Zvezda duguje 30 miliona!

  • Autor: Beta

  • 03. jul 2015.

  • 18:47

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Predsednik Vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić rekao je da ukupni dug crveno-belih iznosi 30 miliona dinara i dodao da igrači, kao i mlađe kategorije nemaju gde da treniraju.

Zvezda duguje 30 miliona!
On je istakao da Crvena zvezda sva svoja finansijska sredstva uplaćuje Sportskim centrima Milan Gale Muškatirović i 11. april, te da zato nema da isplaćuje igrače.

Jelenić je naveo i da Sportski centri Milan Gale Muškatirović i 11. april "klubu koji postiže vrhunske rezultate" naplaćuje termine za treninge kao da su privatna firma.

"Želimo da izvestimo javnost o dešavanjima u klubu, a ne da plačemo i kukamo nad našom sudbinom. Izbačeni smo sa Dorćola i već smo oko 23 dana u blokadi zbog puštenih menica koje su pustili SC Milan Gale Muškatirović i 11. april, s tim što smo mi već uspeli da isplatimo dugovanja prema centru na Dorćolu", rekao je Jelenić novinarima u Beogradu.

On je istakao da je ukupni dug Zvezde oko 30 miliona dinara.

Jelenić je naveo da je u proteklih šest meseci SC Milan Gale Muškatirović iz Zvezdinih sredstava uplaćeno 5.600.000 dinara, a 11. parilu 2.300.000 samo za korišćenje bazena.

Do sada je uplaćen na Dorćolu od Zvezdinih sredstava 5.600.000, dva kvartala 1.760.000 - 7.400000, plus 2.300 na 11. april pa vi vidite samo za bazene, za dva bazena koje smo koristili.

Vaterpolo klub Crvena zvezda kako bi postao nezavisan od bilo kog sportskog centra u januaru je na otvorenom bazenu na Dorćolu podigao balon iz privatnih sredstava, ali su uslovi i cena i posle toga ostali isti.

"Mi samo tražimo mesto da treniramo, da imamo normalne uslove, gde deca mogu da se razvijaju, a i da prvi tim tenira na nivou. Nikome ne smetamo, ne zauzimamo javna preduzeća, već smo privatnim sredstvima podigli balon i od toga nismo pravili sprektakl i zvali nekoga da otvara, kao što je u Srbiji slučaj.... Kako da se sve to tumači? Da li je to udar na Zvezdu? Jel neko želi da nas dovede u situaciju kao pre osam, devet godina kada su nas zatvorili?", rekao je Jelenić.

On je napomenuo da klub ne beži od dugovanja i posebno se zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na podršci.

"Borićemo se... I želim retkima da se zahvalim koji podržavaju Crvenu zvezdu u ovim trenucima, a posebno premijeru Aleksandru Vučiću, čoveku koji zna da poštuje i ceni prave vrednosti", kazao je on.

Jelenić je rekao da je vateprolo, a posebno reprezntativni, doneo mnogo radosti naciji poslednjih godina, međutim, ukoliko se nastavi bez olakšica prema klubovima, prema njegovim rečima, mogli bi rezultati da izostanu, jer nacionalni tim neće imati bazu igrača.

On je rekao da predsednici klubova više liče na prosjake, nego na funkcionere i dodao da bi najbolje bilo da se klubovi privatizuju, ali da bi novi vlasnici trebalo da imaju olakšice.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari