiciju i istoriju, nikakvu bazu u Srbiji.nnNek podsete svoje cigane da su se pokojni Jovica Mišković i Vlaho Orlić gospodski odnosili prema Zvezdi u vremenu kad je Partizan bio na vrhuncu moći, i da nikada nisu želeli da zgaze i ponize taj klub.Partizanov nivo su tada bili Mladost, Vašaš, Cska, Kanotijeri, Pro Reko... i tu je Partizan pokazivao svoju snagu.Zvezdi je i tada pozajmljivao igrače, jer je toliko stvarao da nije bilo mesta za sve.nnNek podsete svoje cigane da je početkom 60-ih čuveni maderaš Aca Obradović pokušao da napravi nešto od njih, a napravio je kurac, jer reakciona omladina nikad nije volela da se kupa.A za to im mi nismo krivi.nnNek se i Jelenić sam podseti kako su ono 90-ih napravili rezultate preko noći.Preko čije grbače, odakle su dovodili i ko je to stvorio, Vlaha Orlića (uporedo sa stvaranjem moćnog Partizana je i on sam postajao vrhunski stručnjak, što nije bio pre dolaska u BG), Nikolu Stamenića, braću Vasović, Igora Milanovića, Milana Tadića, Nikolu Ribića i Vasa Subotića.Nek se seti da smo im i Šapića školovali godinu dana a da ni Vujasinovića ne bi doveli da ga je Partizan želeo (što je svakako jedna od većih grešaka našeg kluba).nNek objasni svojim ciganima što su ulupali toliko para dobijenih od Jupeksa i Atlas banke a da nisu rešili pitanje infrastrukture.Nisu, jer im je rezultat i pranje para bilo bitnije.nnNek objasni svojim ciganima što su i pre par godina proćerdali tolike pare a da opet nisu rešili pitanje bazena.Nisu, jer im je opet rezultat i pranje para bilo bitnije.I opet naravno rezultat pravljen preko Partizanove grbače, Partizan nek stvara a mi ćemo da ih pokupimo kad su već formirani igrači.nnPartizan ima prednost samom činjenicom da sve ove godine besplatno koristi bazen.Ali tu se opet zaboravlja na neke stvari.nKad smo se 1973. godine preselili na Banjicu, već smo bili četvorostruki prvaci Evrope a prve tri titule osvojili u vremenu kad smo mogli da treniramo samo preko leta, jer uslova za treniranje cele godine nije bilo (bazen Severa u Dušanovoj ulici je retko kada radio zimi), domaćini u Kupu šampiona bili od 1964. do 1968. u Zagrebu.A te 1968. godine smo dali 5 igrača reprezentaciji koja je tada osvojila prvu zlatnu medalju na velikim takmičenjima.I svih tih godina, bili uspešniji od hrvatskih klubova, koji su imali bolje uslove, veću tradiciju i bazu.A u takvim (ne) uslovima stvorili smo i jednog Mirka Sandića i Galeta Muškatirovića.nPa valjda je normalno da jedan takav klub ima svoj krov nad glavom.A kada ga je dobio, ispod tog krova su stvarani vrhunski vaterpolisti.Počevši od takozvane generacije Orlića pa nadalje.A tu su proizvođeni i oni od kojih je i Zvezda imala silnu korist, jer sami nisu bili sposobni ništa da stvore.nnNa toj Banjici je stvoreno više desetina reprezentativaca u zadnje 4 decenije i gle čuda tada počinju i vrhunski rezultati reprezentacije.A jeste tačno da je za to vreme Partizan osvojio samo 1 evropsku titulu.A opet se naravno zaboravlja zašto.nDok su drugi dovodili gotove proizvode, Partizan je od početka 80-ih na ovamo doveo svega 10-ak igrača sa strane koji su bili pojačanja u pravom smislu te reči, dakle ne klinci u 16-17-18-19 godina.Krivokapić, Roje, Vujasinović, Bejli, Hadžiteodoru, Jokić, plus naši bivši igrači koje smo mi stvorili i posle vraćali u klub, Šefik, Vasović, Ikodinović, Korolija, plus Soro.nUvek smo se oslanjali na mlade snage, i 80-ih, na Milanovića, Šostara, Petrovića, Andrića, Rađenovića, Vasovića, Padovana, braću Udovičić, Popovića, Gočanina.Niko od njih nije imao više od 19 godina kad je zaigrao za Partizan a većina ni 18.Pa kako onda sa decom u rat.A što smo se oslanjali na decu, pa zato jer je došla smena generacija i sjajna generacija Rudića, Belamarića, braće Manojlović, Stamenića... nije mogla večno da igra.Ali njihove zamene su bile deca Banjice, ne igrači sa strane.nPa 90-ih, na Zimonjića, Savića, Ikodinovića, Trbojevića, Petrovića, Šefika, Kuljaču, Markovića, Maljkovića...Niko od njih nije imao više od 18 kad su zaigrali za Partizan, većina ni toliko.Pa kako sa decom u rat i to protiv Zvezde sa Jupeksom, Duškom Kneževićem i njegovom Atlas bankom, protiv Bečeja i Đorđa Predina, Bečeja koji je imao preko 50 većih i manjih sponzora i preko 20 povremenih donatora.A sa decom smo morali, jer se predhodna generacija raspala sa početkom raspada Juge i opet smo kretali od nule sa našim proizvodima, i to posle 30 i kusur godina bez našeg temelja Vlaha Orlića.nA kad su ta deca donela Len trofej, opet smo morali od nule.I opet sa našom decom, Udovičićem, Nikićem, Gocićem, braćom Korolija, Latkovićem, Mirkovićem, Manojlovićem, Đ.Filipovićem, Popovićem.Niko od njih nije bio stariji od 18 kad je zaigrao za Partizan a Nikić nije imao ni 16.I opet sa decom u rat protiv moćnog Bečeja.nA kad su ta deca morala da napuste svoju kuću 2003. godine opet smo krenuli od nule i opet sa decom, F.Filipovićem, Vejzagićem, Avramovićem, Aksentijevićem, Kilibardom a ovoga puta i sa decom sa strane, braćom Pijetlović, Rađenom, Aleksićem, nešto kasnije i sa Prlainovićem i Ćukom, i sa opet našim proizvodima, Mitrovićem, Bašićem, Ivoćevićem.Niko od njih nije imao više od 19 kad je zaigrao za Partizan a primera radi ekipa iz sezone 2003-04 je imala prosek od 18.5 godina.I opet sa decom u rat, protiv Jadrana, Niš Klasika, Primorca, dubrovačkog Juga, Savone.nA kad su većina njih odrasli i konačno uz par starijih doneli tu 7. evropsku, opet smo krenuli od nule.I opet sa decom, Mandićem, Subotićem, Jakšićem, Rističevićem, Dedovićem, Gogovim, Manojlovićem, Vicom i Holanđaninom Gilenom, za koga niko nije čuo kad je došao a sad je nosilac igra u jednom takvom velikanu kakav je Špandau.nI svi oni, sem Gilena, nisu imali više od 19 kad su zaigrali za Partizan.I opet sa decom u rat, protiv Pro Reka, Juga, Solnoka...nMogli smo i mi možda kao neki drugi da dovodimo skupa pojačanja, i tako pravimo rezultate preko noći, pa da imamo i preko 10 evropskih titula, samo bi onda naš reprezentativni vatepolo spao na nivo koji imaju Rusi.nnZaboravlja Jelenić još jednu stvar.Partizan je sve svoje trenere sam stvorio, i Vlaho je rastao kao stručnjak u Partizanu, pa onda Rudić, Stamenić, Manojlović, Mečkić, Jovović, Udovičić, Milanović, Belamarić, Vujasinović, sada i Milenković.Svi oni su svoje trenerske karijere počeli u Partizanu, što kao prvi treneri, što kao pomoćnici i treneri mlađih kategorija.Jedini izuzetak je Duško Antunović, koji je počeo na Korčuli ali je i on još kao igrač Partizana imao priliku da uči od Bate Orlića i to posle primeni kao trener.nA i ti treneri su često bili vrlo mladi.Vlaho Orlić imao svega 26-27 godina kad je krenuo da stvara moćan Partizan, a Udovičić i sada Milenković po 30.nnZaboravlja se da reprezentacija nijednom nije osvojila zlatnu medalju na tri najveća takmičenja a da u sastavu nije bio bar jedan u tom momentu igrač Partizana.Nijednom, počevši od Meksika 1968. pa do Ria 2016. godine a često i po više njih.nZaboravlja se da je Partizan klub sa najviše učešća u Kupu šampiona, Evroligi i Ligi Šampiona.Mladost ima nekoliko manje, ostali ni približno.nZaboravlja se da je Partizan stvorio nezvanično najboljeg igrača kojeg je ova igra imala, Igora Milanovića, zvanično najtrofejnijeg trenera sveta svih vremena, Ratka Rudića i zvanično najtrofejnijeg igrača u reprezentativnim okvirima, Slobodana Nikića.nnZaboravlja se da je Partizan ne samo stvarao vrhunske igrače i trenere, nego li i uspešne ljude na drugim poljima.Pa je tako Dragoslav Šiljak najmlađi doktor tehničkih nauka u SFRJ, čovek koji je postao poznat i priznat i u nauci u SAD.Krunoslav Subotić među 100 najpoznatijih državljana Srbije u svetu.A svi igrači iz 1960-ih i 1970-ih, visoko obrazovani a taj nivo se u Partizanu pokušao zadržati i kasnije.Boba Nikić gostujući skoro u jednoj emisiji zabavnog tipa, reče da u Partizanu u njegovo vreme nisi mogao da igraš ako nisi bio dobar đak i da se na kraju školske godine donosila knjižica trenerima u klub.nnE to ste gospodo Jeleniću i Milojeviću sve trebali da pomenete.Partizan je lokomotiva srpskog vaterpola, sviđalo se to nekom ili ne.

avatar
grobarŠA
Monday, 13.02.2017
19:58

Svaka čast majstore... Neka si im rekao. Da imaju obraza, posle ovakvog teksta zavukli bi se u ćošak bar na 5 minuta stida.

avatar
magister
Saturday, 18.02.2017
22:14

Gore dao plus, naravno, ovde bi još radije, za puno, puno zanimljivih podataka, ali moram da primetim, da si umesto da napišeš sjajan tekst, esej, otišao za nekom negativno emocijom... potpuno bezrazložno...

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 13.02.2017
21:06

Ovo je post/komentar Vlade GVL sa Partizan.net-a i njihovog foruma Juzna tribina.net. Hvala u njegovo ime:-D

avatar
Гроф Доктор фудбала
Saturday, 11.02.2017
20:45

Није тако само у ватерполу него у свим спортовима. Срамота велика за српски спорт.

avatar
Vanja Grubač
Saturday, 11.02.2017
20:34

Od ponovnog pokretanja kluba u januara 2010. godine vaterpolo klub je sportskim centrima u Beogradu za minimalne termine treninga i utakmice uplatio više od 65 miliona dinara .....ponovno pokretanje kluba koji nije član sd zvezda i još jedno pitanje-od čega ste vi uplatili 65 miliona dinara?Gde i kako ste to zaradili?Nemate srama.Dve titule (valjda i jedine) i titulu prvaka Evrope ste osvojili sa Partizanovim igračima i besramnim ponudama (nije se postavljalo pitanje odakle).Zašto te tada date pare niste iskoristili za neko strukturno finansiranje i investiciju?Ne bilo je bitno da se osvoji ono što je Partizan već sedam puta osvajao da se ne kaže da ste mali ,nikakav klub.Tri trofeja za dvesta godina postojanja....bez srama .

avatar
Povratak kralja
Saturday, 11.02.2017
20:28

Pokušaću što kraće da odgovorim na ovo pismo prepuno mržnje i nerealnih stvari. VK Crvena zvezda je ugašena i ne postoji od 2010 kako i sami priznaju, a klub nije isti što govori i drugačije ime kluba od tada-BVK crvena zvezda Vet. Napisali ste da ste morali da se spremate na polovini bazena za F4 LŠ da ne bi plaćali ceo bazen, a u timu sve sami najbolji srpski i ujedno svetski igrači koje je upravo Partizan stvorio. Pa da li ste realni da će neko da vam poveruje u ovu rečenicu da ste imali para da vratite takve asove iz inostranstva, a niste imali da platite termin za polovinu bazena? Vas bole i porazi Partizana koliko ga mrzite pa samim tim ne možete da podnesete činjenicu da Partizan i dalje bitiše, da nije ugašen. Tako ste raspirivali mržnju Lukićevim bajkama, tako radite i dalje saopštenjima vašeg košarkaškog gazde, a sada biste taj patent da primenite i u vaterpolu. Predstaviti Partizan u svakom sportu kao zlo koje sve oko sebe uništava da bi ga uništili kako biste konačno mogli da ispunjavate svoje sportske ciljeve, to je vaš cilj. Kako je mogao VK Partizan da ima veći budžet 2011. ili 2013. od BVK crvena zvezda Vet 2013. kada je Partizan igrao većinom sa igračima poniklim u njegovoj školi, a zvezda sa većinom tih igrača vraćenih iz inostranstva kao najskuplji na svetu? Ko će da vam veruje da ste imali najmanji budžet? Niko. Vi ste taj tim zadržali i sledeće sezone ali ste ispali u kvalifikacijama za LŠ. U tački 1 ste potvrdili da niste ni realni ni objektivni, vi da govorite o suđenju, pa vama su sudije jedino dobre kada pobedite, da li to znači da vam nisu odgovarale i u prethodnih 15-ak međusobnih duela sa Partizanom, da li to znači da oni treba da sviraju kako im vi igrate? Na kraju zahvalnicom sami sebi skačete u usta. Da, da, kako da ne, vi (i Radnički) ste doveli srpske reprezentativce-svetske asove, jedne od najskupljih igrača na svetu koje verovatno niko drugi nije hteo (pa ni Partizan) samo da bi im spasili karijere i sačuvali reprezentaciju za Olimpijske igre i tako se žrtvovali da bi spasili srpski vaterpolo. Jadni vi s takvim vašim mozgovima.

avatar
Čeki
Sunday, 12.02.2017
01:01

Nije ugasena nego je vracena posle 3 godine citaj malo, a ako tako to sve tvrdis onda i Pro reko vise ne postoji jer su se ugasili na godinu dana ( ili dve). A jedan od najvecih klubova Evrope. Opet pokazujes koliko ne znas.

avatar
akademski
Saturday, 11.02.2017
20:24

Srpski vaterpolo je to što jeste zahvaljujući VK Partizan, JSD Partizan, Partizanovoj školi vaterpola, koju je postavio Vlaho Orlić... A vaterpolo je naš najtrofejniji sport. To je sport u kome smo mi, Srbi, imali najviše najboljih igrača na svetu, koji su uglavnom bili Partizanovi igrači: Muškatirović, Perišić, Sandić, Janković, Dušan Antunović, Živko Gocić, Igor Gočanin, Danilo Ikodinović, Milorad Krivokapić, Slobodan Nikić, Dejan Savić, Andrija Prlainović, Dušan Mandić, Dušan Popović, Nikola Stamenić, Aleksandar Šoštar, Vanja Udovičić, Dejan Udovičić, Filip Filipović, Jugoslav Vasović, Vladimir Vujasinović, Igor Milanović, Uroš Marović... znam da sam mnoge izostavio, verovatno i neke koji zaslužuju više od nekih nabrojanih, zato što je teško sve staviti u jedan tekst... a sve su to važna imena svetskog vaterpola. Košarka je sledeća po snazi u Srbiji, i svaka čast košarkašima, košarka je popularniji sport, ali ono što je NBA za košarku, to je Partizan za vaterpolo...

avatar
magister
Sunday, 12.02.2017
13:39

Pa valjda se moraju pomenuti Ratko Rudić, Nikola Stamenić i Predrag i Nenad Manojlović... veliki i kao igrači i kasnije kao treneri, sportski radnici...

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 11.02.2017
20:02

Vaterpolisti Partizana pomažu ZvezdinnUsled teške materijalne situacije u kojoj se nalaze crveno-beli, njihovi “večiti rivali” su im pomogli da svoje mečeve igraju na BanjicinnnLiga šampiona u vaterpolunTEŠKA materijalna situacija nije omela vaterpoliste Partizana Rajfajzen da pomognu Crvenoj zvezdi. Crveno-beli će u prvom dvokolu, 25. i 27. septembra, Jadranske lige Radnički i Vojvodinu ugostiti na Banjici. Tako će ljubitelji vaterpola u petak i nedelju moći da gledaju utakmice večitih rivala, jer su i crno-beli domaćini Kragujevčanima i Novosađanima.nnn- Zasada smo se dogovorili za ovu nedelju, a šta će biti dalje videćemo - kaže direktor crno-belih Mirko Bradajić.nnNije tajna da prvak Srbije i jedini naš učesnik u Ligi šampiona ima velika dugovanja za mazut i struju. Zato je svaki dan na Banjici neizvestan...nn- Imamo problem koji pokušavamo da rešimo. To nas više muči od sportskih problema. Uostalom, malo koga zanima što smo prošle godine osvojili sve titule osim za godište 2003. i seniorski Kup Srbije - primećuje Bradajić.nnInače, u petak Partizan od 19.30 igra sa Vojvodinom, a Zvezda od 21.00 sa Radničkim. U nedelju od 18.00 crno-beli se sastaju sa Kragujevčanima, a crveno-beli od 19.30 sa Novosađanima.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 11.02.2017
19:49

Ajde da razumem da kao drzava nemamo pare za stadione kao sto su u Engleskoj,da nemamo pare za kosarkaske hale u SAD,ALIIIII da nemamo ko ljudi da napravimo 100 bazena u drzavi mi nikako nije jasno? Tacnije znam da imamo,ali zasto se bar to malo ne ucini? Takodje kad sam vec krenuo sa ovom temom zasto se umesto ovih nenormalnih kompleksa zgrada ne napravi vise zelenih povrsina,parkova,basket terena i terena za mali fudbal ili rukomet? U Novom Sadu ima otprilike 30 delova grada,SAMO 2 su planski uradjena (Liman i Novo Naselje) gde ima skolica,osnovnih skola,vise buseva,ogromna kolicina parking mesta,parkovi,pijace,bukvalno sve,dok svi ostali delovi ljudi parkiraju kilometar od zgrade u kojoj zive,mozda je i najgori deo nova detelinara,gde se na zgradu od 40 stanova napravi 10 parking mesta i jos 10 garaza,kako je to dozvoljeno? Da i shvatim da nas je 30 miliona u drzavi pa da mora da se dzidza jedno do drugog,ali nas toliko malo ima da svakih 100 porodica moze imati svoj gradic

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 11.02.2017
20:02

Odakle si ti kad znas (to) za Novo Naselje? :-D

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 11.02.2017
22:58

Nisam to znao:-D

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 11.02.2017
21:02
avatar
predrag3
Saturday, 11.02.2017
19:32

A prosle sezone da bi se takmicili Partizan im davao igrace,sramota...

avatar
Čeki
Saturday, 11.02.2017
20:03

Super odgovor. Ne volim sto se ovi moji toliko mesaju i pisu romane koji su mi mrski i da ih citam. Preteruju stvarno, oni se bune nesto, a kad smo osvojili LS imali smo centar Milan Gale Muskatirovic i tu trenirali (a svi znam o da taj bazen ima fenomenalna uslove od kako je renoviran).

avatar
magister
Saturday, 11.02.2017
19:24

Kad bih napisao iskren komentar - ne bi ga objavili, a verovatno neće ni ovo. Čudo od pisama. Crvena Zvezda bi se najbolje osećala da ukinu Partizan. Ali kad su važni ljudi za njih... baš su se osilili...

avatar
zg partizan igokea
Saturday, 11.02.2017
20:18

Ocigledno je da nisi ni procitao saopstenje. Da jesi, skontao bi koliko je partizan povlascen u odnosu na sve ostale klubove.

avatar
nexi partizan
Saturday, 11.02.2017
19:17

Partizan je 1000 puta puta više dao od Zvezde,tako da ne vidim šta se oni imaju buniti,uostalom,da nije bilo Partizana,ni njih ne bi bilo već 2 sezone...

avatar
Saturday, 11.02.2017
19:12

Da je to samo u varerpolu bilo bi dobro. Oni su povlasceni u svim kolektivnim sportovima decenijama unazad.

avatar
lewa9
Saturday, 11.02.2017
19:11

Kad ste vece tako lepo napisali i da ste imali najmanji budzet itd, kako niste spomenuli da ste doveli 60% Partizanove sampionske generacije koja je i osvojila tu LŠ koju toliko spominjete pored nasih 7? Sto niste spomenuli da je Radnicki usao iz 3 lige u 1 jer je dosao Udovicic?

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 11.02.2017
23:01

I LEN Kup su igrali bez prethodno obezbedjenog plasmana u nasoj ligi.

avatar
Le Tissier
Saturday, 11.02.2017
19:02

To je hvala sto je Partizan pozajmljivao igrace Zvezdi da se ne bi ugasila. Sta ocekivati drugo od njih. Sve, sve ali bilo sta reci protiv vk Partizan je stvarno smesno. Svaki trofej, svaka pobeda reprezentacije je iskljucivo Partizanova zasluga, kao i ta Zvezdina u Evropi, igrali joj bivsi igraci Partizana.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 11.02.2017
19:36

I ne samo to, i sami bivsi igraci zvezde vet koju su i osvojili tu titulu '13 su apelovali da se Partizanu pomogne jer oni odlicno znaju kako stoje stvari i ljudi su pre svega pa tek onda nesto drugo, a ovi ovako nastupaju jer je jedan pipak hobotnice stigao i do tog sporta...

avatar
Čeki
Saturday, 11.02.2017
20:06

To bivsi sadasnji to se u svakom sportu desava jer bi onda bilo da smo mi zasluzni sto ste usli u LS u fudbalu jer vam je igrao Kleo koji je pre igrao za nas. Za sve ostali si u pravu.

avatar
Luka Laban db
Saturday, 11.02.2017
18:57

ovi su prsli nacisto.....mi im pozajmljujemo igrace da imaju barem neku postavu a oni nama saopstenja.....rece neko to nisu igraci,navijaci i ljudi...to je sekta bre!!!

avatar
Nikola Bizmark
Saturday, 11.02.2017
18:54

Ko su ovi da pričaju o bilo čemu,treba imati rezultate bar 10-15 godina da bi se mogli i javiti a ne da se gasite svakih 3-4 godine

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 11.02.2017
18:52

Na stranu F4 u Beogradu i nasa pomoc oko igraca u nekoliko navrata kao i oko termina na bazenu, naucite bar prvo i lepo se informisite zbog cega smo dobili bazen pre toliko godina. Doduse, kad to saznate, jedino sto je preostalo vam je da cutite i radite ono sto je rekao onaj koji se ukljucio u emisiju kod Tegija. Inace, necu ni da se trudim da shvatim sta ovo znaci: Након поновног таворења у Другим лигама, крајем осамдесетих година прошлог века, црвено-бели постају стабилан прволигаш. Интересантан податак јесте да је Црвена звезда једини тим који је три узастопне сезоне (1985-87.) играо и Прву и Другу лигу Hahaha

avatar
Petar Petar
Saturday, 11.02.2017
18:37

Ne razumem sta Zvezda ima da uzvraca Partizanu. Ja nisam primetio da ih je iko pomenuo. O ostalim glupostima koje su napisali nema svrhe komentarisati. Tu bi za neku repliku trebalo trista stranica napisati.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 11.02.2017
19:11

Nema potrebe, sve je ovo samo kampanja, ali ne Alesandro vec ona druga...

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 11.02.2017
20:02

Alesandro Kampanja, ali srpski.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 11.02.2017
18:14

Zbogom, dobri i prijateljski odnosi u vaterpolu!!! Uvek sam sa rezervom i gledao na to druzenje, ipak je mrznja prevelika, ostali su samo rukomet i odbojka i cisto i nevino ponasanje decaka i momaka i domace vaspitanje i kultura...

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 11.02.2017
18:13

Klupski vaterpolo u ovoj zemlji ne može da opstane bez pomoći gradskih i republičkih vlasti, tačnije može, ali da spadne na nivo rukometa.U drugim zemljama je to pitanje uređeno, počevši od Mađara, pa do Amera gde se mnogo ulaže u ovaj sport.Srbija možda ne može da se poredi sa ovim zemljama ali svakako može i mora mnogo više da učini za ovaj sport.nI Partizan i vaterpolo kod nas generalno, opstaju samo zahvaljujući sistemu koji je postavio veliki Vlaho Orlić još pre više od 50 godina- hrvati su napustili taj sistem, pa i bez obzira na činjenicu što imaju bolje uslove, rezultati su im slabiji.Ali neće moći tako doveka, tačnije struka neće biti dovoljna sama po sebi.nnŠto se tiče održavanja bazena, krivicu snose Šoštar, Bradajić i ekipa oko njih, uključujući i bivšu finansijsku direktoricu FK-a. Od bazena se ostvaruju neki prihodi, a nismo u stanju ni ***** mazut da nabavimo.

avatar
Čeki
Saturday, 11.02.2017
20:08

Bravo za komentar.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 12.02.2017
14:11

Svi vasi:-D Ovo je samo politika i nista drugo, nema ovde nekakvih skrivenih motiva, toliko je ogoljeno da ne moze da bude ogoljenije i ja to bas nikako ne mogu da nazovem nekom sada nedokucivom pozadinom.

avatar
Čeki
Sunday, 12.02.2017
00:54

Hahah ok. Meni je samo mrsko to sto ovi moji moraju da ratuju s drugima bez potrebe. Jer sve to ovi krimosi kupe za sebe podbadaju druge da rade za njih. Stvarno sramota sta rade svi.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 11.02.2017
20:56

Nije ovo moj komentar vec Vlade GVL, a cekaj da procitas jos jedan:-D